Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Σε αναζήτηση πολιτικής «στέγης» ο Μάντατζη

Σε αναζήτηση πολιτικής «στέγης» ο Μάντατζη

0
tsetin_mantatzi_01

Στενή «πολιορκία» από την «Κίνηση των 5» στη ΔΗΜΑΡ. Σήμερα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή

«Οι νομαρχιακές έχουν τον πρώτο λόγο στα ψηφοδέλτια», λέει ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Ξάνθη Κώστας Δέλκος

«Ανεβάζουν στροφές» όλα τα κόμματα και εντείνονται οι διεργασίες στις κεντρικές και νομαρχιακές επιτροπές για την κατάρτιση ψηφοδελτίων. Νέα κόμματα συγκροτούνται δεξιά και αριστερά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (Κόμμα Καμένου και κόμμα Κατσέλη – Καστανίδη) και οι διαγραφέντες ένθεν κακείθεν όσοι δεν έχουν επιστρέψει στο «μαντρί» ψάχνουν να βρουν «πολιτική στέγη». Πρώτο σε προτίμηση των …αμετανόητα διαγραφέντων που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ  βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ καθώς δημοκοπικά σημειώνει θεαματική άνοδο.

Στενή «πολιορκία» της «Κίνησης των 5» στη ΔΗΜΑΡ
Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η στάση του μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη που μαζί με άλλους 4 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Αμοιρίδης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Παπαμανώλης),  «πολιορκούν» στενά το κόμμα του κ. Κουβέλη. Μάλιστα η κίνηση των «5» ανεξάρτητων είχε την Παρασκευή 16 Μαρτίου συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη παρουσία του Σπύρου Λυκούδη, των μελών της Ε.Ε Δημήτρη Χατζησωκράτη, του Στέφανου Μπαγεώργου και του εκπροσώπου τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Μάντατζη η     
«η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ταυτόσημη άποψη σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα».

Σκεπτικισμός στη ΔΗΜΑΡ – «Οι Νομαρχιακές καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια», λέει ο Κώστας Δέλκος
Κι ενώ ο κ. Μάντατζη φαίνεται ότι «κόπτεται» να ενταχθεί στη ΔΗΜΑΡ καθώς γνωρίζει ότι ο μειονοτικός χώρος είναι διχασμένος και υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που είναι απογοητευμένη από το ΠΑΣΟΚ και αυτούς τους ψήφους επιχειρεί να προσεταιριστεί, απ’ την πλευρά της ΔΗΜΑΡ υπάρχει ένας σκεπτικισμός. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή στην Αθήνα όπου συμμετέχει ως μέλος και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στην Ξάνθη κ. Κώστας Δέλκος. Μιλώντας στο «Ε» δεν θέλησε να προκαταλάβει οποιαδήποτε απόφαση της Κ.Ε. – όπως είναι εύλογο –  όμως σημείωσε με έμφαση ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τον πρώτο λόγο έχουν πάντα οι νομαρχιακές επιτροπές οι οποίες όμως βρίσκονται σε συνεννόηση με την Κεντρική Επιτροπή. Σ’ ότι αφορά το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης υπογράμμισε ότι δεν έχει παρθεί καμιά απολύτως απόφαση για κανένα, ότι ο μόνος που έχει καταθέσει αίτημα υποψηφίου είναι ο δημοσιογράφος κ. Σαμή Καραμπουγιούκογλου και κατά τη δική του εκτίμηση θα είναι υποψήφιος. Σημείωσε δε ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα. Στο μεταξύ σε δημοσίευμα της Real news πιθανολογείται και η συμμετοχή των Κώστα Δέλκου, Κώστα Γούναρη ενώ σ’ ότι αφορά τη συμμετοχή του Τσετίν Μάντατζη πληροφορίες του «Ε» την παρουσιάζουν έως απίθανη καθώς υπάρχει αντίδραση από την τοπική οργάνωση.

Οι επόμενες «κρούσεις» Μάντατζη
Να σημειώσουμε ότι  – σύμφωνα με πληροφορίες μας  – αίτημα υποψηφίου υπέβαλε η πρώην αντινομάρχης Ροδόπης κα Σιμπέλ Μουσταφάογλου.
Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του κ. Μάντατζη και αν δεν γίνει δεκτός στη ΔΗΜΑΡ η επόμενη «κρούση» του θα είναι πιθανότατα προς το κόμμα «Κοινωνική Συμφωνία» των Καστανίδη – Κατσέλη ενώ δεν γίνεται λόγος για να τεθεί επικεφαλής του μειονοτικού κόμματος DEB, όπως είχε αφήσει ανοιχτό σαν ενδεχόμενο σε συνέντευξή του στο «Ε», καθώς δεν αποτελεί ζητούμενο για τον κ. Μάντατζη αφού επιδιώκει να εκλεγεί βουλευτής και το DEB επισήμως όπως μας πληροφορεί ο αντιπρόεδρος κ. Οζάν Αμχμέτογλου δεν έχει αποφασίσει αν θα συμμετέχει στις εκλογές. 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …