Απροσπέλαστο σχολείο

0

Οι πρόσφατες συνεχείς βροχοπτώσεις έφεραν στην επιφάνεια μία απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και που εκτείνεται πίσω από τους χώρους του 2ου Γενικού Λυκείου και των γειτονικών νεόκτιστων οικοδομών του, συνεχίζεται πίσω από το πάρκινγκ του πολυκαταστήματος «Μαρινόπουλος» που βρίσκεται στην περιοχή και φτάνει μέχρι σχεδόν απέναντι από το ξενοδοχείο «Ζ – Palace».
Αναφερόμαστε φυσικά στην ημιτελή κατασκευή του σχετικού δρόμου της περιοχής, ο οποίος πλέον, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε σήμερα, παρουσιάζει μια πραγματικά τριτοκοσμική εικόνα, δυσχεραίνοντας όχι μόνο την κυκλοφορία των περιοίκων, πεζών και εποχούμενων, αλλά και την πρόσβαση των μικρών μαθητών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται εκεί.
Η αναζήτηση κάποιας απάντησης από την πλευρά του Δήμου γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση μας έφερε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης, κ. Στάμο Τριμίντζιο, ο οποίος αφού αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οφείλεται στην μη αποπεράτωση του σχετικού έργου από πλευράς εργολάβου, λόγω καιρικών συνθηκών, υποσχέθηκε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ασφαλτόστρωση του χώρου, ώστε ν’ απαλειφθεί αυτή η απαράδεκτη εικόνα που θυμίζει την Ξάνθη του 19ου αιώνα.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά όντως να επιληφθούν οι αρμόδιοι και να μην χρειαστεί να αναφερθούμε και πάλι στο θέμα ούτε εμείς, ούτε οι γονείς των μικρών μαθητών, ούτε φυσικά οι περίοικοι. Πάντως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε κάθε αρμόδιο αλλά και ενδιαφερόμενο ότι η παρούσα όψη της περιοχής είναι μια κατάσταση που χρονίζει και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δίνονται υποσχέσεις από τον Δήμο Ξάνθης για ολοκλήρωση των εργασιών στην περιοχή. Μακάρι αυτή την φορά να τηρηθούν κιόλας.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …