Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Οι «γαλάζιοι» δηλώνουν βέβαιοι για πρωτιά

Οι «γαλάζιοι» δηλώνουν βέβαιοι για πρωτιά

0

Την απόλυτη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά όπως και στη Θράκη και στο νομό Ξάνθης στις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο βουλευτής Έβρου και υπεύθυνος για τις ευρωεκλογές στο νομό μας κ. Άκης Γεροντόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης την Παρασκευή 22 Μαΐου αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τα κομματικά στελέχη του νομού. Ο κ. Γεροντόπουλος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Στέλιο Μωραϊτη και τον πολιτευτή κ. Κώστα Ζαγναφέρη, τόνισε ότι η ΝΔ είναι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα και ότι οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία καθώς το 80% των αποφάσεων που αφορούν τα κράτη – μέλη λαμβάνονται στην Ευρώπη, κατά συνέπεια πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι με ευρωπαϊκή αντίληψη και η ΝΔ διαθέτει ένα πολύ «δυνατό» ευρωψηφοδέλτιο.
Δήλωσαν βέβαια για την νίκη
Παράλληλα προς επίρρωση της επιχειρηματολογίας του επεσήμανε ότι η ΝΔ ρίχνεται στη μάχη της πρωτιάς στις ευρωεκλογές με όπλο το έργο της σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Αναφερόμενος στη Θράκη ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ την έχει καταστήσει από το ακροτελεύτιο σημείο της Ελλάδας σε πύλη της Ευρώπης.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με το ποιες αλλαγές θα επέλθουν στο κόμμα της ΝΔ και αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να εξαντλήσει τη θητεία της αν όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι το πρώτο κόμμα και υπάρξει μάλιστα μεγάλη διαφορά με το πρώτο κόμμα, ο κ. Γεροντόπουλος απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής και ότι χωρίς να προδικάζει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της και οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, αφήνοντας μόνο ως ενδεχόμενο να γίνουν νωρίτερα την περίπτωση διαφωνίας με την αντιπολίτευση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Γεροντόπουλος έχοντας θητεύσει ως ευρωβουλευτής αποδέχτηκε ότι υπήρχαν αρκετές αρρυθμίες αναφορικά με το χρόνο ενσωμάτωσης των κοινοτικών αποφάσεων στην εθνική νομοθεσία και ότι αυτό οφείλεται στη γραφειοκρατία όμως σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος τα τελευταία χρόνια.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου ο κ. Γεροντόπουλος είπε ότι οι ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν μεγάλες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ όπως θέμα ηγεσίας αν η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα(για το οποίο είναι βέβαιος), ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συσπείρωση και ότι εντυπωσιάστηκε από το σχεδιασμό της ΝΟΔΕ Ξάνθης για προεκλογικό αγώνα με «πόρτα – πόρτα» ενημέρωση.
Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα σκάνδαλα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν σπάζει πιάτα αυτός που δεν πλένει πιάτα», δηλώνοντας ότι η ΝΔ συγκρούστηκε με τη διαφθορά και ότι το νοσηρό κλίμα της σκανδαλολογίας το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ με σκοπό να ρίξει τη κυβέρνηση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mariana xan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […