Κόσμημα απ’ τα χεράκια σου!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Χάντρες…θαλασσιές, τυρκουάζ,κοραλένιες, φεγγαρόπετρες, από χαλαζία και όλους γενικά τουςημιπολύτιμουςλίθους και ιδέες… που γεννά η φαντασία και η δημιουργικότητα, είναιαρκετά«υλικά» για να φτιάξετε ένα κόσμημα με τα …χεράκια σας που θα είναιμοναδικόκαθώς θα φέρει τη σφραγίδα του εσωτερικού σας κόσμου και θ’ αποτελείέκφρασητης δική σας ματιάς στην τέχνη. Μια εξαιρετική πρόταση για δώρο στουςαγαπημένους σας τις γιορτινές μέρες που θα έχει άμεσο και προσωπικόχαρακτήρακαι επιπλέον δεν θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπηιδιαίτερα αυτήτη δύσκολη εποχή καθώς τα υλικά που θα χρειαστείτε έχουν πολύοικονομικέςτιμές.  
 
«Χάντρες και ιδέες» τομοναδικό στην Ξάνθη
Ήταν πριν 6 μήνες όταν στην καΣτέλλα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε η ιδέα να ανοίξει αυτό το κατάστημα τοοποίοείναι μοναδικό στην Ξάνθη και έχει όλα τα υλικά που χρειάζονται στηνδημιουργίαενός κοσμήματος. Η ίδια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τοκόσμημα καιασχολούνταν ερασιτεχνικά. Όμως δεν έβρισκε υλικά εδώ και αναγκαζόταν ναπηγαίνει Θεσσαλονίκη ή Αθήνα. Έτσι σκέφτηκε να δημιουργήσει  το δικό της κατάστημα πουθα δίνει τηδυνατότητα σ’ όσους θέλουν να’ ασχοληθούν με την τέχνη του κοσμήματος,ή ναστολίσουν ένα φόρεμα , ένα τραπεζομάντιλο να βρουν τα υλικά πουχρειάζονταιόπως:Χάντρες, εξαρτήματα,  κουμπώματα,βάσεις για σκουλαρίκια, σε μέταλλο, ξύλο, ατσάλι ξύλινα ατσάλινα καιασήμι ,ημιπολύτιμους λίθους κ.λ.π. Έτσι δημιουργήθηκε το «Χάντρες και Ιδέες»πουβρίσκεται στην οδό Σταθμού 30 – 40 όπου η κα Χαραλαμπίδου μαζί με ταυλικάδίνει και τις τεχνικές συμβουλές της ή τις ιδέες της στις πελάτισσεςγια το πώςθα φτιάξουν το δικό τους κόσμημα: «Πολλές κυρίες που απ’ την αρχή πουάνοιξαδεν γνώριζαν καθόλου κόσμημα και τώρα φτιάχνουν τα κοσμήματα με δικάτουςσχέδια. Δεν χρειάζεται κάποιος να ξέρει κόσμημα για ν’ ασχοληθεί.  Χρειάζεται φαντασία…καιμεράκι. Υπάρχουνεύκολες κατασκευές. Είναι έκφραση δημιουργικότητας αλλά και…ψυχοθεραπεία…γιατίτο μυαλό απασχολείται σ’ αυτό που κάνει με το χέρι και ξεφεύγει από ταπροβλήματακαι το άγχος και επιπλέον σου δίνει χαρά αυτό που φτιάχνεις με τα χέριασου!»,μας λέει η κα Χαραλαμπίδου. Στο κατάστημα πωλούνται και κοσμήματαχειροποίητατης εταιρείας απ’ όπου προμηθεύεται τα υλικά η κα Χαραλαμπίδη. Αλλάβεβαίωςκάποιος που θα αγοράσει από το κατάστημα τα υλικά για να κάνει μιασύνθεση τουβγαίνει πολύ πιο οικονομικό: « Είναι μια οικονομική λύση. Επίσης πολλέςκυρίεςαγοράζουν υλικά για να στολίσουν ένα φόρεμα ή ένα τραπεζομάντιλο.Ιδιαίτεραχαίρομαι τα νεαρά κορίτσια που φτιάχνουν τα δικά τους κοσμήματα συνήθωςαυτό μετη μισή καρδιά που το φορούν οι ίδιες και την άλλη μισή η φίλη τους.Επίσηςμπορούμε με μερικές παρεμβάσεις να ανανεώσουμε ένα κόσμημα που τοείχαμεβαρεθεί…Να το μεταμορφώσουμε σε κάτι εντελώς καινούργιο που θα μαςεκφράζει πιοπολύ. Γι’ αυτό δεν πρέπει να πετάμε τα παλιά κοσμήματά μας. Μια αλυσίδα, μιαχάντρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να έχουμε ένα μαγικό αποτέλεσμα»,μαςσυμβουλεύει η κα Χαραλαμπίδη ενώ ετοιμάζεται να φτιάξει μπρος τον φακόμας ένακόσμημα απλό αλλά πολύ γνωστό και της μόδας!
 
Ένα «βαν κλιφ» για μας…
 Το«βαν κλιφ» (πήραν το όνομα από τονσχεδιαστή τους) που φορά η δημοσιογράφος του κεντρικού δελτίου ειδήσεωντου  MegaΌλγα Τρέμη. Χρειάστηκε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο για να το φτιάξει ηκαΧαραλαμπίδη. Χρησιμοποίησε μία πεταλούδα και δύο σταυρούς πουαποτελούνται  εξωτερικάαπό χρυσό περίγραμμα και συνθετικόυλικό αλυσίδα μήκους  95εκ., 6 κρικάκια.
Παρακολουθούμε το τελετουργικότης γέννησης του γνωστού «βαν κλιφ» που όμως διαφέρει όχι οπτικά αλλάστην…τιμή από εκείνο της κας Τρέμη καθώς εκείνα κοστίζουν μιαπεριουσία…αφού είναιαπό πολύτιμους λίθους και χρυσή αλυσίδα και βεβαίως φέρουν τηναυθεντικήυπογραφή του σχεδιαστή τους.
Η πεταλούδα πρέπει να’ ρθει απ’μια πλευρά και οι σταυροί από την άλλη ώστε η πεταλούδα να είναι στομέσο τουδιαστήματος της αλυσίδας που ενώνει τους δύο σταυρούς και έχει μήκος 10πόντων», μας εξηγεί η κα Χαραλαμπίδη και αρχίζει να φτιάχνει τοκόσμημα. Πρώταμετρά το μήκος της αλυσίδας πίσω από το λαιμό: 67 πόντοι: «Βάζουμε τοκρικάκιστην πεταλούδα και το πιέζουμε με την πένσα, στη συνέχεια τον σταυρό.Μετάενώνουμε με τον άλλο με  10πόντουςαλυσίδα και μετά ενώνουμε με κρικάκι μια αλυσίδα όσο μακριά θέλουμε τηνάλληάκρη της πεταλούδας. Το κόσμημα μας είναι έτοιμο»! Και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τοαυθεντικό! Η καΧαραλαμπίδη μας διευκρινίζει ότι τα υλικά (αλυσίδες, μέταλλα κ.λ.π.)που έχειστο κατάστημά της είναι χωρίς νίκελ καθώς αυτό έχει απαγορευτεί στηνΕ.Ε. γιατίθεωρήθηκε καρκινογόνο. Συστήνει δε ότι για να διατηρήσουν το χρώμα τουςοι αλυσίδεςαπλά δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με κολόνια ή κρέμα σώματος γιατίτότεαφαιρείται το χρυσό από πάνω και μένει το κόκκινο του χαλκού.
 
Πόσο κάνει το βαν κλιφ μας;Μόνο 4,75…
Και ιδού το κοστολόγιο:95 εκ. οιαλυσίδες επί 1,20 που έχει το μέτρο στοιχίζουν 1,15 ευρώ, 2,20 τα δύο σταυρουδάκια συν 1,40 η πεταλούδατου βαν κλίφ
Σύνολο:4,75 ευρώ. Μ’ αυτά ταχρήματα έχουμε ένα κόσμημα εντυπωσιακό, όμορφο και πολύ της μόδας!Μπορούμε ανθέλουμε να το φτιάξουμε και σε λευκό ή να προσθέσουμε πιο πολλούςσταυρούς.
«Ιδέες» να υπάρχουν…και οι«Χάντρες» προσφέρουν πολλές δυνατότητες!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…