Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ξανθιώτης – διακινητής 15 κιλών ηρωίνης!

Ξανθιώτης – διακινητής 15 κιλών ηρωίνης!

0
hroini-empros

Συνελήφθη από τις τουρκικές διωκτικές αρχές στον μεθοριακό σταθμό των Υψάλων

Ήταν οδηγός τουριστικού λεωφορείου γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου της πόλης. Η ηρωίνη βρέθηκε μέσα στους πυροσβεστήρες

15 κιλά ηρωίνη επεχείρησε να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα διακινώντας και διασπείροντας τον «λευκό θάνατο» στην χώρα μας και πιθανότατα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  ο μουσουλμάνος Μουσταφά Μ. κάτοικος Ξάνθης. Λίγο όμως πριν περάσει τα σύνορα συνελήφθη από τις τουρκικές διωκτικές αρχές στον μεθοριακό Σταθμό των Υψάλων και προφυλακίστηκε στις φυλακές Αδριανούπολης καθώς η πράξη του είναι κακούργημα. Η σύλληψη έγινε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου το βράδυ αλλά μόλις την Πέμπτη έγινε γνωστό.

Οδηγός σε τουριστικό λεωφορείο, γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου της πόλης μας
Ο συλληφθείς δούλευε ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου από τον Σεπτέμβριο του 2011 σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» σ’ αυτό το ταξίδι του στην Τουρκία πήρε μαζί του και τον φίλο του,  Σ. Ν. κάτοικο Σελέρου Ξάνθης που για ένα διάστημα διέμεναν μαζί στην Γερμανία.  Και ο φίλος του συνελήφθη ως συνεργός όμως μετά την προανάκριση δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Έκρυψε την ηρωίνη σε πυροσβεστήρες  
Ο Μουσταφά Μ. είχε κρύψει την ηρωίνη που προμηθεύτηκε από την Τουρκία σε πυροσβεστήρες που είχε ο ίδιος προμηθευτεί καθώς όπως πληροφορηθήκαμε στην έρευνα που έγινε από την τουρκική αστυνομία και στους τρεις πυροσβεστήρες του λεωφορείου δεν βρέθηκε εκεί ηρωίνη παρά μόνο σε έξτρα πυροσβεστήρες που βρέθηκαν στο λεωφορείο και πιθανότατα είχε αγοράσει ο ίδιος.

Δεν κατασχέθηκε το λεωφορείο
Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν το λεωφορείο για έλεγχο στον μεθοριακό σταθμό Υψάλων απέναντι από τους Κήπους του Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε «σήμα» από τις ελληνικές διωκτικές αρχές οι οποίοι είχαν πληροφόρηση ότι υπάρχουν ναρκωτικά στο συγκεκριμένο λεωφορείο, όχι όμως από τις αστυνομικές διευθύνσεις της Θράκης καθώς όπως μας πληροφόρησαν ο συγκεκριμένος οδηγός δεν τις είχε απασχολήσει ποτέ. Λέγεται ότι ο οδηγός κίνησε υποψίες λόγω του εύρους των περιουσιακών του στοιχείων που δεν δικαιολογούνται από το επάγγελμά του.
Αμέσως μετά την έρευνα και ανεύρεση των ναρκωτικών συνελήφθη ο οδηγός και ο φίλος του. Ακολούθησε προανάκριση κατά την οποία ο μεν φίλος του αφέθηκε ελεύθερος, ο δε οδηγός κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δεν γνώριζαν τίποτε από το τουριστικό γραφείο
Όπως πληροφορηθήκαμε από την ιδιοκτήτρια του γραφείου είχαν πλήρη άγνοια των γεγονότων και ενημερώθηκαν από μια γυναίκα επιβάτη η οποία και τους τηλεφώνησε 2.30 η ώρα την νύχτα και τους μετέφερε το συμβάν. Ουδέποτε υποψιάστηκαν τον οδηγό γιατί δεν είχε δώσει δείγματα. Το λεωφορείο τους δεν κατασχέθηκε παρά μόνο τα ναρκωτικά. Το πρακτορείο έστειλε άλλο οδηγό και έτσι το λεωφορείο με τους ταξιδιώτες ήρθε στην Ξάνθη στις 5.30 η ώρα το πρωί της Τετάρτης.

Δεν ενημερώθηκε το Προξενείο Αδριανούπολης
Το «Ε» επικοινώνησε με το Προξενείο Αδριανούπολης που είναι η περιοχή αρμοδιότητά του,  όμως η Ακόλουθος με την οποία συνομιλήσαμε δήλωσε άγνοια του συμβάντος, επισημαίνοντας ότι περιμένει να ενημερωθεί εγγράφως από τις τουρκικές αρχές και ακολούθως να επισκεφτεί τον συλληφθέντα στις φυλακές, συνδράμοντας, όπως άλλωστε γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Διακινητής κυκλώματος εμπόρων του «λευκού θανάτου»
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι τουρκικές αρχές συνεργάζονται με τις ελληνικές καθώς θεωρείται ότι ο οδηγός είναι ένας κρίκος ενός κυκλώματος εμπόρων  που διοχετεύουν ναρκωτικά στην ελληνική αγορά αλλά και προς την Ευρώπη.
15 κιλά ηρωίνη είναι μια πολύ μεγάλη ποσότητα αν σκεφτεί κανείς ότι πωλείται με το γραμμάριο, πράγμα που σημαίνει είναι πολλά και τα …λεφτά που θα έβγαζαν οι διακινητές, πόσο δε μάλλον οι  έμποροι… Παράλληλα όμως …πολλά θα ήταν και τα θύματα του «λευκού θανάτου» και γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική αυτή η σύλληψη των τουρκικών διωκτικών αρχών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…