Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διεθνής διάκριση για τον Ιβάν Σαββίδη στο Βατικανό από τα ‘Ιnternational Award Giuseppe Sciacca’

Διεθνής διάκριση για τον Ιβάν Σαββίδη στο Βατικανό από τα ‘Ιnternational Award Giuseppe Sciacca’

0

 Σελαμπρή ατμόσφαιρα έλαβε χώρα το Σάββατο 12Νοεμβρίου 2011 η 10η τελετή των Διεθνών ΒραβείωνGiuseppe Sciacca,στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στο Βατικανό. Η 10ητελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca γιόρτασε το έτος τηςΙταλο-ρωσικήςφιλίας με δυο σημαντικές διακρίσεις από την Κριτική Επιτροπή σε δυοεπιφανείςπροσωπικότητες από τη Ρωσία.
Ειδικό Βραβείο από την Κριτική Επιτροπή απονεμήθηκε στονηγέτη του Ελληνισμού της Ρωσίας, Πρόεδρο της ΔιεθνούςΣυνομοσπονδίας ΠοντίωνΕλλήνων και Βουλευτή της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ΙβάνΣαββίδηςγια την τεράστια ανθρωπιστική και κοινωνική του προσφορά, τη συμβολήτου στηνανάπτυξη των διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ των εθνών, τη διάσωση τουΠοντιακούΕλληνισμού και τη στήριξή του στην Εκκλησία της χώρας του.
Στην τεράστια προσφορά του Ιβάν Σαββίδη αναφέρθηκε ηΕλληνίδα, μέλος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Δρ.Αρχαιολόγος -Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη. «Είναι σημαντικό στην εποχήτης μεγάληςοικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε παγκοσμίως να υπάρχουνφωτεινέςπροσωπικότητες, όπως ο Βουλευτής Ιβάν Σαββίδης. Η προσφορά του στονάνθρωπο,στον πολιτισμό και στην κοινωνία είναι απαράμιλλη και δεν γνωρίζεισύνορα,θρησκείες και έθνη. Είναι ένα λαμπερό παράδειγμα ανθρώπου μεσημαντικότατο έργογια όλη την ανθρωπότητα».
Ο Βουλευτής Ιβάν Σαββίδης, απευθυνόμενος προς τηνΕπιτροπήτων Βραβείων και τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε για την τιμή πουτου έγινε,τονίζοντας ότι «το κύριο ζήτημα σήμερα σε μια εποχή που ο άνθρωποςγίνεται όλοκαι πιο επιθετικός, σε μια κοινωνία της ύλης είναι να βοηθήσουμε όλοιμαζί στηνανάπτυξη της ποιότητας ζωής του ανθρώπου».
Για την προσφορά του στην τέχνη και για το έργο του τιμήθηκεο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ακαδημίας Τεχνών της ΡωσίαςΖουράμπ Τσερετέλι.
Ο Αντιπρόεδρος και Συντονιστής των Βραβείων, Δρ. GiovanniCinque επισήμανε, ότι «η παρουσία δυο εξεχουσώνπροσωπικοτήτων από τη Ρωσίαστην εκδήλωσή μας, από το χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής είναιμεγάλητιμή για τα Βραβεία και ανοίγει γέφυρες συνεργασίας στους τομείς τουπολιτισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της ανάδειξης νέωνεπιστημόνων» .
Ανάμεσα στα άτομα που βραβεύτηκαν, η Ιταλίδα Ολυμπιονίκηςτης ξιφασκίας Valentina Vezzali, ο Πρόεδρος τουUniversidad Catolica SanAntonio – Ucam, Jose Luis Mendoza Peres από την Ισπανίακαθώς επίσης καιαξιόλογοι νέοι επιστήμονες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…