Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Περιμένει την… ‘Αναγέννηση’ η Δημοτική Αγορά

Περιμένει την… ‘Αναγέννηση’ η Δημοτική Αγορά

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Στο πρόγραμμα ‘Αστική Αναγέννηση’έχει εντάξει ο δήμος Ξάνθης έργα συντήρησης και καλλωπισμού του κτιρίουτηςΔημοτικής Αγοράς, όπως διαβεβαίωσε επαγγελματίες εκπροσώπους της σεσυνάντησηπου είχε μαζί τους το πρωί της Πέμπτης. Ο κ. Μπατζακίδης και ο κ.Παπαδόπουλος,επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς, εξέθεσαν στο δήμαρχο τα προβλήματαπουαντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και οι πελάτες της δημοτικής αγοράςκαικατέθεσαν προτάσεις για τη συντήρηση και τουριστική αξιοποίηση τουκτιρίου. Οδήμαρχος τους ενημέρωσε ότι έχουν εντάξει δράσεις στο Πρόγραμμα “ΑΣΤΙΚΗΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, πράγμα που επιβεβαίωσε και η Διευθύντρια ΤΥ κ. Μανά, μετάαπότηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο. Στη συνομιλία πουακολούθησε οτελευταίος ήταν ιδιαίτερα θετικός και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους τωνεπαγγελματιών ότι θα καταβάλει προσπάθεια να τα υλοποιήσει μέσα στοπρόγραμμαΑστική Ανάπλαση.
Ο κ. Μπατζακίδης και ο κ.Παπαδόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την ανταπόκριση τουδημάρχουκαι δήλωσαν μετά το πέρας της συνάντησης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πουμετάαπό 13 περίπου χρόνια από την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς (επίαειμνήστουΔημάρχου Φιλίππου Αμοιρίδη), επίκειται να γίνει μια σοβαρή ολοκληρωμένηπαρέμβαση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό κτίριοτηςΔημοτικής Αγοράς. Εμείς οι επαγγελματίες που ζούμε και εργαζόμαστε μέσαστοκτίριο αυτό, έχουμε επενδύσει ανακαινίζοντας τα καταστήματά μας. Δεναρκεί όμωςμόνον αυτό, χρειάζεται απαρεγκλίτως και η συμβολή του Δήμου.Διαπιστώσαμε μεχαρά ότι υπάρχει τόσο η βούληση όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία γιαναπροχωρήσουν οι παρεμβάσεις».
 
Επειγόντως… ‘φρεσκάρισμα’θέλει η Δημοτική Αγορά
Σύμφωνα με το πλήρες καιεμπεριστατωμένο υπόμνημα που κατέθεσαν στο δήμαρχο οι εκπρόσωποι τωνεπαγγελματιών, στις εργασίες συντήρησης περιλαμβάνονται έργα στουπόγειο τουκτιρίου, συστηματικός καθαρισμός του και νέος σχεδιασμός τουαποχετευτικούσυστήματος, επισκευή των υποδομών, επιπλέον φωτισμός του κτιρίου, καθώςκαιπροτάσεις ανάπλασης και καλλωπισμού του, έτσι ώστε να αναδειχθεί ως ένααπό τακτίρια- στολίδια της πόλης της Ξάνθης, της ιστορίας, της αρχιτεκτονικήςκαι τουπολιτισμού της. Το υπόμνημα περιλαμβάνει ιδέες για τον περιβάλλονταχώρο τόσοόσον αφορά την υποβάθμιση και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα πουδυσχεραίνουντη διέλευση πεζών και ΑμΕΑ, όπως και για ομορφύνει συνολικά η εικόνατουκτιρίου με αισθητικές παρεμβάσεις και τήρηση των κανόνων υγιεινής.Μάλιστα, οιεπαγγελματίες αναγνωρίζουν ότι έχουν κι αυτοί ένα κομμάτι ευθύνης στηνκατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Δημοτική Αγορά και τονίζουν ότι έχουνπροχωρήσει σε ανακαινίσεις των καταστημάτων τους και δεσμεύονται νασυνδράμουνστην προσπάθεια ‘Αναγέννησης’ του κτιρίου. Μάλιστα, απευθυνόμενοι στοδήμαρχουπογραμμίζουν ότι η απόφαση παρέμβασης αντανακλά τη βούληση του δήμουτηςΞάνθης να συνεργαστεί με τους τοπικούς επαγγελματίες και να συνδράμειστηνανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς της Ξάνθης ως ένα ζωντανό κομμάτι τηςτοπικήςοικονομίας που ανήκει στον κόσμο και την ιστορία της πόλης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…