Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ολομέτωπη επίθεση Τσιτιρίδη σε Τσολακίδη στα Άβδηρα

Ολομέτωπη επίθεση Τσιτιρίδη σε Τσολακίδη στα Άβδηρα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής του δήμου Αβδήρωνεξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. ΓιώργοςΤσιτιρίδης,στηλιτεύοντας το δήμαρχο κ. Βασίλη Τσολακίδη για έλλειμμα «ισονομίας,ισοπολιτείας και κοινωνικής ευαισθησίας». Στην μακροσκελή ανακοίνωσήτου, τουκαταλογίζει αδιαφάνεια στο τρόπο λειτουργίας του και «κατάλυση τωνδημοκρατικώνδιαδικασιών και θεσμών»
Αφήνει έμμεσες αιχμές προς τον αντιδήμαρχο κ. Μπηρόλ κάνοντας λόγο για τα χρέη του πρώηνδήμου Σελέρουκαι προσάπτει κοινωνική αναλγησία στον κ. Τσολακίδη που έχει απλήρωτουςπρώηνεργαζόμενους του δήμου στο Σέλερο και στα Άβδηρα και εργαζόμενους σταπρογράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» όπως επίσης καιγια τογεγονός ότι  «αρνείταιμειώσεις σταδημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις ευπαθείς κοινωνικέςομάδες(πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, νεφροπαθείς κ.λ.π), και αυξάνει τοΤ.Α.Π. γιατα ακίνητα και από την άλλη δεν κάνει καμία ενέργεια για να μειωθεί η συνδρομή του Δήμου Αβδήρων(650.000 ευρώ) προς το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων  Νομού Ξάνθης, τη στιγμήμάλιστα που έχουνμειωθεί οι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο πάνω από το 30%».Καταλήγονταςκάνει μια αναφορά με έντονη ειρωνική διάθεση στην Αναπτυξιακή και στηνπροεδρίατου κ. Τσολακίδη, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την δεινή κατάσταση τηνοποίαέχει περιέλθει η εταιρεία και προοιωνίζοντας ανάλογο μέλλον για τουςεργαζομένους του δήμου. 
Το «Ε» προσπάθησε να έχει την άποψη του κ., Τσολακίδη επί όλων αυτώνόμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.
 
Τσιτιρίδης VSΤσολακίδη
Η ανακοίνωση
«Τελικά μήπως φταίει ο «Καλλικράτης» για όλα όσα συμβαίνουν στηνΤοπική Αυτοδιοίκηση;»
Ισονομία, ισοπολιτεία και κοινωνική ευαισθησία λέξεις άγνωστες γιατη Δημοτική Αρχή του  ΔήμουΑβδήρων.Εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο στις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Αβδήρων καιΣελέρου και σταπρογράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» . Η δημοτικήμαςπαράταξη από τον περασμένο Ιούλιο έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης προςσυζήτησηστο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, «σχετικά με το λόγο πουπαραμένουναπλήρωτοι τόσους μήνες οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι». Μόλις τηνπροηγούμενηβδομάδα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο Σέλερο, ενώ συνεχίζουν να είναιαπλήρωτοιοι  εργαζόμενοι σταΆβδηρα με ευθύνη τηςδημοτικής αρχής και στα  προγράμματα«Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» με ευθύνη της απελθούσαςκυβέρνησης. Ο Καλλικρατικός Δήμος Αβδήρων, ενώ πρέπει να καλύψει ένα ακόμα«άνοιγμα» τουπρώην Δημάρχου Σελέρου (461.000 ευρώ για κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου τηςπρώηνΚοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σελέρου), εγκρίνει σχετικά μόνο εκατόχιλιάδεςευρώ, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους στα Άβδηρα καιικανοποιώνταςμερικώς τους εργαζόμενους στο Σέλερο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο τηςεξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας, ευτέλειας και ανθρώπινης απαξίωσης.Είναι  άξιον απορίαςπώς ο Δήμαρχος Αβδήρων κ.Τσολακίδης από τη μια αρνείται μειώσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότηταςκαιφωτισμού για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνους, τρίτεκνους,ΑΜΕΑ,νεφροπαθείς κ.λ.π), και αυξάνει το Τ.Α.Π. για τα ακίνητα και από τηνάλλη δενκάνει καμία ενέργεια  γιανα μειωθεί ησυνδρομή του Δήμου Αβδήρων (650.000 ευρώ) προς το Σύνδεσμο ΔιαχείρισηςΑπορριμμάτων  ΝομούΞάνθης, τη στιγμήμάλιστα που έχουν μειωθεί οι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο πάνωαπό το30%. Η Διαφάνεια και οι Δημοκρατικές διαδικασίες για το Δήμαρχο Αβδήρωννοούνται με το να απαντάει με ανυπόγραφα έγγραφα και κλειστά μικρόφωναστοΔημοτικό Συμβούλιο (π.χ. για την καθαριότητα του παζαριού στο ΠόρτοΛάγος) ή μετο να προσπερνά και να αφήνει αναπάντητες καίριες ερωτήσεις τηςΔημοτικήςΠαράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης (γερανάκι Δήμου Σελέρου) και ναθέτειεκτός ημερησίας διάταξης προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή ταέσοδα και ταέξοδα του Δήμου Αβδήρων, καταλύοντας νόμιμες διαδικασίες και θεσμούς .Ηδημοτική μας παράταξη δικαιώθηκε που διαφώνησε με την πρόταση πουυποβλήθηκεστο Interreg για αναβάθμιση του ΚΠΕ Βιστωνίδας στο Σέλινο, γιατί ησυγκεκριμένηπρόταση εν τέλει απορρίφθηκε. Η διαφωνία μας δεν αναγόταν στηνυποβάθμιση τουοικισμού, αλλά στη μη αναβάθμιση λυόμενων οικίσκων για τη φιλοξενίαμικρώνπαιδιών  στονπροαύλιο χώρο του ΚΠΕΒιστωνίδας, οι οποίοι υπάρχουν στο Σέλινο εδώ και πάνω από πέντε χρόνιακαι δενέχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ, αλλά αντίθετα εμμέναμε να αναβαθμισθεί έναδημοτικόκτίριο π.χ. Κοινότητα Σέλινου, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καιναχρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ακόμα και από τους κατοίκους του οικισμού,άσχετα μετη λειτουργία  τουΚέντρουΠεριβαλλοντικής Εκπαίδευσης .
Αν πρόκειται να αναβαθμίσει το Δήμο Αβδήρων ο κ. Τσολακίδης, όπωςκαι την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης στην οποία προήδρευσε στις τελευταίεςΓενικέςΣυνελεύσεις, τότε ο Δήμος μας και οι εργαζόμενοι του ίσως να έχουναβέβαιομέλλον.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…