Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τα έκλεψε αλλά …δεν πρόλαβε να τα χαρεί!

Τα έκλεψε αλλά …δεν πρόλαβε να τα χαρεί!

0
klopi_1-empros

27χρονος έκλεψε ένα μικρό θησαυρό από σπίτι 65χρονου αλλά τον συνέλαβαν πριν τα πουλήσει 

Ήταν στους …συνήθεις υπόπτους για την αστυνομία της Ξάνθης. «Μειώθηκαν οι κλοπές γιατί φυλάγεται το Δροσερό», λέει ο αστυνομικός διευθυντής

Τους ξάφρισε κανονικά όμως δεν πρόλαβε να τα …χαρεί! Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθη τον «τσίμπησαν» πριν τα πουλήσει!

Τους ξάφρισε κανονικά…
Ο λόγος για ένα 27χρονο μουσουλμάνο, κάτοικο Ξάνθης που έβαλε στο μάτι το σπίτι ενός 65χρονου κατοίκου Ξάνθης και το Σάββατο 17 Μαρτίου, το «άνοιξε» παίρνοντας είκοσι εννέα συλλεκτικά ασημένια νομίσματα, αξίας 2.600 περίπου ευρώ,  τριάντα πέντε  παλαιά χαρτονομίσματα, αξίας 3.500.000 περίπου δραχμών, τρεις γυναικείες γούνες και διάφορα κοσμήματα- χρυσαφικά. Ο ένοικος του σπιτιού κατήγγειλε την κλοπή στην αστυνομία και αυτή με τη σειρά της επιλήφθηκε αναλόγως…

Τα βρήκαν όλα πριν προλάβει τνα τα πουλήσει…
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δράστης είχε «παρτίδες με την αστυνομία καθώς την είχε απασχολήσει κι άλλες φορές! Έτσι σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τα βρήκαν όλα τα κλοπιμαία καθώς δεν είχε προλάβει να τα πουλήσει Τα κλοπιμαία παραδόθηκαν στον κάτοχό τους και ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης κατηγορούμενος για κλοπή.

«Σφηκοφωλιά» εγκληματικότητας το Δροσερό
Παρά το γεγονός ότι οι διαρρήξεις και οι κλοπές είναι σε ημερήσια διάταξη στα αστυνομικά δελτία ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης επισημαίνει ότι υπάρχει μείωση σε σύγκριση με πέρσι. Κι αυτό το αποδίδει στην εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και ιδιαίτερα στο Δροσερό.   Όπως μας αποκαλύπτει ο κ. Γκοδοσίδης, από το Δροσερό πηγάζει το 70% της εγκληματικότητας στον νομό και για το λόγο αυτό οι αστυνομικές αρχές περιπολούν σε καθημερινή βάση αποκλείοντας και αποτρέποντας περισσότερες απόπειρες παραβατικών πράξεων. Δεύτεροι στη σειρά έρχονται οι ελληνοπόντιοι που συστήνουν συμμορίες. Ο κ. Γκοδοσίδης σημείωσε ότι έχουν μειωθεί πολύ οι παραβατικές ενέργειες που οφείλονταν σε Βουλγάρους κάτι που είχε παρουσιάσει μεγάλη αύξηση πέρσι και ιδίως στα χωριά του κάμπου. Μια μικρή άνοδο περιμένουν το καλοκαίρι και για αυτό το λόγο πρόκειται να αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…