Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν…

Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν…

0

Το 2008 ήδη μετράει την τρίτη μέρα του και για το καλό του χρόνου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης είθισται δήμαρχοι και νομάρχες να πραγματοποιούν κάποιες αλλαγές στους αντινομαρχιακούς και αντιδημαρχιακούς θώκους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε άλλους να δοκιμαστούν και να προσφέρουν από μια πιο αρμόδια θέση.
Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν …
Στην Νομαρχία Ξάνθης οι αλλαγές είναι τέσσερις στους τέσσερις. Το «παλιό» σχήμα που «εξέτισε» την μονοετή του θητεία : Ταρενίδης Παναγιώτης, Λύρατζης Πασχάλης, Συμπιλίδου Θεοδώρα, Αδαμίδης, αποχωρεί και αντικαθίστανται από τους: Μωράϊτη Στέλιο, Καρβουνίδη Περικλή, Παναγιωτάκη Δημήτρη και Χατζημεμίς Τουρκές. Όπως μας πληροφόρησε ο Νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης οι αντινομάρχες έχουν επικουρικές αρμοδιότητες και προεδρεύουν στις Νομαρχιακές Επιτροπές: (1η Ν.Ε. ο κ. Καρβουνίδης, 2η ο κ. Τουρκές, 3η ο κ. Μωραϊτης και 4η ο κ. Παναγιωτάκης).
Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης επιλέγει την 2ετή θητεία για τους αντιδημάρχους παρέχοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία να αναδείξουν το έργο τους.
Στο Δήμο Βιστονίδας επίσης δεν υπάρχει καμιά αλλαγή καθώς όλοι είναι νέοι και χρειάζονται χρόνο σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Νίκο Ζλάτκο. Έτσι παραμένουν στις θέσεις τους οι: Παπατζής Αλέξανδρος, Βαλασίδης Σταμάτης, Χατζόπουλος Αλέξανδρος.
Στο Δήμο Τοπείρου υπάρχει μία αλλαγή. Συγκεκριμένα παραμένει ο κ. Καραγκιουλμέζης Δημήτρης και ο κ. Πυροστιάνης Φώτης, ενώ αντικαθίσταται ο κ. Μουμίν Ογλου Μιλαγίν από τον κ. Χασάν Ογλού Ραμαδάν. Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παραμένει ο κ. Φεταχίδης Χρήστος καθώς όπως είναι γνωστό οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων αλλάζουν ανά διετία.
Στο Δήμο Σταυρούπολης δυο καινούργιοι αντιδήμαρχοι ανέλαβαν έργο. Ο κ. Ντιμπαμτής Νίκος και ο κ. Σιδηρόπουλος Μιχάλης αντικατέστησαν τον κ. Κωνσταντινίδη Παναγιώτη και τον κ. Παπαδόπουλο. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δ. Σταυρούπολης σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταυρούπολης κ. Γιώργο Καρασακαλίδη θα διασπαστεί σε δύο εταιρείες με αντικείμενο την Ανάπτυξη όπου θα προΐσταται ο κ. Τολμίδης και Τουρισμού ο κ. Κοντογιαννίδης Βασίλης.
Στο Δήμο Μύκης επίσης οι αλλαγές είναι καθολικές. Φεύγουν οι: Κιούρτ Μουτζαχήντ, Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν, Κεχαγιά Σαμή και αναλαμβάνουν υπηρεσία οι: Αζήζ Σαλή, Μπουγιουκλού Χουσεϊν, Μασλάρ Χουσεϊν, ενώ πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου παραμένει ο Τζαμπάζ χαλήλ Χασάν.
Στο Δήμο Αβδήρων, η κα Εύα Τσακίρη επέλεξε να αλλάξει τον ένα από τους δύο αντιδημάρχους της. Έτσι παραμένει ο κ. Αμαξηλάτης Αθανάσιος ενώ τη θέση της κα Βακαλοπούλου καταλαμβάνει ο κ. Γεωργακάκης Αθανάσιος, δημοτικός σύμβουλους Μυρωδάτου. Στο δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσει να προεδρεύει ο κ. Δήμος Χατζόπουλος.
Στο Δήμο Σελέρου ο δήμαρχος κ. Μπηρόλ άλλαξε και τους δύο αντιδημάρχους του. Έτσι: Ο κ. Ταχήρ Ογλού Ραμαδάν και η κα Γκιρεκλή Τζεκλάν αναλαμβάνουν έργο αντικαθιστώντας τον κ. Ομέρ Ντσαϊτίν και τον κ. Κιουτσούκ Οκτάι. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου παραμένει ο κ. Καραϊσμαήλ Νεντμή.
Στους νέους και παλιούς αντινομάρχες και αντιδημάρχους το «Ε» εύχεται Καλή και Δημιουργική Αντινομαρχιακή και Αντιδημαρχιακή θητεία!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Φωτο:Νomarxiako 19 – 12 – 2007: 0587: Ο κ. Παναγιωτάκης (δεξιά), ο κ. Καρβουνίδης και ο κ. Τουρκές – οι τρεις νέοι αντινομάρχες – σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου (19 – 12 – 2007)
Και ο έτερος αντινομάρχης κ. Στέλιος Μωραΐτης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …