Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στη ΔΕΗ οι επικεφαλής του δήμου ζήτησαν «ανοχή και ευαισθησία»

Στη ΔΕΗ οι επικεφαλής του δήμου ζήτησαν «ανοχή και ευαισθησία»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Στο γραφείο του διευθυντή Δικτύου της ΔΕΗ Ξάνθης βρέθηκαν τομεσημέρι της Τρίτης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ΜιχάληςΣτυλιανίδης,Χρίστος Πούλιος, Νίκος Ανταμπούφης και Γιώργος Κολλάρος και ο πρόεδροςτουδημοτικού συμβουλίου Μπάμπης Δημαρχόπουλος, προκειμένου να ζητήσουν απότουποκατάστημα της Ξάνθης να δείξει κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύηκαι ναμην προβεί στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους αδυνατούν ναπληρώσουντο «φουσκωμένο» λογαριασμό, εξαιτίας του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του δημοτικούσυμβουλίου, η οποία τέθηκε προς ψήφιση μετά από πρωτοβουλία του ΓιώργουΚολλάρου και συνάντησης όλων των επικεφαλής, όπου συζητήθηκαν ταπροβλήματα τωνδημοτών και οι δυνατότητες κοινωνικής παρέμβασης του δήμου.
Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε καλή πρόθεση από την πλευρά της ΔΕΗ,ωστόσο έγινε σαφές ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο για την είσπραξη τουτέλουςακινήτων δεσμεύει τα στελέχη της υπηρεσίας.
 
«Ανοχή και ευαισθησία» ζήτησαν οι επικεφαλής
Στη συνάντηση με τον κ. Σαρρή παρόντα ήταν αρμόδια στελέχη τουυποκαταστήματος της ΔΕΗ Ξάνθης. Οι επικεφαλής ζήτησαν «ανοχή καιευαισθησία»απέναντι στα οικονομικά προβλήματα των δημοτών και την αδυναμίααποπληρωμής τωνλογαριασμών. Ο δήμαρχος ζήτησε να μην κοπεί το ρεύμα σε όσους έχουνπραγματικόπρόβλημα αποπληρωμής και να εξεταστεί η δυνατότητα διευκόλυνσης, μέσωδόσεων,όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για όσους είχαν συσσωρευμένα χρέη απόλογαριασμούς. ΟΝίκος Ανταμπούφης έδωσε το στίγμα της επίσκεψης με κεντρικό σύνθημα«κανένασπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα» και ο Γιώργος Κολλάρος το επαναδιατύπωσεζητώνταςνα μη μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση κανένα λαϊκό σπίτι, ενώ εξήγησε ότιδεν έχεισημασία ότι η πρωτοβουλία ήταν δική του, αλλά ότι ο δήμος δρα συλλογικάπροςαυτή την κατεύθυνση. Ομοίως και ο Χρίστος Πούλιος έκανε έκκληση ναυπάρξεικάποια κοινωνική ευαισθησία, διευκρινίζοντας ότι είναι κατανοητά ταεμπόδια πουπροκύπτουν από το νομικό πλαίσιο.
Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η πρωτοβουλίατης παρέμβασης στη ΔΕΗ είναι απόρροια ομόφωνης απόφασης του δημοτικούσυμβουλίου και εξήγησε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένεςδύσκολεςπεριπτώσεις που αφορούν σε θέματα υγείας, όπως τα φάρμακα ηλικιωμένωνπουδιατηρούνται στο ψυγείο ή η διαβίωση των μικρών παιδιών.
 
Κατανόηση αλλά και τήρηση της νομιμότητας από τη ΔΕΗ
Ο Βασίλης Σαρρής από την πλευρά του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΔΕΗθα κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» και ότι θα προσπαθήσει ναδείξεικοινωνική ευαισθησία, μη επιδεικνύοντας ζήλο για τη διακοπή ρεύματος,όπουεπιβάλλεται. Ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχει ένα καθορισμένο νομικό πλαίσιομε βάσητο οποίο τόσο ο ίδιος όσο και όλο το προσωπικό της ΔΕΗ δεσμεύονται ωςυπηρεσιακοίπαράγοντες, πράγμα που τους υποχρεώνει να κινηθούν στο πλαίσιο τηςνομιμότητας.
Διευκρίνισε ακόμη ότι όσον αφορά στην είσπραξη με δόσεις, αυτή δεναποτελεί αποδεκτό τρόπο αποπληρωμής με βάση τον νέο νόμο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…