Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Από την αρχή είπαμε «Όχι» σε έργα βιτρίνας

Από την αρχή είπαμε «Όχι» σε έργα βιτρίνας

0

Μετά την μείζονα αντιπολίτευση στον Δήμο Ξάνθης, των «Πολιτών για την Αλλαγή», μία ακόμη δημοτική παράταξη, της ελάσσονος αντιπολίτευσης αυτή τη φορά, διακήρυξε την αντίθεσή της με το έργο που συντελείται αυτό το διάστημα στην πόλη μας, δηλαδή με την ενοποίηση της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης με την Πλατεία Διοικητηρίου.
Μιλώντας στο «Ε» ο επικεφαλής της παράταξης «Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης», κ. Χασάν Μαλκότς, τόνισε ότι «πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο στην Ξάνθη, αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, διότι πλέον όλες οι παρατάξεις στον Δήμο κινδυνεύουν να θεωρηθούν «συνένοχες» για ένα έργο που μόνη της η σημερινή Δημοτική Αρχή το εκτελεί, υλοποιώντας τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει από την προ δεκαπενταετίας σχεδόν Δημοτική Αρχή. Υπάρχει μάλιστα μία ρητορική τελευταία από διάφορους, ακόμη και από Μέσα Ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία κοντεύουν όλες οι παρατάξεις να θεωρηθούν συνυπεύθυνες, λες και έχουμε συναποφασίσει το έργο όλοι μαζί…! Η αλήθεια όμως είναι ότι παρότι η απόφαση για το συγκεκριμένο έργο είχε παρθεί πριν από δεκαπέντε χρόνια, η παράταξή μας αντέδρασε ακόμη και όταν η σημερινή πλειοψηφία ενέταξε το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης.
Θα πρέπει πάντως εδώ να διευκρινίσω ότι το «Όχι» της παράταξής μας δεν αποτελεί δείγμα στείρας αντιπολίτευσης αλλά απηχεί την φωνή απόγνωσης πολλών περιφερειακών συνοικιών της Ξάνθης, οι οποίες στερούνται βασικότατων υποδομών, κάνοντας του πολίτες που μένουν σε αυτές να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η αντίθεσή μας λοιπόν στο συγκεκριμένο έργο προέρχεται από το γεγονός ότι το βλέπουμε ως ένα έργο «βιτρίνας» της σημερινής δημοτικής Αρχής, το οποίο δεν θα θέλαμε επουδενί να νομιμοποιήσουμε, ιδιαίτερα όταν σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας στερείται ακόμη βασικών υποδομών. Για τον λόγο αυτό καλέσαμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να λογοδοτήσει σε όλους αυτούς τους πολίτες οι οποίοι πληρώνουν επίσης κανονικότατα τα δημοτικά τους τέλη χωρίς να απολαμβάνουν των αντίστοιχων υπηρεσιών. Το ότι είναι φτωχοί, ανοργάνωτοι, αγράμματοι και ανήμποροι να αντιδράσουν στις αποφάσεις της πλειοψηφούσας σημερινής Δημοτικής Αρχής κρίνουμε ότι δεν σημαίνει ότι η φωνή τους δεν πρέπει και να ακουστεί».

Συντασσόμαστε αλλά και επικρίνουμε

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» για το αν η στάση αυτή της παράταξής του υποδηλώνει και μία άτυπη σύνταξη και συνεργασία με την παράταξη των «Πολιτών για την Αλλαγή», δεδομένου ότι ο ίδιος στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην συγκεκριμένη παράταξη και τον σύμβουλό της, κ. Θανάση Ξυνίδη, για την απουσία του από την έγκριση του απολογισμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, ο κ. Μαλκότς δήλωσε ότι «σε μεγάλο βαθμό συμφωνούμε με την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Πούλιου για το θέμα της ενοποίησης των Πλατειών της Ξάνθης, όπως άλλωστε έχουμε συμφωνήσει και φέρει από κοινού θέματα και παλαιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν κρίναμε ότι υπάρχει το αντίστοιχο περιθώριο και ο κοινός τόπος για να το κάνουμε, κάτι που πιθανόν να ξαναγίνει και στο μέλλον. Όσον αφορά την κριτική που άσκησα στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή δεν ήταν βέβαια προσωπική στο πρόσωπο του κ. Ξυνίδη, αλλά συνολικά στην παράταξή του την οποία εκπροσωπούσε όταν εγκρίθηκε ο απολογισμός των φετινών Θ.Λ.Ε. Στην περίπτωση αυτή κρίναμε ότι η μείζονα αντιπολίτευση δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που της παρείχε η θέση της και την επικρίναμε γι’ αυτό, όπως θα κάνουμε και σε κάθε άλλη περίπτωση που θα παρατηρήσουμε αντίστοιχη πλημμελή συμπεριφορά από μέρους της. Άλλωστε ο δικός μας ρόλος βρίσκεται στο να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις απόψεις και τις αγωνίες μίας συγκεκριμένης μερίδας συμπολιτών μας που μας ψήφισαν και όχι να παίζουμε πολιτικά και μικροπολιτικά παιχνίδια…».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ο.Π.Α.Δ.

Δύο πράγματα έκα_…