Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Τσουνάμι» συνταξιοδοτήσεων υπό το φόβο της εφεδρείας

«Τσουνάμι» συνταξιοδοτήσεων υπό το φόβο της εφεδρείας

0

Πανικόςέχει καταλάβει τους δημοσίους υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών μόλις έγινεγνωστόποιοι δεν γλυτώνουν την «τσιμπίδα» της εργασιακής εφεδρείας. Έτσι όσοιέχουνπάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας και κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματαυποβάλλουν σωρηδόν αιτήσεις οικειοθελούς αποχώρησης για συνταξιοδότηση.Οπανικός τους επιτείνεται και απ’ τη γενικότερη ανασφάλεια για πιθανήαλλαγή τουασφαλιστικού στους επόμενους μήνες αλλά και εν γένει όλη τη ρευστότηταπου επικρατείστην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.
 
Αδειάζουνοι υπηρεσίες
Ταστοιχεία της έρευνας του «Ε» είναι αποκαλυπτικά: 2 εργαζόμενοι πληρούντιςπροϋποθέσεις στην Α & Β ΔΟΥ Ξάνθης, 15 δηλώσεις για οικειοθελήαποχώρησηκαι συνταξιοδότηση έχουν γίνει μέσα σε 2 μήνες! Στην ΠεριφερειακήΕνότηταΞάνθης από το Τμήμα του Προσωπικού μας ενημέρωσαν ότι από τους μόνιμουςδεντίθεται κανείς σε εφεδρεία και από τους αορίστου χρόνου δεν υπάρχουνεπαρκήστοιχεία καθώς  μόλιςχθες έληξε ηπροθεσμία για να καταθέσουν οι υπάλληλοι την προϋπηρεσία τους. Ταστοιχεία αυτάθα τεθούν σε αξιολόγηση και κατόπιν θα τεθούν σε εφεδρεία αυτοί πουπληρούν τιςπροϋποθέσεις.  Ηπροϊσταμένη του τμήματοςπροσωπικού κα Δερμενούδη μας πληροφόρησε όμως ότι από τις αρχές τουέτους υπήρξαν20 αποχωρήσεις! Ίδιο σκηνικό και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης με τιςαιτήσειςγια συνταξιοδότηση να πέφτουν «βροχή». Αναφορικά με το πόσοι τίθενταισεεφεδρεία  από τηνδιεύθυνση Διοικητικούμας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν τα ακριβή στοιχεία καθώς εκκρεμείδιευκρινιστικόερώτημα προς το υπουργείο.
 «Ερημώνει»και ο ΟΑΕΔ! Όπως μας ενημέρωσε οδιευθυντής κ. Σπύρος Μαζαράκης φεύγουν με εργασιακή εφεδρεία 2υπάλληλοι 58ετών ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν συνταξιοδοτηθεί 8 άτομα υπό τοφόβο τηςεφεδρεία και Συνολικά η υπηρεσία έχει χάσει πάνω από 10 άτομα καιλειτουργεί μεο 14 υπαλλήλους  – 2εκ των οποίων είναιγυναίκες με 18μηνη άδεια κύησης και λοχείας.
 
«Ξηλώνεται»ο δημόσιος τομέας
Τοκώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. ΜπάμπηςΕυστρατίου, προειδοποιώντας για αποδυνάμωση των υπηρεσιών: «Με τηνεφεδρεία καιτις συνταξιοδοτήσεις χάνονται κενές οργανικές θέσεις που σύμφωνα με τοννόμο4024 αν δηλωθούν από τις υπηρεσίες ως κενές καταργούνται.  Για προσλήψεις ούτε λόγος,οπότε δεν υπάρχειαναπλήρωση. Οι υπάλληλοι βαρύνονται με όλο το φόρτο εργασίας αφούαναπληρώνουναυτούς που έφυγαν και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην εξυπηρέτησητωνπολιτών».
«Οριακάτα καταφέρνουμε», επισημαίνει ο κ. Σπύρος Μαζαράκης: «Έχει αποδυναμωθείη υπηρεσίατη στιγμή που τρέχουν προγράμματα και πρόκειται να ‘ ρθουν άμεσα κιάλλα. Θεωρώότι θα την πληρώσουν οι συναλλασσόμενοι που μάλιστα είναι άνεργοι καιθα έπρεπεη πολιτεία να τους παράσχει βοήθεια και όχι να τους ταλαιπωρεί. Όλοι οιυπάλληλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους όμως είναι γεγονός ότιυπάρχουν κενά.Έχω ζητήσει κάλυψη της υπηρεσίας με 6 τουλάχιστον υπαλλήλους όμως  μέχρι στιγμής δεν υπάρχειαπάντηση από τακεντρικά του ΟΑΕΔ». 

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

    «Γράψτε για την Αγάπη» Η τηλεφωνική παρότρυνση δεν το κρύβω ότι ξάφνιασε. Συμπολίτης και κ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …