Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ένα ασφαλιστικό που δεν τους …διασφαλίζει

Ένα ασφαλιστικό που δεν τους …διασφαλίζει

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
 
 
 
«Λουκέτο» για τρειςώρες από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1, στιςπόρτες των δημαρχείων όλης της χώρας, βάζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι σήμερα μετά από απόφαση τηςΕκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ουσιαστικάπρόκειται για μια συμβολική πράξη λίγο πριν την ψήφιση του ασφαλιστικούπουτους πλήττει καίρια. Στη στάση εργασίας συμμετέχουν και οι υπάλληλοιτου δήμουΞάνθης και έτσι το δημαρχείο θα είναι κλειστό τις ώρες αυτές για τοκοινό. Παράλληλα, η ΠΟΕ – ΟΤΑαποφάσισε νασυμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ γιατηνΠέμπτη 15 Ιουλίου, από τις 11.00 έως το τέλος του ωραρίου και στησυγκέντρωσηστη Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 
Το ασφαλιστικό τουςθίγει άμεσα
Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο Ξάνθης κ.Γαλανόπουλος μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικούθίγουνάμεσα  τουςυπαλλήλους κυρίως αυτούς πουέχουν ασφάλιση μετά το 1993, θίγει άμεσα τις μητέρες ανήλικων τέκνωνκαι τουςεργαζόμενους με βαρέα και ανθυγιεινά στους οποίους αυξάνονται τα όριαηλικίαςκατά 2 χρόνια σε άνδρες και γυναίκες (60και 58 αντίστοιχα), όπως και τα χρήματα που πρέπει να δώσουν για ναπάρουνπλασματικές τριετίες, αιτήματα που κατακτήθηκαν με αγώνες: «’Έχουμεαποδεχτείότι θα πληρώσουμε …αλλά γιατί μόνο η εργαζόμενοι να πληρώνουν; Αυτό πουπειράζει περισσότερο τον εργαζόμενο σήμερα δεν είναι τόσο η περικοπήτωνμισθών. Είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχει ένα θολό τοπίο γύρω από τοασφαλιστικό. Δενξέρουμε πόσα θα πάρουμε όταν βγούμε σε σύνταξη, να ξέρουμε τι θαπληρώσουμε.Θέλουμε να είμαστε διασφαλισμένοι. Κάθε κυβέρνηση που έρχεται ανοίγειτοασφαλιστικό. Επιτέλους ας γίνει μια διακομματική για αυτό. Είναι τόσοσημαντικόθέμα …».
 
Τι ζητά η ΠΟΕ – ΟΤΑ
Στόχος της κίνησης είναι η καλύτερη ενημέρωση όλων τωνεργαζομένων για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου τωνΔημοσίωνΥπαλλήλων, που θα συζητείται εκείνες τις μέρες στη Βουλή, «με το οποίοαλλάζειο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, καταργείται οδημόσιος-κοινωνικός καιαναδιανεμητικός του χαρακτήρας και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας τωνεργαζομένωνστην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακόμη και όσων είναι ενταγμένοι στα βαρέα καιανθυγιεινά».
Επίσης, η Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει και σε άλλεςμορφές κινητοποιήσεων με στόχο την έκφραση της αντίθεσης τωνεργαζομένωναπέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και την προβολή των θέσεων τουσυνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, ενώ καλεί όλους τουςσυλλόγους ναπροχωρήσουν σε συγκεντρώσεις και περιοδείες για την καλύτερη ενημέρωσηκαικινητοποίηση των εργαζομένων. Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά την υπογραφήΣυλλογικώνΣυμβάσεων Εργασίας, την τακτοποίηση του προσωπικού όλων των συμβάσεωνορισμένουχρόνου ή έργου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς καιτηνκατάργηση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη μεταφοράτωναρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού στους δήμους και τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξάνουν οι «μπατακτσήδες» στην εξόφληση κοινοχρήστων

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.comΑποκαλυπτικά τα στοιχεία του αθηναϊκού Τύπου σχετικά με …