Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Με πλούσιο πρόγραμμα και τη νέα χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων

Με πλούσιο πρόγραμμα και τη νέα χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Στην εθιμοτυπική εκδήλωση του για ενημέρωση και προγραμματισμόκάλεσε τα μέλη και τους φίλους του το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης τοαπόγευματης Παρασκευής . Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συναντηθούν τα άτομα όλωντωντμημάτων και να πληροφορηθούν τι ετοιμάζει το Λύκειο Ελληνίδων συνολικάγια τηνέα χρονιά.
Η πρόεδρος του Λυκείου κ. Ευτέρμπη Στάντσιου μετέφερε τουςπαρευρισκόμενους στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αναφέροντας τιςεκδηλώσειςπου έχουν προγραμματιστεί και μίλησε για όλο το φάσμα τωνδραστηριοτήτων πουέχει ξεκινήσει το Λύκειο, του οποίου τα μαθήματα άρχισαν στις 15Σεπτεμβρίου.
Για πρώτη φορά φέτος, πέρα από τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακώνχορών όπου συμμετέχουν παιδιά από 5,5 χρονών μέχρι ενήλικες μεγάληςηλικίας,ξεκίνησαν τμήματα λάτιν με τη συμμετοχή άνω των 100 ατόμων. «Ήταν μίαεπιθυμίατων χορευτών μας», εξήγησε η κ. Στάντσιου, σημειώνοντας ότι: «έχει βρειπολύμεγάλη ανταπόκριση και οι νέοι κυρίως που παίρνουν μέρος στα μαθήματαείναιπολύ ενθουσιασμένοι». Στα μαθήματα του Σαββάτου διδάσκουν δύο δάσκαλοιαπόΘεσσαλονίκη, ένας Κουβανός και ένας Αργεντίνος, ενώ ένας τρίτος κάνειταεπαναληπτικά μέσα στην εβδομάδα.
Ακόμη, στο Λύκειο Ελληνίδων συνεχίζει να λειτουργεί η χορωδία και ηδιδασκαλία των μουσικών οργάνων, γκάιντα, τουμπερλέκι και νταούλι, ενώσυνεχίζει για δεύτερη χρονιά το τμήμα θεατρικής παιδείας.
Στην προετοιμασία των Χριστουγέννων περιλαμβάνεται η συλλογήτροφίμων, παιχνιδιών και δώρων, μέρος των οποίων θα διατεθεί και σταπαιδικάχωριά ‘sos’. Ακόμη, οιμικροί καλλιτέχνες του Λυκείου θα ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικα θέματαπου θαεκτεθούν στο σπίτι του Λυκείου, από τα οποία, οι τρεις καλύτερεςζωγραφιές θααποτελέσουν τις φετινές χριστουγεννιάτικες κάρτες του Λυκείου Ελληνίδων.
Στις  5 Δεκεμβρίουθαπραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο μπαζάρ , όπου τα μέλη του Λυκείου θαετοιμάσουν εδέσματα τα οποία θα επιμεληθούν με περίτεχνα τυλίγματα καιειδικάκουτιά. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το στόλισμα του χριστουγεννιάτικουδέντρουτου Λυκείου από τα μέλη και τους φίλους, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα καιθα πουνχριστουγεννιάτικα παραμύθια.
Στην εκδήλωση της Παρασκευής καλεσμένη του Λυκείου ήταν και ηψυχολόγος κ. Παρασκευή Διονυσίου από το Κέντρο Πρόληψης κατά τωνΝαρκωτικώνΞάνθης, η οποία ενημέρωσε για θέματα εφηβείας και εξάρτησης τιςπαρευρισκόμενες. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε και κάποιου είδουςενημέρωσηστα μέλη και τους φίλους μας», εξήγησε η κ. Στάντσιου, συμπληρώνοντας:«πέρυσιαναφερθήκαμε στην θρακιώτικη φορεσιά φέτος επιλέξαμε να αφιερώσουμελίγο χρόνοσε ένα θέμα κοινωνικό για το οποίο πρέπει να είναι προετοιμασμένοι καισωστάπληροφορημένοι όλοι οι γονείς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο κύκλος των χαμένων επιδοτήσεων

Τους έταξε λαγούς με πετραχήλια τους καπνοπαραγωγούς η προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμ…