Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Απευθυνόμαστε στην καρδιά της κοινωνίας»

«Απευθυνόμαστε στην καρδιά της κοινωνίας»

0

Η σύσταση ενός νέου, πολιτικοποιημένου αλλά όχι πολιτικού, ούτε κομματικού, σχηματισμού επιχειρείται στον τόπο μας. Πρόκειται για ένα κίνημα πολιτών με την ονομασία «Ένωση Ελλήνων Πολιτών», το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ενημερωτική συγκέντρωση στην κεντρική αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009, στις 19:00.
Συμμετοχή στην συγκέντρωση αυτή θα έχουν δύο ακόμη συλλογικοί φορείς. Το κίνημα «Άλλη Άποψη» και ο πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθέας Πυρφόρος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος που είδε το φως της δημοσιότητας, η έδρα της «Ένωσης Ελλήνων Πολιτών» είναι ο νομός Ξάνθης, από όπου θα ξεκινήσει, με φιλοδοξία να επεκταθεί σε ολόκληρη την χώρα, μία γνωστοποίηση των προτάσεων και λύσεων τις οποίες έχει να θέσει ενώπιον των πολιτών αναφορικά με το μέλλον του τόπου μας, τον απεγκλωβισμό από την κρίση, αλλά και την μετέπειτα ευημερία όλων των Ελλήνων πολιτών. Σύμφωνα με τα ιδρυτικά στελέχη του κινήματος, στόχος του είναι από την μία η αλλαγή καταστάσεων και πραγμάτων την χώρα μας, ενώ από την άλλη επιθυμία τους είναι να κρατηθεί το κίνημα μακριά από κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς, με μόνους βοηθούς και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια τους ίδιους τους πολίτες της χώρας. Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης μας θα είναι οι κύριοι Ανδρεάδης Κωνσταντίνος και Τσελεπίδης Λάζαρος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του κινήματος, ο κ. Γιάμβριας Γιάννης, ως εκπρόσωπος του κινήματος «Άλλη Άποψη», καθώς και εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου «Προμηθέας Πυρφόρος»
Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Ανδρεάδης, τόνισε ότι: «προσπάθειά μας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε μία νέα μορφή κοινωνικού συνδικαλισμού, κάτι που είναι μία ιδέα που ξεκίνησε τοπικά, από την Ξάνθη, από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κουραστεί από τα συνεχή φαινόμενα διαφθοράς, την ακρίβεια, την ανεργία, καθώς και άλλα ζητήματα κοινωνικής παθογένειας. Όλα τα παραπάνω έχουν καταφέρει να φέρουν την χώρα μας ουραγό σε κάθε φορέα και οργανισμό που συμμετέχει, είτε στον ευρωπαϊκό χώρο είτε παγκόσμια. Η φιλοδοξία πίσω από την ίδρυση του κινήματος αυτού των πολιτών είναι διπλή. Από την μία επιθυμούμε να κρατηθούμε μακριά από τα κόμματα και την πολιτική, με την έννοια ότι όχι μόνο δεν μας ενδιαφέρει η διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών και η συμμετοχή στην όποια εκλογική διαδικασία, αλλά στο καταστατικό ίδρυσης του κινήματος είναι τέτοιες οι προβλέψεις που έχουν γίνει που να αποκλείουν την συμμετοχή σε αυτό πολιτικών προσώπων. Δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο το «καπέλωμα», που συνήθως γίνεται σε τέτοιες προσπάθειες, από κόμματα και πολιτικούς. Η δεύτερη φιλοδοξία μας έχει να κάνει με την συμμετοχή των πολιτών σε αυτό το κίνημα. Απευθυνόμαστε στην καρδιά της κοινωνίας, που είναι ο πολίτης. Θέλουμε να είναι ένα κίνημα πολιτών, το οποίο να εξελιχθεί σε μία ομάδα πίεσης, προς όφελος όλων των πολιτών. Φιλοδοξούμε να υπάρχει σε κάθε νομό το «σπίτι του πολίτη», όπου οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να συναθροίζονται, να συζητούν και να καταγγέλλουν ακόμη ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν, ακόμη όμως και ευρύτερης σημασίας κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά, πολιτικά ή και καταναλωτικά θέματα».
Σε ερώτησή μας αναφορικά με την ύπαρξη φορέων, οργανώσεων αλλά και θεσμών, οι οποίοι προσπαθούν να φροντίσουν αυτά τα ζητήματα, ο κ. Ανδρεάδης ήταν μάλλον σαφέστατος: «δεν θέλουμε να έρθουμε σε «κόντρα» με τις οργανώσεις και τους φορείς αυτούς, αλλά παράλληλα δεν επαναπαυόμαστε από την ύπαρξή τους, η οποία άλλωστε από μόνη της δεν λέει και τίποτε. Για παράδειγμα, υπάρχουν στην χώρα μας πολλές και ισχυρές καταναλωτικές οργανώσεις, όμως η ακρίβεια είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που προβληματίζουν τους συμπολίτες μας, χωρίς να γίνονται ιδιαίτερα βήματα προς την κατεύθυνση απεγκλωβισμού τους από αυτή την κατάσταση. Αυτό ισχύει όχι μόνο σε αυτό τον τομέα. Όλοι οι κοινωνικοί συντελεστές βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση στην χώρα μας, αυτό είναι που μας έχει προβληματίσει πολύ και με τις προτάσεις μας θα προσπαθήσουμε να συντελέσουμε στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα για «ταξίδι στις θύμισες»

Κάλεσμα για «ταξί …