Σχόλια 29/02/2012

0
mantatzi_1-empros

Οι Γερμανοί ξανάρχονται ως εφοριακοί κι οι φοροφυγάδες ξεκινούν αντάρτικο…


Το’ βαλε αμέτι μουχαμέτι …


 …να μην μας αφήσει σε ησυχία ο βουλευτής …άνευ κόμματος (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) κ. Τσετίν Μάντατζη. Ταράζει και πάλι τα νερά δημοσιοποιώντας φωτογραφία που τον δείχνει να έχει ένα φιλικό τετ – α – τετ με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Βουλή επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος και ο κ. Χατζηοσμάν είχαν συνάντηση μιας ώρας στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου την επομένη της φωτογραφίας στις 23 Φεβρουαρίου. Παρόλα αυτά δεν αποκαλύπτει τίποτε για το τι συζήτησαν οι δύο βουλευτές με τον κ. Παπανδρέου ούτε για το λόγο που έγινε αυτή αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Μάντατζη έχει πρόσφατα διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ. Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται τα ερωτηματικά αναφορικά με τις προθέσεις τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Μάντατζη, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει και ο κ. Παπανδρέου παραμένει πρόεδρος. Πάντως άλλες έγκυρες πηγές διαβεβαιώνουν ότι αυτή η συνάντηση δεν θα παίξει κανένα ρόλο και ούτε σηματοδοτεί την επαναφορά του κ. Μάντατζη στο ΠΑΣΟΚ.
Τώρα βέβαια μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν (ένα αδιάκοπο πήγαινε – έλα και στα δύο κόμματα) τίποτε δεν αποκλείεται και εν’ όψει εκλογών  τα κόμματα έχουν και κοντή και επιλεκτική μνήμη. Το βέβαιο έιναι ότι ο κ. Μάντατζη με τούτα και με κείνα προσπαθεί να κάνει αισθητή την πολιτική του παρουσία, κάτι που του προσδίδει ένα πρόσκαιρο επικοινωνιακό όφελος!
Μ.Ξ.      

 

Για την παρέλαση  


Το έχουμε ξαναγράψει και τονίσει. Το ξανθιώτικο καρναβάλι (για την παρέλαση ο λόγος), είναι πιο ζωντανό από τα υπόλοιπα. Με ζωντάνια, συμμετοχή και κέφι ατελείωτο.
Αυτά τα στοιχεία του δημιουργούν όμως και ένα πρόβλημα, αυτό της κουραστικής μονοτονίας των πολλών μελών των Συλλόγων.
Είναι βαρετό να βλέπει κανείς να παρελαύνουν 500 άτομα από μπροστά του με την ίδια στολή! Γι’ αυτό προτείνουμε οι Σύλλογοι ν’ αλλάξουν τακτική σ’ αυτό το θέμα.
Όπως και σ’ αυτό της άναρχης και μπουλουκηδόν παρέλασης.
«Ε»    

 

Λιγότερος κόσμος  


Ήταν αναμενόμενο. Ότι θα έρθουν λιγότεροι επισκέπτες φέτος τις Γιορτές του Χειμώνα.
Αιτία βέβαια η οικονομική κρίση που γονατίζει τους Έλληνες και που παράλληλα μειώνει τη διάθεση για χορούς και τραγούδια.
Όπως και να’ χει όμως οι Γιορτές έγιναν, ο θεσμός λειτούργησε έστω και με σφιγμένο τον κόσμο. Ευχές του χρόνου να είναι τα πράγματα καλύτερα.
«Ε»    

 

Η αυτοκράτειρα έγινε κοινή θνητή  


Με έκδηλη αγωνία περίμενε το φιλοθέαμον κοινό να δει στην καρναβαλική παρέλαση την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.
Αντ’ αυτής, είδε μεν την όμορφη βασίλισσα του καρναβαλιού, αλλά αντί αυτοκρατορικής εμφάνισης είδε μια τουαλέτα!
Όχι ότι δεν ήταν όμορφη η Εμινέ Γεσήρ, όχι. Απεναντίας, ήταν μια ενδιαφέρουσα καινοτομία που την χαιρετήσαμε με ικανοποίηση.
Κατά τα λοιπά, γιατί τόση φασαρία για τα τζιπ του στρατού; Ας έβαζαν τα τζιπ του δήμου, της νομαρχίας και των δημοτικών συμβούλων!
-Λύση υπήρχε…
«Ε»  

 

       
Καλώς να έρθουν  


Ξανάρχονται περισσότεροι από 160 γερμανοί εφοριακοί στην χώρα μας εθελοντικά, προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό.
Αφού εμείς δεν μπορούμε να πιάσουμε τους τόσους φοροφυγάδες, ε, ας έρθουν να βοηθήσουν οι γερμανοί.
Κι ας βοηθήσουν για να σταματήσει αυτό το σπορ των Ελλήνων, η φοροδιαφυγή.
Είναι ντροπή να φοροδιαφεύγουν τόσοι πολλοί επί τόσα χρόνια. Είναι καιρός αυτή η ντροπή, η μάστιγα, να σταματήσει.
«Ε»    

 

Η σύλληψη Οτζαλάν


  Ιδού λοιπόν μια σημαντική αποκάλυψη: Η CIA εντόπισε τον Οτζαλάν στην Κένυα και στη συνέχεια τον παρέδωσε στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Δώρο δηλαδή τον έκαναν τον Οτζαλάν.
Ποιος τα αποκαλύπτει αυτά; Ο γνωστότατος Τούρκος δημοσιογράφος Αλή Μπιράντ στο τελευταίο βιβλίο του, όπου εξιστορεί το πώς από την Ελληνική πρεσβεία στην Κένυα βρέθηκε στα χέρια των Τούρκων.
Η υπόθεση Οτζαλάν ξαναγράφεται με τα νέα στοιχεία.
«Ε»    

 

 
Τρικυμία  


Τα ίδια άτομα γνωστής ιδεολογίας, από τη μια παραπονούνται ότι αδυνατίζει η στρατιωτική δύναμη της χώρας λόγω κρίσης και από την άλλη ότι μας υποχρεώνουν (Γαλλία-Γερμανία) σε αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες.
Προβοκατόρικη τρικυμία εν κρανίω.  
Βενέτης Καρτσίδης    

 

Μαγκουριές αντί για χειραψίες  


Δεν πήρε το μάτι μας κανένα βουλευτή στις εκδηλώσεις του τριημέρου στην πόλη και τα χωριά του νομού. Και  καλά έκαναν δηλαδή οι άνθρωποι, γιατί και άλλοι που τόλμησαν να εμφανιστούν σε άλλες περιοχές δεν καλοπέρασαν.
Όπως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Ντόλιος που δέχθηκε μαγκουριές από ηλικιωμένο και μάλιστα μπροστά στην κάμερα τη στιγμή που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στο καρναβάλι των Φερρών.
Ή ο Άγγελος Τόλκας στη Νάουσα που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από ταβέρνα αφού του πήραν πρώτα οι θαμώνες το φαγητό απ’ το τραπέζι.
Δειλά δειλά εμφανίστηκαν κάποιοι υποψήφιοι πολιτευτές αλλά αντιμετωπίστηκαν με παγερή αδιαφορία τις περισσότερες φορές.
Πάνε οι χρυσές εποχές που τέτοιες γιορτινές μέρες επισκέπτονταν τις εκδηλώσεις στα χωριά, κάνοντας αμέτρητες χειραψίες και χτυπήματα στην πλάτη των ψηφοφόρων. Τώρα οι ψηφοφόροι αγρίεψαν και άρχισαν αυτοί τα… χτυπήματα στην πλάτη!    

 

 
Εξωδικαστικός συμβιβασμός 200 εκ. ευρώ Ελλάδας-Siemens  


Στα 200 εκατ. ευρώ (σε χρήματα και σε είδος) φαίνεται να κλείνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens αναφορικά με τα σκάνδαλα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Η Siemens έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση σχετική σύμβαση, την οποία μελετά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος,  την οποία εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης.
Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, η Ελλάδα θα εισπράξει πλην των μετρητών και εξοπλισμό έργων, τα οποία έχουν μείνει πίσω μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων και το πάγωμα των συμβάσεων.
Εκτιμάται ότι ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και εκείνον που αφορά τη σηματοδότηση των επεκτάσεων του Μετρό προς Ελληνικό και Χαϊδάρι.    
   
Ούτε ένας …για δείγμα


…από την αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης ήταν παρών κατά τη διάρκεια της παρέλασης του καρναβαλιού. Άφαντοι Πούλιος, Ανταμπούφης και Κολάρος, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά καθώς το Καρναβάλι είναι ένας θεσμός που αφορά όλο τον δήμο και στηρίζεται απ’ όλη την τοπική κοινωνία και αν μ’ αυτό το τρόπο η αντιπολίτευση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην δημοτική αρχή σίγουρα έκανε ατόπημα. Εξαίρεση αποτελεί ο Θανάσης Ξυνίδης που όχι μόνο ήταν εκεί αλλά συμμετείχε και ως καρναβαλιστής! Μάλιστα δεν σταμάτησε να αυτοσαρκάζεται για την εμφάνισή του ως Ινδός (ή κάτι τέτοιο) προκαλώντας το άφθονο γέλιο του δημάρχου!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…