ΒΕΥΑΖ ΟΥ: ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ

0

Να ρίξει ΛΕΥΚΗ ψήφο στην ευρωκάλπη η μειονότητα…συμβουλεύει η Συμβουλευτική Επιτροπή της Μειονότητας. Σε σχετική ανακοίνωσή της η οποία θα τοιχοκολληθεί στα τζαμιά,η Συμβουλευτική… δίνει τη γραμμή της λευκής ψήφου στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, ως επιλογή ψήφου, που έχει την έννοια της διαμαρτυρίας και της δυσαρέσκειας για την συμβολική και όχι ουσιαστική υποψηφιότητα που επιφύλαξαν όλα τα κόμματα στους μειονοτικούς υποψηφίους. Υπενθυμίζουμε ότι στο ευρωφηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ η κα Μουσταφαόγλου βρίσκεται στην 18η θέση ενώ ο κ. Αχμετζίκ Ριτβάν στην 20η. Οι θέσεις αυτές απέχουν παρασάγγας από την τελευταία εκλόγιμη. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο «Ε» ο ψευδομουφτής κ. Αχμέτ Μετέ που είναι πρόεδρος της Συμβουλευτικής τονίζει: «Πήραμε αυτή την απόφαση γιατί τα κόμματα μας κοροϊδεύουν με την 18η ή την 20η θέση. Και εμείς τους γυρνάμε την πλάτη! Και καλούμε την μειονότητα να ρίξει λευκή ψήφο».
Παράλληλα ο κ. Μετέ προειδοποιεί τα κόμματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει την ίδια απόφαση η Συμβουλευτική και για τις εθνικές εκλογές αν οι υποψήφιοι δεν τυγχάνουν της αποδοχής της.
Κύκλοι της μειονότητας σχολιάζοντας την κίνηση της Συμβουλευτικής την θεωρούν ως «άδειασμα στον Τσετίν Μάντατζη», γιατί αψήφησε τις… συμβουλές της Συμβουλευτικής και ευθυγραμμίστηκε στις επιταγές του ΠΑΣΟΚ υποβάλλοντας την παραίτησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις η Συμβουλευτική με την απόφασή της αυτή επιχειρεί να μετρήσει την επιρροή της στην μειονότητα αλλά και να δώσει ένα μάθημα προς τους υποψηφίους να μην είναι απείθαρχοι και στα κόμματα να λαμβάνουν σοβαρά τις αποφάσεις της.
Η ανακοίνωση (φωτο) είναι γραμμένη στα τουρκικά και σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει:
Η Ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής
«1 Ιουνίου 2009
Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης συνεδρίασε στις 1 Ιουνίου με θέμα τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.
Επειδή εδώ και χρόνια δεν έχει βρεθεί κάποια λύση στα σοβαρά θέματα της μειονότητας και επειδή τα κόμματα την υποτιμούν βάζοντας τους υποψήφιους σε μη εκλόγιμες θέσεις αποφάσισε με 34 ψήφους υπέρ και 2 κατά η Τουρκική μειονότητα της Δ. Θράκης να ρίξει ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ στις εκλογές της 7ης Ιουνίου».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…