Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Οι «νέοι του 21ου αιώνα» στην Βουλγαρία

Οι «νέοι του 21ου αιώνα» στην Βουλγαρία

0

Σε ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ, που διοργανώθηκε από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009, μέχρι την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009, στην πόλη Primorsko της Βουλγαρίας (κοντά στην πόλη Βάρνα, στη Μαύρη Θάλασσα), συμμετείχε και η πόλη μας, μέσω χορευτικού συγκροτήματος της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ με την ονομασία «Παιδιά του 21ου αιώνα» ήταν υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στη Βουλγαρία με την υποστήριξη του «P.G.A. Tours» και του προέδρου του, κ. Plamen Georgief και σε αυτήν συμμετείχαν κρατικές και ιδιωτικές σχολές χορού από την Ρωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Βουλγαρία και φυσικά την χώρα μας, την οποία εκπροσώπησε το 6μελές χορευτικό συγκρότημα της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης.
Σύμφωνα με τα μέλη της ξανθιώτικης αποστολής, η οποία συμμετείχε στο φεστιβάλ από την Τετάρτη 3 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009, «η φιλοξενία των διοργανωτών υπήρξε υποδειγματική και η όλη διοργάνωση ήταν μία μεγάλη γιορτή όπου τα 400 περίπου μέλη των αποστολών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την κουλτούρα του τόπου τους αλλά και να γνωρίσουν την παράδοση των άλλων χωρών που συμμετείχαν, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την δύναμη του πολιτισμού να φέρνει τους λαούς πιο κοντά». Όπως τόνισε η χορογράφος και μουσική παιδαγωγός, κα Βάνια Φερεσιάδου, που ήταν και η συνοδός της ξανθιώτικης αποστολής «ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το υψηλό επίπεδο ασφάλειας από τους διοργανωτές καθώς και η υψηλού επιπέδου φιλοξενία που απολαύσαμε, δεδομένου βέβαια τόσο του μεγάλου αριθμού των παιδιών που συμμετείχαν, όσο και των ηλικιών των συμμετεχόντων, που κυμαίνονταν από 4 έως και 20 χρόνων».
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εντυπωσιακή ήταν για μία ακόμη φορά, η παρουσία που είχε το χορευτικό εργαστήρι της Φ.Ε.Ξ. και στο εν λόγω φεστιβάλ, ανανεώνοντας το ραντεβού του με μία ακόμη συμμετοχή του τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην δεύτερη φάση του φεστιβάλ, στην γειτονική χώρα.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πλούσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

προσεγγίσεις…   Η &#…