Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Ο Δήμος μας είναι πρωταγωνιστής στο τομέα του πολιτισμού!»

«Ο Δήμος μας είναι πρωταγωνιστής στο τομέα του πολιτισμού!»

0

Φόρεσε και πάλι φέτος «τα αρχαία της τα λούσα» η πανώρια αρχόντισσα κυρά η Παλιά μας Πόλη. Άνοιξαν οι αυλές της, γέμισαν με φως, χρώμα, γέλια, μυρωδιές τα λιθόστρωτα σοκάκια της, τα γεράνια στις καγκελιές καλωσόρισαν τους επισκέπτες της. Το ρολόι της Μητρόπολης χτύπησε 9 και το θρόισμα του Αυγουστιάτικου απόβραδου έσμιξε με ήχους. Στην κεντρική εξέδρα ο πρώτος Δημότης της πόλης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης κηρύσσει την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2008: «Ο Δήμος μας είναι πρωταγωνιστής στο τομέα του πολιτισμού! Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε τις Γιορτές Παλιάς Πόλης καλύτερες , να συνταιριάσουμε την ιστορία και την παράδοση με το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης μας».
Ο κ. Δήμαρχος έχει κάθε λόγο φέτος να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφού φέτος οι Γιορτές συμπίπτουν με την ανακοίνωση της βράβευσης της πόλης και των συμπολιτών τη για τη διάδοση του πολιτισμού, της κουλτούρας και του Εθελοντισμού με το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca».
Αναφερόμενος σ’ αυτή τη διεθνή τιμητική διάκριση ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι το διεθνές αυτό βραβείο με έδρα τη Ρώμη υποστηρίζεται από αξιωματούχους του Βατικανού και την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους σημαντικούς φορείς. Μέσω της ΔΕΑΞ και της ελληνίδας εκπροσώπου μέλους της επιτροπής Προεδρίας κ. Βίκυς Μπαφατάκη ο Δήμος Ξάνθης απέστελλε έντυπα, το dvd για την παλιά πόλη, βιβλία και μια εκτενή αναφορά για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και απέσπασε το βραβείο. Σημειώνεται ότι με το βραβείο αυτό τιμήθηκε ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος και άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες (σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία του EL GRECO). Η τελετή θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα στο Campidoglio – Δημαρχείο της Ρώμης και θα παραλάβει ο Δήμαρχος Ξάνθης προσφέροντας στους αξιωματούχους διάφορα αναμνηστικά βιβλία για την πόλη.
«Στην Ξάνθη μπορεί να λειτουργήσει πάλι το θαύμα της πολιτιστικής αναγέννησης»
Τόσο οι επίσημοι καλεσμένοι που έδωσαν δυναμικό παρών – παρέστησαν ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο κ. υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο υπερνομάρχης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης δήμαρχοι και κοινοτάρχες του νομού – όσο και οι πολίτες και οι επισκέπτες χειροκρότησαν θερμά.
«Δεν θέλω να κλέψω ούτε ένα λεπτό από την μαγεία των ήχων του Γιάννη Μαρκόπουλου», είπε χαιρετίζοντας τον κόσμο ο υπουργός κ. Κοντός και συνεχάρη το Δήμαρχο και τη ΔΕΑΞ για το βραβείο και για τη διοργάνωση των Γιορτών.
Στη σκηνή ήλθε ο Γιάννης Μαρκόπουλος καταχειροκροτούμενος συνοδευόμενος από τους τραγουδιστές Αλκίνοο Ιωαννίδη, Βασιλική Λαβίνα, Σοφία Παπαζόγλου, Κούλη Θεοδώρου: «Στην Ξάνθη μπορεί να λειτουργήσει πάλι το θαύμα της πολιτιστικής αναγέννησης. Θέλω να αφιερώσω τη συναυλία στην αντοχή μας στην δύναμή μας να παλεύουμε για τον πολιτισμό», τα λόγια του Γιάννη Μαρκόπουλου που έδωσαν τη σειρά τους στο μουσικό έργο «Ιθαγένεια».

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …