Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Θερινές εκπτώσεις: «Καλύτερες δε γίνεται»

Θερινές εκπτώσεις: «Καλύτερες δε γίνεται»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με αυξημένη την κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης‘κύλησε’ η εναρκτήρια ημέρα θερινών εκπτώσεων χθες, με τουςεπαγγελματίες ναρίχνουν έως και 50% τις τιμές και τους καταναλωτές και επισκέπτονται τακαταστήματα με διερευνητική διάθεση και πρόθεση να εντοπίσουν από νωρίςαυτάπου θέλουν να προμηθευτούν, πριν εξαντληθούν είδη και μεγέθη. Προτίμησηέδειξανοι ξανθιώτες σε εποχιακά είδη, όπως ρούχα, παπούτσια, γυαλιά ηλίου,προσπαθώντας –προφανώς- να αναπληρώσουν την… «κράτη» που έδειξαν τηνπροηγούμενη περίοδο.
Τις καλοκαιρινές εκπτώσεις οι επαγγελματίες ξεκίνησανδυναμικά με εκπτώσεις που φτάνουν το 30% και 50% από την πρώτη κιόλαςμέρα, ενώσυνεχίζουν και τα είδη των προσφορών που είχαν τις προηγούμενες μέρεςμε μισήτιμή στο δεύτερο προϊόν και εκπτώσεις μεγαλύτερες στην αγοράπερισσότερωνειδών. Οι ίδιοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι λόγω της «παγωνιάς» που έπεσεκατακαλόκαιρο στην τοπική αγορά και είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τοκατά πόσοθα αποφασίσει ο κόσμος να επωφεληθεί από τις εκπτώσεις. Διαπιστώνουνεπίσης,ότι πλέον ότι οι ξανθιώτες ψωνίζουν με προτεραιότητες, δηλαδή προτιμούννααγοράσουν ρούχα, παπούτσια και γυαλιά ηλίου, ενώ λευκά είδη, σπιτιούκαιδιακόσμησης έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εκεί που δεν κάνουν «σκόντο» οικαταναλωτές, όπως παρατηρούν οι επαγγελματίες είναι στα παιδικά είδηκαι ταπαιχνίδια, μιας και προσπαθούν πρωταρχικά να ικανοποιήσουν τιςεπιθυμίες τωνπαιδιών τους. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το παράπονο που μαςμετέφερανορισμένοι επαγγελματίες σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών πουαπαιτούνχαμηλότερες τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης. «Δεν μπορώ να πουλήσω μετιμέςκάτω του κόστους», μας είπε ιδιοκτήτρια λευκών ειδών, «έχω κι εγώσυνεργασίεςμε εταιρίες και πρέπει να διατηρήσω την ποιότητα του μαγαζιού μου».«Δενμπορούμε κι εμείς να είμαστε έρμαιο των πελατών στο βωμό της λογικής:‘κρίσηέχουμε κόψε κι άλλο’, κι εμείς ότι μπορούμε κάνουμε», μας είπε άλληπωλήτρια μεκατάστημα εντός του εμπορικού ιστού.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθηςκ. Γιάννης Αλεξιάδης μιλά για «καταπληκτικές τιμές και εκπτώσεις»,κυρίως σεπροϊόντα με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, όπως τα ρούχα και ταπαπούτσια. Ο κ.Αλεξιάδης χαρακτήρισε αναμενόμενα τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, μιας καιοιπροσφορές της προηγούμενης περιόδου δεν πήγαν και πολύ καλά και οιεπαγγελματίες θέλουν να κάνουν άλλη μία δυναμική προσπάθεια για να μηδούμε καιάλλα μαγαζιά των κεντρικών εμπορικών δρόμων να κλείνουν.
Η ανταπόκριση και οι διαθέσεις των ξανθιωτών θα φανούν τιςεπόμενες ημέρες των εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγουπαροτρύνειτους συμπολίτες να προτιμούν ξανθιώτες καλούς επιχειρηματίες, δηλαδήαυτούς πουέχουν καλή ποιότητα και τιμές και να μην αφήνουν τα λεφτά τους σεεμπορικάκέντρα που διοχετεύουν εκτός Ξάνθης τα κέρδη τους.
Φωτο στο 15 ΙΟΥΛ 10 στο φάκελο ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010
Φωτο 1,2,3,4,5 Σου βάζω πέντε φωτο να διαλέξεις, να κάνουνσυνδυασμούς ή δεν ξέρω τι, γενικά να φανούν οι εκπτώσεις στην αγορά. Αννομίζεις ότι μία μεγάλη είναι καλύτερα, όπως θες, λεζάντα:
Με 30% και 50% κάτω ξεκίνησαν οι φετινές καλοκαιρινέςεκπτώσεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…