Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Άνω κάτω» για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

«Άνω κάτω» για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr
 
 
Εντείνεται το κλίμα πόλωσης στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης μετη σκληρή αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε Μωραΐτη –Αθανασιάδη ναπερνά ανάμεσα  σε  Τσιακίρογλου – Μωραΐτη. Η σοβαρότατη καταγγελία του επικεφαλής τουυποψήφιου συνδυασμούΑνεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση, Σωτήρη Τσιακίρογλου ότι «η απερχόμενηδιοίκηση τύπωσε και του παρέδωσε άκυρα ψηφοδέλτια, προκειμένου να«χτυπήσει τοναντίπαλο που φοβάται περισσότερο», καθώς και η αναφορά του σε «δόλιουςτρόπους»και «παλαιοκομματικές μεθόδους» που χρησιμοποιεί το κομματικόκατεστημένο τουΕπιμελητηρίου για να κρατηθεί στις καρέκλες της εξουσίας»,  όπως χαρακτηριστικάαναφέρει στην καταγγελίατου, «τέντωσε» επικίνδυνα «το σκοινί» της προεκλογικής κόντραςπροκαλώνταςαλλεπάλληλες «σεισμικές δονήσεις» πολλών …Ρίχτερ! 
 
Τα …πάνω κάτω στο Εμπορικό τμήμα του Τσιακίρογλου
Η καταγγελία Τσιακίρογλου βασίζεται στο γεγονός ότι στα ψηφοδέλτιατου συνδυασμού του που του παραδόθηκαν από το Επιμελητήριο, στοΕμπορικό τμήματα ονόματα των υποψηφίων δεν αναγράφονταν κατ’ αλφαβητική σειρά αλλά ταπάνω…κάτω με το όνομα του κ. Αγκόρτσα στην 9η θέσηκαι του Τσέκη στην 1ηθέση! Ο κ. Τσιακίρογλου μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι ο ίδιος παρέδωσε τοφάκελομε την συγκεντρωτική λίστα  τωνυποψηφίωντου και με όλα τα ονόματα κατ’ αλφαβητική σειρά και αδυνατεί νακαταλάβει πωςβρέθηκαν μ’ αυτή την …ανακατεμένη σειρά που αν δεν το πρόσεχαν θαεπέφερεμεγάλο πλήγμα στο συνδυασμό καθώς τα ψηφοδέλτια θα έβγαιναν άκυρα αφούοκανονισμός είναι ρητός και ορίζει κατ’ αλφαβητική σειρά αναγραφή τωνονομάτωντων υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. Μάλιστα όπως μας πληροφόρησε, μοιράστηκεήδη έναςσημαντικός αριθμός με λάθος ψηφοδέλτια πριν το ανακαλύψει και τώρα…τρέχει νατα μαζέψει ενώ έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι την νέα εκτύπωση τωνδιορθωμένων. Παράλληλα ο κ. Τσιακίρογλου εμμέσως πλην σαφώς υπονόησεότι δενευθύνεται ο…δαίμων του τυπογραφείου αλλά κάποιος ή κάποιοι άλλοι«δαίμονες»…έβαλαν το χεράκι τους με προφανή σκοπό να πλήξουν το συνδυασμό τουεπειδή τονθεωρούν επικίνδυνο,  εξυπηρετώνταςδόλιασυμφέροντα της απερχόμενη διοίκησης. 
 
Σήκωσε το γάντι ο Μωραΐτης…
«Γάντι του …μποξ» σήκωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕπιχειρηματικήΔράση – Αναπτυξιακή πορεία» κ. Στέλιος Μωραΐτης αποκαλώντας από τηνραδιοφωνικήεκπομπή «Αναζητήσεις» του Τρίτου προγράμματος «ψεύτη» τον κ.Τσιακίρογλου καιότι η καταγγελία του δείχνει πανικό, αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώςότι οικαταγγελίες του κ. Τσιακίρλογλου φωτογραφίζουν τον ίδιο επειδή είναιαντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης και εκ νέου υποψήφιος.  Απέδωσε δε σε «τυπικό καισυνηθισμένο λάθος»ότι συνέβη με τα ψηφοδέλτια του κ. Τσιακίρογλου για το οποίο ευθύνεταιηεκλογική επιτροπή και όχι η απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου καθώςαυτή είναιανεξάρτητη και  τα 11  μέλη της ορίζονται από τηνΠεριφέρεια ενώπροΐσταται Πρωτοδίκης. Για να καταδείξει δε του λόγου του το αληθές σ’ότιαφορά το λάθος δήλωσε ισχυριζόμενος στο «Ε» και ότι και στο δικό τουψηφοδέλτιουπάρχει λάθος στο όνομα του υποψηφίου Τσαμούρ Αλή που αναγράφεται τοΧουσείνογλουκαι ότι ζήτησε να το διορθώσουν … 
 
Ανέλαβε την ευθύνη ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου
Την ευθύνη για το «λάθος» ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο Διευθυντής τουΕπιμελητηρίου κ. Αραλάγιος Ηλίας. Μιλώντας στο «Ε» το απέδωσε σε«κεκτημένηταχύτητα» και σε «μη σωστή ταξινόμηση που όμως δεν υποκρύπτει κανέναδόλο». Μετην ανάληψη της ευθύνης από τον Διευθυντής του Επιμελητηρίου που είναικαιμέλος την εκλογικής Επιτροπής έμμεσα διαψεύδεται ο κ. Μωραΐτης ότι δενευθύνεται διόλου το επιμελητήριο. Επιπρόσθετα εγείρονται ερωτηματικά ωςπροςτην ορθότητα των ελέγχων της εκλογικής επιτροπής αφού περνούν τέτοιαλάθη πουμπορεί να πλήξουν ανεπανόρθωτα ένα υποψήφιο συνδυασμό και επιπλέονκοστίζουνστο Επιμελητήριο το οποίο θα κληθεί να πληρώσει την εκτύπωση άλλων10.000ψηφοδελτίων (είναι ο αριθμός για κάθε συνδυασμό).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…