Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Το δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τις θέσεις πάρκινγκ που ζητά η Νομαρχία

Το δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τις θέσεις πάρκινγκ που ζητά η Νομαρχία

0

Με κόντρα μεταξύ υπηρεσιακού παράγοντος και δημοτικού συμβούλου ξεκινήσει η συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπή Ξάνθης την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου το μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ της προϊσταμένης στην τεχνική υπηρεσία, κας Μανά και του επικεφαλής της Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» κ. Χρίστου Πούλιου. Το θέμα που προκάλεσε την κόντρα τους αφορούσε τις κακοτεχνίες στα τεχνικά έργα του δήμου που επανειλημμένως κατήγγειλε ο κ. Πούλιος. Η κα Μανά προκειμένου να υπερασπιστεί την υπηρεσία της έφερε φωτογραφικό υλικό του δρόμου Μορσίνης – Ευμοίρου που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν σπασμένα πεζοδρόμια και κακοτεχνίες όπως διατείνεται ο κ. Πούλιος. ¨Όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να πείσει τον κ. Πούλιο ο οποίος είπε ότι αυτά τα έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.
Η συζήτηση έτεινε να…ξεφύγει όταν ο κ. Πούλιος κατήγγειλε απαράδεκτη συμπεριφορά και ανοίκειο ύφος υπηρεσιακών παραγόντων. Σε ρόλο πυροσβέστη ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Στάμος Τριμίντζιος ο οποίος έκλεισε ραντεβού για μια βόλτα με τον κ. Πούλιο στα σημεία του δρόμου που αναφέρεται.
34 θέματα περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη της Δημαρχιακής εκ των οποίων τα 8 πρώτα αφορούσαν χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής σε κατάστηματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έγκριση εντάλματος προπληρωμής στο όνομα υπαλλήλου του δήμου και έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας οδηγών της τεχνικής υπηρεσίας.
Προμήθειες…από γάλα έως …δενδρύλια και τζιπ
Τα αμέσως επόμενα 9 θέματα αφορούσαν καθορισμό όρων των διαγωνισμών για προμήθειες: Προμήθεια φρέσκου γάλακτος, σάκων απορριμμάτων, καυσίμων θέρμανσης – κίνησης λιπαντικών, γραφικών χαρτικών, απορρυπαντικών αναλώσιμων Η/Υ και δενδρυλλίων. Για καθένα χωριστά η υπηρεσία πρότεινε το σχετικό κονδύλι. Σ’ όλα αυτά όπως και στην αγορά διπλοκάμπινων φορτηγών οχημάτων, δύο οχημάτων τζίπ και καλαθοφόρου οχήματος ο κ. Αγκόρτσας είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις βασισμένες στο σκεπτικό οι όροι των διαγωνισμών να είναι τέτοιοι ώστε να αποβούν να αποβούν προς όφελος του δήμου από οικονομικής απόψεως αλλά όχι εις βάρος της ποιότητα των προμηθειών. Ο κ. Πούλιος έθεσε και άλλη μια παράμετρο, αυτής του φωτογραφικών διαγωνισμών δηλώνοντας αντίθετος. Ιδιαίτερα για τα οχήματα αποφασίστηκε να παραπεμφθεί το θέμα εκ νέου στην υπηρεσία προκειμένου να θέσει συγκεκριμένους όρους και προδιαγραφές των οχημάτων.
Μέχρι και το 28ο τα θέματα αφορούσαν αποκαταστάσεις φρεατίων, διαμορφώσεις και ασφαλτοστρώσεις στα Κιμμέρια και αποπεράτωση στην πλατεία του Δροσερού και ως και έγκριση της δημοπρασία για το κλειστό γυμναστήριο των Κιμμερίων τα οποία και εγκρίθηκαν.
7 θέσεις στάσης για την Νομαρχία
Τα τελευταία 6 θέματα αφορούσαν εισηγήσεις για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης καθώς για έγκριση θέσεων φορτοεκφόρτωσης Εκεί άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση ιδιαίτερα για το πρόβλημα που δημιουργείται επί της οδού Γ. Κονδύλη από το βενζινάδικο όπως και σε άλλες οδούς της πόλης. Επ’ αυτού η Δημαρχιακή σήκωσε τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να βρει λύση, αναγνωρίζοντας όλοι το πρόβλημα που δημιουργεί στους οδηγούς από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στα βενζινάδικα. Το θέμα παραπέμφθηκε στην τεχνική υπηρεσία να εκφράσει τη γνώμη της. Το τελευταίο θέμα ήταν εισήγηση της Νομαρχίας Ξάνθης για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης μπροστά από την Νομαρχία. Η Δημαρχιακή μετά από αρκετή συζήτηση εξ αιτίας του θορύβου που προκλήθηκε για τις μπάρες της νομαρχίας κατέληξε να παραπέμψει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση να δοθούν 7 από τις 14 θέσεις που βρίσκονται στην πλευρά της νομαρχίας για στάση και όχι στάθμευση επισήμων και οι απέναντι στο κοινό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…