Ημερίδα σήμερα στην Πολυτεχνική

0

Στα πλαίσια του Ερευνητικού προγράμματος «ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ – INTERREG IIIA /PHARE CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ», που συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από το Ελληνικό δημόσιο. Το Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής & Τεχνολογίας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης διοργανώνει την Ημερίδα με Θέμα «Πιλοτικό σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακής λεκάνης ποταμού Νέστου» στο Αμφιθέατρο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Αίθουσα Α-1) στα ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ στις 21 Οκτωβρίου 2008.
Ο σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και εμπειριών διαφόρων πανεπιστημιακών και κρατικών φορέων, της Ελλάδας και γειτονικών χωρών αναφορικά με τη διαχείριση διακρατικών υδατικών πόρων. Η συμμετοχή επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων γειτονικών χωρών θα προάγει τη συνεργασία, θα συμβάλλει στην περαιτέρω κατανόηση των προβλημάτων με σκοπό την συναντίληψη και την κοινή σύγχρονη επιστημονική γνώση στη διαχείριση των διακρατικών υδάτων. Στόχος της Ημερίδας είναι να η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου και η παρουσίαση προτάσεων διαχείρισης του ποταμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:15- 08:30: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ
08:30-10:30: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
• Β.Α. Τσιχριντζής: “Interreg IIIA-Πιλοτικό σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακής λεκάνης ποταμού Νέστου”
• Β. Πισινάρας, X. Πεταλάς και Β.Α. Τσιχριντζής: “Παρακολούθηση και μοντελοποίηση υπόγειων υδάτων λεκάνης ποταμού Νέστου”
• Ι. Μποσκίδης, Γ. Γκίκας, Γ. Συλάιος και Β.Α. Τσιχριντζής: “Παρακολούθηση και μοντελοποίηση επιφανειακών υδάτων λεκάνης ποταμού Νέστου”
• Α. Γκεμιτζή, Β. Πισινάρας και Β.Α. Τσιχριντζής: “Ανάπτυξη συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) για τη καταγραφή και επεξεργασία των δεδομένων ποσότητας και ποιότητας νερού π. Νέστου “
• Μ. Κουτράκης: “Καταγραφή ιχθυοπανίδας ποταμού Νέστου”
• Ν. Καμίδης. Γ. Συλαίος και Β.Α. Τσιχριντζής: “Παρακολούθηση και μοντελοποίηση του δέλτα και της παράκτιας ζώνης του ποταμού Νέστου”
10:30: ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΠΕΡΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ-ΚΑΦΕΣ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…