Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στο παρά πέντε «μπάλωμα» ο Σταμάτης Σταματιάδης

Στο παρά πέντε «μπάλωμα» ο Σταμάτης Σταματιάδης

0

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη ΝΟΔΕ Ξάνθης! Μετά την άρνηση του Κώστα Ζαγναφέρη να είναι υποψήφιος – γνωστοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ – μετά τον πρώτο πανικό που προκλήθηκε άρχισε το … κυνήγι να επιστρατευθεί εφεδρικός υποψήφιος προκειμένου να «κλείσει» το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης και να μην είναι ελλειπές καθώς τα χρονικά περιθώρια (μέχρι το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου) πίεζαν.

Ζαγναφέρης: «Ήθελα  να συμμετέχω σε «καθαρό» ψηφοδέλτιο…»

Αιτιολογώντας την απόφαση του να μην μετέχει στο ψηφοδέλτιο ο κ. Ζαγναφέρης δηλώνει στο «Ε»: «Θεωρώ ότι έπρεπε η Ξάνθη να έχει «καθαρό» ψηφοδέλτιο. Η εκλογική μας βάση αυτό απαιτούσε. Κι όμως αυτό δεν έγινε! Ο κ. Κοντός εξαιρέθηκε από τους υπόλοιπους «Βατοπεδινούς», κοινώς «βγήκε λάδι» και τώρα έχει ένα ηθικό πλεονέκτημα απέναντί μου. Δεν ασχολήθηκα με την πολιτική για να κάνω καριέρα αλλά μόνο από την ανάγκη της προσφοράς. Αφουγκράζομαι τη βάση της Ν.Δ. και υπακούω στις επιταγές της να μην μετέχω σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο».

Ο κ. Ζαγναφέρης δήλωσε επίσης ότι αν δεν ήταν ο κ. Κοντός αλλά ο κ. Τσαλίδης θα μετείχε στο ψηφοδέλτιο, ενώ ερωτηθείς αναφορικά με τη φημολογία ότι διαπραγματευόταν υποψηφιότητα για την Νομαρχία και κάτι στην πορεία …στράβωσε τόνισε με έμφαση: «Τόσα χρόνια συζητώ μόνο με σοβαρά άτομα και με πολιτικούς όρους. Σε επαγγελματίες φερέφωνα δεν απαντώ», αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι αυτό διέρρευσε σκόπιμα από το περιβάλλον του κ. Κοντού και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ επιδιδόταν σε αγώνα δρόμου. Επαφές επί επαφών και κρούσεις επί κρούσεων. Προτάθηκε η κα Δώρα Συμπιλίδου όμως επί της υποψηφιότητάς της έφερε αντίρρηση η κα Γεωργία Ανδρέου «απειλώντας» ότι αν μπει η κα Συμπιλίδου δεν θα μετέχει αυτή. Προτάθηκε ο κ. Κώστας Αμοιρίδης ενώ εκ παραδρομής αναφέρθηκε το όνομα του κ. Μιχάλη Αμοιρίδη ο οποίος σε επικοινωνία μας πληροφόρησε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και ότι δεν του έγινε σχετική πρόταση.

Στο παρά πέντε «μπάλωμα» ο Σταμάτης Σταματιάδης

Το θρίλερ συνεχιζόταν μέχρι της 3.30 μ.μ. οπότε και τελικά πληροφορηθήκαμε ότι «έκλεισε» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ξάνθη συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα τον πρώην αντιπρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και αντιπρόεδρο του εμπορικού συλλόγου , πραγματογνώμονα κ. Σταμάτη Σταματιάδη.

«Τέλος καλό, όλα καλά», δήλωσε ο κ. Μωραϊτης ανακουφισμένος!

Κοντός: «Προσπαθεί να συγκαλύψει την ανασφάλειά του με ηθικολογίες…»

Την ίδια στιγμή για το θέμα της αποχώρησης Ζαγναφέρη ο κ. Κοντός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός δηλώνει: «Ο κ. Κώστας Ζαγναφέρης υπήρξε συνυποψήφιος μου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2004 και του 2007.Οι πολίτες της Ξάνθης έκαναν την αξιολόγηση τους και την επιλογή τους, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου.Τους έχω ανταποδώσει την εμπιστοσύνη αυτή, με κάθε μέσο που είχα στη διάθεση μου, από όποιο πόστο και αν βρέθηκα.Αυτό θα συνεχίσω να κάνω με ακόμη μεγαλύτερη μαχητικότητα, γνωρίζοντας καλά ότι ο κόσμος της Ξάνθης είναι δίπλα μου και σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Αν ο κ. Ζαγναφέρης επιλέγει να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την παράταξη που τον τίμησε χρίζοντας τον υποψήφιο, αυτό είναι δική του υπόθεση και γι’ αυτή κρίνεται από την κοινωνία της Ξάνθης και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.Δεν τον τιμά, όμως, να προσπαθεί να συγκαλύψει την ατολμία και την ανασφάλεια του με ηθικολογίες.Εξ άλλου, είναι γνωστό ότι το βράδυ της Δευτέρας πανηγύριζε στην Ξάνθη το γεγονός ότι είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.Προφανώς, η ανταπόκριση που συνάντησε δεν ήταν τόσο θερμή, όσο ο ενθουσιασμός του…Με τον τρόπο που επέλεξε να «λιποτακτήσει» την ώρα της «μάχης», απλώς επιβαρύνει τη θέση του απέναντι σε εκείνους που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία δυνατή και συσπειρωμένη ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, που έχουμε μπροστά μας».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…