Ολοκληρώνεται σήμερα η Έρευνα

0

Ολοκληρώνεται σήμερα η μεγάλη Έρευνα-Δημοσκόπηση της Εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ που διεξήγαγε η εταιρία ΑΠΟΨΙΣ-S.M.R. για λογαριασμό της εφημερίδας μας.
Τελευταία ερώτηση προς τους ερωτώμενους και αφορούσε τις εθνικές εκλογές.
Έτσι, στο ερώτημα για το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, η παράσταση νίκης είναι υπέρ του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 24,2 σε αντίθεση με τη Ν.Δ. που συγκεντρώνει 13,6%.
Ακόμη δημοσιεύεται η πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων στις εθνικές εκλογές εάν γινόταν εκλογές την προσεχή Κυριακή όπου επίσης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 37,0% έναντι 29,3% της Ν.Δ.
Και κλείνει η Έρευνα με το ποσοστό συσπειρώσεων των κομμάτων, μετακινήσεις κλπ.
Περισσότερα στοιχεία εκτίμησης και ανάλυσης των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήχθη επί συνόλου 623 ατόμων μόνο στην πόλη της Ξάνθης, θα έχουμε σε προσεχές φύλλο μας.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παράσταση νίκης κόµµατος

Στο ερώτηµα σχετικά µε το ποιο κόµµα πιστεύουν οι ερωτώµενοι ότι θα κερδίσει τις επόµενες εκλογές, ανεξάρτητα από την προσωπική τους προτίµηση, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεωρείται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες επικράτησης, αν και το µεγαλύτερο µέρος του δείγµατος δε µπορεί να εκφέρει γνώµη.

Ψηφοφόροι Ν.∆. & ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Εθνικές εκλογές 2007):

Αναλύοντας την παράσταση νίκης των κοµµάτων ξεχωριστά για τους ψηφοφόρους των δύο κοµµάτων συµπεραίνουµε ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εµφανίζονται περισσότερο σίγουροι για τη νίκη του κόµµατος τους σε σχέση µε αυτούς της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Πρόθεση ψήφου Εθνικών Εκλογών

Στο ερώτηµα «Ποιο κόµµα θα ψηφίζατε εάν την επόµενη Κυριακή διεξάγονταν Εθνικές Εκλογές;» λαµβάνουµε τα παρακάτω αποτελέσµατα:

Ψηφοφόροι Ν.∆. & ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Εθνικές εκλογές 2007):

Κατόπιν, διερευνώνται οι συσπειρώσεις και οι µετακινήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση µε την ψήφο τους στις εκλογές του 2007. Η Ν.∆. συσπειρώνει το 56,5% των ψηφοφόρων της, ένα 6,1% κατευθύνεται προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το 29,4% αυτών δηλώνει αναποφάσιστο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διατηρεί το 75,3% των ψηφοφόρων που το ψήφισαν το 2007 και χάνει 1,3% προς κάποιο άλλο κόµµα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…