Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ξυνίδης: «Δεν ήρθα για να μείνω δεκαετίες…»

Ξυνίδης: «Δεν ήρθα για να μείνω δεκαετίες…»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Τις πρώτες πολιτικέςδηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ έκανε ο Σωκράτης Ξυνίδης μετά την ανάληψητων νέωντου καθηκόντων ως αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο κ.Ξυνίδηςρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ο νέος του ρόλος ουσιαστικάαποτελεί έναβήμα παραπάνω για την πολιτική του διαδρομή καθώς και ποιες θα είναιτώρα οιπροτεραιότητες του και οι στόχοι του
«Δεν ήρθα για ναμείνω δεκαετίες…»
Η απάντησή του ήταν ότι δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική τουπορεία καθώς και ότι δεν ήρθε για να μείνει δεκαετίες αλλά για ναεπιτελέσειένα συγκεκριμένο έργο που έχει να κάνει με την αλλαγή αντιλήψεων και  νοοτροπιών και να βοηθήσειτον νομό μας: «Ποτέ δεν μ’ ενδιέφερε η προσωπική μου πορεία και εξακολουθεί να μην μ’ενδιαφέρει. Και όταν έρθει η χρονική στιγμή δεν θα διστάσω αυτό πουτώραγίνεται στην πολιτική ζωή  μ’αυτό τομεγάλο βήμα του σημερινού συνδυασμού ν’ ανοίξω κι εγώ το δρόμο για τηνανανέωσηκαι  στη θέση τηνοποία κατέχω. Δεν ήρθαγια να μείνω δεκαετίες ήρθα για να μπορέσω να δημιουργήσω προϋποθέσειςγια νέεςαντιλήψεις,  ναδημιουργήσω προϋποθέσειςμε τη δική μου συμβολή να μπορέσει ο νομός να κάνει κάποια βήματαπαραπάνω. Στοβαθμό που είτε αυτά εκπληρωθούν είτε αυτά δω ότι δεν μπορώ ν’ανταποκριθώ ναξέρετε ότι από την πολιτική έγκαιρα θ’ αποχωρήσω. Εκείνο το οποίο μ’ενδιαφέρειείναι αυτό που είπα στους πολίτες της Ξάνθης που με τίμησαν από τηνπρώτη μουκάθοδο με την εκλογή μου ότι θα μπορέσω κάποια να προσφέρω. Δεν έχωκαμιά άλληφιλοδοξία για τον εαυτό μου».
 
«Προσπαθούμε για τομεγάλο έργο της ανάπτυξης…»
Σ’ ότι αφορά τους νέους του στόχους και τις προτεραιότητες του ως αν. υπουργούΠεριφερειακής ανάπτυξης επεσήμανε: ««Ξέρουμε πολύ καλά και έχουμεσυνειδητοποιήσει απόλυτα σ’ αυτή την παράταξη και σ’ αυτή την κυβέρνησηότι δενυπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Δεν είναι ο χρόνος , η στιγμή που θα δώσειτέτοιεςευκαιρίες.  Με πλήρησυναίσθηση αυτών τωνευθυνών προσπαθούμε για το μεγάλο έργο της ανάπτυξης, να βγούμε από τηνκρίσηκαι να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της η πατρίδα μας και ηελληνικήκοινωνία να προχωρήσει μπροστά σε νέες βάσεις με μια άλλη λογική.Επειδήανακυκλώνεται όλο αυτό το κλίμα της απαισιοδοξίας θα απαντήσω με ταλόγια τουΓιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη: «Ναι γίνεται» Εμείς το πιστεύουμεκαινομίζουμε ότι και ο ελληνικός λαός το πιστεύει και γι’ αυτό το λόγοείμαστεαισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις ιστορικές ευθύνεςπουέχουμε»
 
«Ναι, είναι καιπροσωπικό μου στοίχημα ο δήμος Ξάνθης»
«Δεν είναι προσωπικό με την έννοια του ότι έχω κάτι μεκάποιον ή θέλω αν αποδείξω σε κάποιους κάτι. Είναι προσωπικό στοίχημαμε τηνέννοια ότι πιστεύω απόλυτα ότι αυτές οι εκλογές θα απελευθερώσουνπολλέςδημιουργικές δυνάμεις στον τόπο για να μπορέσει η Ξάνθη να πάρει αυτόπου τηςαξίζει. Γιατί η Ξάνθη είναι ένας τόπος με πολύ μεγάλο βάθος κυρίως μετουςανθρώπους της , τους ανθρώπους του πνεύματος , της Τέχνης όπου αυτούςτουςανθρώπους της ευαισθησίας που ουδέποτε μπόρεσαν να εκφραστούν στηδημόσιαεκφορά του λόγου. Αυτή είναι η ευκαιρία για τον τόπο και πιστεύουμε ότιαυτόσυμβαίνει τώρα και μ’ αυτή την  έννοιαναι είναι και προσωπικό μου στοίχημα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εφαρμογή …μνημονίου στην ΣΕΚΕ;

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  «Μουδιασμένοι» είναιοι εργαζόμενοι στη …