Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Δεν είναι συνέταιρός μου ο κ. Τσέπελης»

«Δεν είναι συνέταιρός μου ο κ. Τσέπελης»

0

Φιλοξενούμε σήμερα το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ε» για όλους και για όλα, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Ξάνθης και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ελισσώ», κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.
Ερώτηση: Για τις μετατροπές αυτές στο κτήριο του «Ξενία», έλαβε γνώση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δηλαδή η εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», αλλά και ο Δήμος, μέσω των σχεδίων που υποβάλλατε;
Απάντηση: Ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτήτης. Γνώση για τις μετατροπές έλαβε φυσικά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δεδομένου ότι χωρίς την έγκρισή του δεν μπορούσε να γίνει τίποτε. Από την ολοκλήρωση των μετατροπών έχουν περάσει δύο χρόνια πλέον όπου το «Ελισσώ» έχει αναβαθμίσει τον τουρισμό της Ξάνθης, κάτι που οι συκοφάντες που λένε αυτά τα πράγματα, δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν, αλλά φαίνεται από το γεγονός του ότι ενώ είμαστε ακριβότεροι από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της πόλης, είμαστε πάντα πλήρεις. Αυτό οφείλεται στις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν σε αυτό, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού, όσο και στο επίπεδο της εξυπηρέτησης των πελατών μας, που είναι από τις κορυφαίες στη χώρα.
Ερώτηση: Η συνολική επένδυση άγγιξε τα τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του χώρου, ενώ μπορούσε να γίνει και με λιγότερα χρήματα. Γιατί δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μία πόλη χωρίς ιδιαίτερη τουριστική κίνηση;
Απάντηση: Τα τριάντα δύο χρόνια τα οποία βρίσκομαι στην Ξάνθη, έχω αγαπήσει αυτό τον τόπο και το αναδείξω αυτόν τον χώρο ήταν κάτι που το ήθελα προσωπικά για μένα, κάτι σαν μεράκι. Όσον αφορά τον τουρισμό πρέπει να πω ότι κάνετε λάθος σε αυτή την εκτίμηση. Η Ξάνθη έχει μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές. Αν, για παράδειγμα, το ξενοδοχείο είχε εκατό δωμάτια, της ίδιας ποιότητας βέβαια, θα ήμασταν κατά 70 – 80% πλήρεις όλο τον χρόνο. Αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν και οι τοπικοί φορείς του Νομού, όπως π.χ. ο Νομάρχης Ξάνθης. Σημασία έχει ο προσανατολισμός να γίνεται προς τον τουρισμό υψηλού εισοδήματος και υψηλών απαιτήσεων.
Ερώτηση: Η απόφασή σας να συνεταιριστείτε με τον κ. Τσέπελη, πότε πάρθηκε; Γιατί εμφανίζεται ως μία «γκρίζα υπόθεση» που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Απάντηση: Αυτή η απόφαση πάρθηκε πάρα πολύ αργότερα και δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, δεδομένου ότι ο κ. Τσέπελης δεν κατέχει κανένα μερίδιο της επιχείρησης, ούτε εμφανίζεται επισήμως ως μέτοχός της. Το θέμα της συμμετοχής του βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση από μένα, για να διαπιστώσω αν νομικά μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ή όχι, δεδομένης και της δημόσιας θέσης του κ. Τσέπελη ως δημοτικός σύμβουλος. Δεν θα ήθελα να υπάρχει κανένα κώλυμα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και το διερευνώ διότι και εγώ γνωρίζω πως σαν μηχανικός, αν είχα εκλεγεί σαν δημοτικός σύμβουλος θα είχα κώλυμα να πάρω έργα του Δήμου, τόσο εγώ όσο και οι πρώτου βαθμού συγγενείς μου, κάτι που θέλω να γνωρίζω αν έχει εφαρμογή στην περίπτωση του κ. Τσέπελη. Στην ουσία του θέματος, ο Μανόλης είναι φίλος μου και θα ήθελα να είναι συνέταιρός μου, όμως δεν είναι και αν δεν μπορεί να γίνει, δεν θα γίνει γιατί πρέπει να διασφαλιστούν μερικά πράγματα, αναφορικά με την ίδια την επιχείρηση, διότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα σε αυτή. Είναι όμως περίεργο το γιατί υπάρχουν τόσοι που ασχολούνται με την δική μου επιλογή του με ποιον θα συνεταιριστώ, κάτι που, μέσα στα νόμιμα πλαίσια, είναι αποκλειστικό μου δικαίωμα.
Ερώτηση: Με αυτή την λογική δηλαδή θα μπορούσατε να συνεταιριστείτε και με τον κ. Δήμαρχο, αν και είστε υπενοικιαστής του Δήμου, ουσιαστικά. Αυτό δεν το βρίσκεται προκλητικό, ίσως ακόμη και παράνομο;
Απάντηση: Κοιτάξτε, εγώ από την σχέση μου με τον Δήμο δεν έχω αποκομίσει καμία ωφέλεια. Δεν ξέρω αν θα εκληφθεί ως παράπονο αλλά παρά το γεγονός ότι συνέχεια τόσο ο Δήμος, όσο και η Νομαρχία αλλά και άλλοι φορείς πραγματοποιούν συνέχεια εκδηλώσεις, εμείς δεν τους φιλοξενούμε παρά ελάχιστες φορές, με ασήμαντα επιχειρηματικά οφέλη. Άλλωστε τελικά, το να εμπλέκομαι με όλα αυτά τα ονόματα σε τέτοιες συζητήσεις, με ζημιώνει περισσότερο παρά με ωφελεί επιχειρηματικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο και δεν έχω εκφραστεί ακόμη δημόσια για όλα αυτά τα ζητήματα, μαζί βέβαια με το γεγονός ότι θεωρώ ανάξιες λόγου όλες αυτές τις κατηγορίες που κατά καιρούς εκτοξεύτηκαν εναντίον μου. Εμείς απλά κάνουμε την δουλειά μας, δεδομένου ότι δεν είμαι πολιτικός καριέρας. Ακόμη και με την παρουσία μου στο Επιμελητήριο χάρη κάνω, δεδομένου ότι πριν από μένα δεν υπήρχε ουσιαστικά Επιμελητήριο.
Ερώτηση: Για ποιον λόγο τελικά πιστεύετε ότι δέχεστε όλες αυτές τις επιθέσεις; Άλλωστε δεν είναι συνηθισμένο να γίνονται τέτοιας έκτασης και διάρκειας επιθέσεις σε έναν απλό επιχειρηματία.
Απάντηση: Κατ’ αρχήν θα πρέπει να τονίσω ότι στην πόλη έχω προσφέρει. Σε όλη την διαδρομή μου, από τότε που ήρθα στην Ξάνθη, μέχρι και σήμερα, απασχολώ συνέχεια τριάντα με σαράντα εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μου. Οπότε δεν με αγγίζουν αυτά που μπορεί να γράφει κάποιος ο οποίος κάθεται στο γραφείο του και καπνίζει το τσιγάρο του. Η εξήγηση για το ότι κατά καιρούς πολλές εφημερίδες έχουν γράψει εναντίον μου και εναντίον του ξενοδοχείου, πιστεύω πως είναι πολύ απλή. Προσωπικά είμαι φίλος τόσο με τον κ. Κοντό όσο και με τον κ. Τσέπελη, τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Νομάρχη και γενικότερα έχω πολύ καλές σχέσεις και δεν έχω κανένα εχθρό μέσα στην Ξάνθη. Δυστυχώς όμως, αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική έχουν τόσο φίλους, όσο και αντίπαλους, ακόμη και εχθρούς. Από εκεί ξεκινούν όλα αυτά τα πράγματα.
Ερώτηση: Στην όλη ιστορία έχει εμπλακεί τελευταία και ένας γείτονάς σας, το Κυβερνείο και ο συνέταιρος σε αυτό, κ. Φανουράκης, ο οποίος επίσης κατέχει δημόσια θέση. Τι έχετε να πείτε για όλα όσα λέγονται γι’ αυτό το θέμα; Υπάρχει καμία μεταξύ σας συνεργασία;
Απάντηση: Καμία συνεργασία δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι μία εξέδρα, η οποία έχει κριθεί εδώ και χρόνια ως παράνομη και κατεδαφιστέα, σε ένα χώρο μάλιστα ο οποίος ανήκει σε μένα. Αυτό συμβαίνει διότι αυτός ο χώρος μου παραχωρήθηκε ως μέρος του συνολικά εννέα χιλιάδων και ογδόντα τετραγωνικών μέτρων οικοπέδου, στο οποίο βρισκόταν το «Ξενία». Σε κάποια κομμάτια αυτού του οικοπέδου, είναι αλήθεια, υπάρχουν κάποιες πράξεις απαλλοτριώσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν πληρωθεί, άρα δεν ισχύουν. Δεδομένης λοιπόν της ενοικίασης του χώρου από μένα, όλος αυτός ο χώρος περιήλθε σε μένα.
Ερώτηση: Ουσιαστικά λοιπόν το «Κυβερνείο» έχει χτίσει μία παράνομη εξέδρα σε δικό σας χώρο, καταπατώντας το οικόπεδό σας;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πλούσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

προσεγγίσεις…   Η &#…