Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 ΕΡΓΑΣΙΑ   Κάθε Τετάρτη στο ‘’Εμπρός’’

ΕΡΓΑΣΙΑ   Κάθε Τετάρτη στο ‘’Εμπρός’’

0

1.877 προσλήψεις από το ΑΣΕΠ σε υπουργεία

3 θέσεις στην Ξάνθη

Τον φάκελο με όλα τα αιτήματα για μόνιμες θέσεις, με σειρά προτεραιότητας, από διάφορους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Δόθηκε από το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για 1.877 συνολικά θέσεις και 102 ειδικότητες σε όλη τη χώρα, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, τις οποίες ήδη επεξεργάζεται το αρμόδιο τμήμα του ΑΣΕΠ. Όλα τα αιτήματα αυτών των φορέων θα συγκεντρωθούν σε δύο, ίσως και τρεις διαγωνισμούς, ως εξής: οι 1.776 θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μπουν σε μία προκήρυξη, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ι να προκηρυχθούν χωριστά για οικονομία χρόνου οι θέσεις Οικονομικού – Διοικητικού και τέλος οι 91 θέσεις ΥΕ θα προκηρυχθούν χωριστά Ι με άλλο διαγωνισμό. Αυτή η ενοποίηση των μικρών διαγωνισμών Ι αναμένεται, από την ηγεσία του ΑΣΕΠ, να επιταχύνει τις διαδικασίες και να διευκολύνει τους υποψηφίους από την πολλαπλή υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών. Για την κατηγορία ΠΕ οι ειδικότητες 54 (οι 12 αφορούν ειδικότητες γιατρών), για την ΤΕ οι ειδικότητες είναι 24, για τη ΔΕ 32 και 3 για την ΥΕ.

3 Θέσεις στην Ξάνθη

Κλάδος – Ειδικότητα      Φορέας – Έδρα Νομαρχία          Θέσεις

ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού     Ταμείο Συντ.Μηχ.& Εργ.Δημ. Έργων        Ξάνθης 1

ΠΕ Γεωπονικού (Ζωικής Παραγωγής)       Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης           Ξάνθης 1

ΔΕ Διοικητικών Οικονομικών        Οργανισμός Ασφ. Προσωπικού ΔΕΗ        1         

 

3 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Από προχθές ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων στο Γ.Ν. Ξάνθης, που θα καλύψει τρεις οργανικές θέσεις. Οι θέσεις αφορούν έναν Ψυχολόγο ΠΕ και δύο πτυχιούχους Τ.Ε.Ι., Κοινωνικής Εργασίας και Εργοθεραπείας.

 

962 νέες προσλήψεις σε Εφορίες και Τελωνεία

2 θέσεις στην Ξάνθη

Εμβόλιμο:Γραπτές εξετάσεις για τις περιζήτητες θέσεις διοικητικού-οικονομικού

Το αίτημα για την πρόσληψη 962 Εφοριακών, Τελωνειακών, Δημοσιονομικών και Διοικητικού – Οικονομικού για εφορίες, τελωνεία και τρεις ακόμη φορείς υπεβλήθη έστω και άτυπα στο ΑΣΕΠ.

Η προκήρυξη ετοιμάζεται ήδη από το αρμόδιο τμήμα της Ανεξάρτητης Αρχής έτσι ώστε όταν πάρει την έγκριση της Τριμελούς Επιτροπής να φύγει άμεσα για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στις προθέσεις του ΑΣΕΠ είναι οι διαδικασίες να επισπευσθούν διότι οι ανάγκες των φορέων είναι μεγάλες, αν υπολογιστεί μάλιστα ότι ο διαγωνισμός είναι μπλοκαρισμένος πάνω από έναν χρόνο.

Τα δεδομένα, ωστόσο, φαίνεται πως αλλάζουν κάπως τα σχέδια του ΑΣΕΠ, αφού αυτή την εβδομάδα έχει ήδη εγκριθεί από την τριμελή επιτροπή η πρόσληψη 890 μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ για τις ανάγκες του ΟΑΕΔ, επίσης με γραπτό διαγωνισμό.

Λόγω του ότι τα πτυχία που απαιτούνται, για συμμετοχή στον διαγωνισμό, η ύλη και οι υποψήφιοι είναι περίπου ίδιοι, είναι βέβαιο ότι το ΑΣΕΠ θα προσπαθήσει με «νύχια και με δόντια» να διεξαχθεί ένας διαγωνισμός και για τις 1.852 θέσεις.

Η ύλη θα είναι ίδια, ίσως με κάποιες μικροαλλαγές με αυτή του γραπτού διαγωνισμού του 2004 (ΦΕΚ 4/22 Ιανουαρίου 2004 τεύχος ΑΣΕΠ).

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, στον οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 100.000 υποψήφιοι και σε περίπτωση που γίνει «συγχώνευση» με τον ΟΑΕΔ είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τους 120.000 υποψηφίους.

Στις προθέσεις των αρμοδίων του υπουργείου Οικονομικών, είναι να αποκλείσουν από τον διαγωνισμό όσους είναι πάνω από 35 ετών για τις ειδικότητες εφοριακών, τελωνειακών, δημοσιονομικών και διοικητικού – οικονομικού, ΠΕ και ΤΕ, ενώ για χημικούς και μηχανικούς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το όριο θα είναι τα 40 έτη.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ενδιαφερόμενους οι οποίοι απειλούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,

Στο μεταξύ, τις θέσεις που θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ και αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στο καλοκαίρι μαζί με διαγωνισμούς άλλων φορέων.

Πρόκειται για 65 θέσεις ΠΕ ειδικοτήτων Πληροφορικής, Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών και Χημικών, για 36 θέσεις ΤΕ ειδικοτήτων Μηχανικών Δομικών Έργων, Μηχανικών Τοπογράφων, Πληροφορικής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, Χειριστών, καθώς και πέντε Τεχνικών Χημικών Εργαστηρίων κατηγορίας ΔΕ. Οι 91 θέσεις ΥΕ Επιμελητών, Εργατών και Φυλάκων θα προκηρυχθούν ξεχωριστά.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 593 θα καλυφθούν από την κατηγορία ΠΕ, οι 228 ΤΕ και οι υπόλοιπες 141 θα είναι ΔΕ.

Από τις 962 θέσεις υπάρχουν 2 θέσεις στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα:

Κλάδος – Ειδικότητα      Φορέας – Έδρα Νομαρχία          Θέσεις

ΠΕ ΔΗΜΟΣ/ΚΩΝ           Γενικό Λογιστήριο του Κράτους    Ξάνθης 1

ΤΕ ΔΗΜΟΣ/ΚΩΝ           Γενικό Λογιστήριο του Κράτους    Ξάνθης 1

 

570 θέσεις για τη σχολή ΕΛ.ΑΣ

Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας προκήρυξε τις αναγκαίες θέσεις για τον διορισμό ισάριθμου διδακτικού προσωπικού (τακτικό-αναπληρωματικό) για το εκπαιδευτικό έτος 2008-2009, με αποζημίωση που θα καταβάλλεται για κάθε ώρα διδασκαλίας.

Αιτήσεις έως 31-3-2008 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 8.00-13.30, οδός Λ. Θρακομακεδόνων 101, Αχαρναί Αττικής. Πληροφορίες τηλ. 210-2424166.

Συγκεκριμένα η Σχολή θα ενισχυθεί με 125 θέσεις τακτικού προσωπικού και 445 αναπληρωματικού προσωπικού, με αμοιβή που θα καταβάλλεται για κάθε ώρα διδασκαλίας. Τα δικαιολογητικά της προκήρυξης αφορούν:

Αίτηση των ενδιαφερόμενου, υπόμνημα-δήλωση, επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ αν οι τίτλοι σπουδών έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό, βιογραφικό σημείωμα σχετικό με τις σπουδές και την προϋπηρεσία, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, μια έγχρωμη φωτογραφία, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχουν κωλύματα διορισμού και ότι δεν κατέχουν άλλη δημόσια θέση. •

Τυχόν συγγραφικό έργο των υποψηφίων (μελέτες, βιβλία κ.λπ.) συναφές με την ιδιότητα τους θα πρέπει να συνυποβάλλεται μαζί με τα δικαιολογητικά, μαζί με το αντίτυπο των εργασιών τους.

 

Πάνω από 20.000 οι αιτήσεις στην Αγροτική Τράπεζα

Περίπου 21.263 υποψήφιοι διεκδικούν τις 607 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής,

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανταλλαγές, ειλημμένη απόφαση!

Ενώπιον της εισα^…