Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ήρθε η πληρωμή των κτηνοτρόφων από τη «Ροδόπη»

Ήρθε η πληρωμή των κτηνοτρόφων από τη «Ροδόπη»

0
agelades-empros

Πληρώθηκαν έως τον Αύγουστο. Παραμένουν οι εκκρεμότητες από τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες

Από τον υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Α. Ροντούλη θα ζητήσουν να ασκήσει πιέσεις για την αποπληρωμή στην προσεχή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη  

 
«Έπιασε τόπο», όπως φάνηκε η πρόσφατη κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ και οι επαφές με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, αφού την προηγούμενη Παρασκευή η γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη», η μία εκ των επιχειρήσεων που οι κτηνοτρόφοι κατήγγειλαν ότι καθυστερεί την εξόφληση των πληρωμών, προχώρησε σε πληρωμή οφειλών προς τους κτηνοτρόφους, που καλύπτουν τα κτηνοτροφικά προϊόντα που δόθηκαν μέχρι και τον Αύγουστο.
«Εκκρεμούν οφειλές και από άλλες γαλακτοβιομηχανίες», σημειώνει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης Κώστας Ζαφειριάδης, ο οποίος προσθέτει ότι: «η ‘Ροδόπη’ είχε πει ότι θα μας πληρώσει το σύνολο των οφειλών της». Επίσης, ο κ. Ζαφειριάδης αναφέρει ότι παρόλο που κανονίστηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των γαλακτοβιομηχανιών για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, με την παρουσία του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, οι γαλακτοβιομηχανίες δεν έδωσαν το παρών κι έτσι οι κτηνοτρόφοι περιορίστηκαν στην ενημέρωση του περιφερειάρχη.
Το θέμα, που αποτελεί, κοινό πρόβλημα για όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας, θα μεταφέρει σε «υψηλότερα κλιμάκια» η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, η διοίκηση της οποία θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Ιανουαρίου με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη, προκειμένου να συζητηθούν οι πληρωμές από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες.
«Πρέπει να τους πιέσει κάποιος. Τα δικά μας προϊόντα συσκευάζονται και φεύγουν αμέσως, άρα πωλούνται. Δεν έχουν λόγο να καθυστερούν την πληρωμή. Άλλωστε, η ευρωπαϊκή νομοθεσία δίνει 14 μέρες για την αποπληρωμή νωπών προϊόντων κι εμείς σήμερα περιμένουμε οφειλές ακόμα και 6 μηνών! Μάλιστα, μας υποτιμούν κιόλας, δίνοντας κάποιοι ‘ψίχουλα’ για τα Χριστούγεννα», σημειώνει ο κ. Ζαφειριάδης, τονίζοντας ότι: «θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συλλογικά. Δεν μπορούν να μας λένε ότι δεν πληρώνουν γιατί δεν πληρώνονται από τα σούπερ μάρκετ. Να παρθεί μία αποφασιστική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μονάδων μας».  
Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…