Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Χωρίς νικητή το «ντέρμπι της Θράκης»

Χωρίς νικητή το «ντέρμπι της Θράκης»

0

Το παιχνίδι της Κομοτηνής ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Ξάνθη είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι.
Πάθος, ένταση, αγωνία, ρυθμό, εντυπωσιακές φάσεις. Όλα εκτός από γκολ, καθώς παρά τις αρκετές ευκαιρίες που είχαν αμφότερες οι ακριτικές ομάδες δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν με αποτέλεσμα να μείνουν στη «λευκή» ισοπαλία.
Η ομάδα της πόλης μας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον Χάρη Παππά να χάνει μια καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, σε τετ α τετ που είχε με τον τερματοφύλακα Βρονταρά.
Στο 19`, σε μια δύσκολη, φάση, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μπεβάκουα το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα, το εκτέλεσε ο Ολίσε, όμως απέκρουσε ο Γκσπούρνινγκ.
Μετά το 30ο λεπτό, το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό, με την κατοχή της μπάλας να είναι σε γενικές γραμμές μοιρασμένη και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να σκοράρουν.
Εντελώς διαφορετικό ήταν το δεύτερο μέρος, με τον Πανθρακικό να παρουσιάζεται καλύτερος και να χάνει σωρεία ευκαιριών για να σκοράρει.
Ειδικά στο 20λεπτο 60`-80`, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως η αναποτελεσματικότητά τους, αλλά και η έλλειψη καθαρού μυαλού δεν τους επέτρεψε να βρουν δίχτυα.
Από την πλευρά της η ξανθιώτικη ομάδα του, στη μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να ¨χτυπήσει¨ με αντεπιθέσεις, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο και αφού ο Έλληνας τεχνικός είχε κάνει τις αλλαγές του, η Ξάνθη βγήκε μπροστά και σε 2-3 περιπτώσεις κατάφερε να γίνει απειλητική.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της πόλης μας πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Αβεντάνο, το οποίο όμως ακυρώθηκε για φάουλ στον τερματοφύλακα, σε μία ακόμη δύσκολη και αμφισβητούμενη φάση.
Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και το 0-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του Σταυρίδη.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
7`: Ο Παππάς βρέθηκε απέναντι στον Βρονταρά και έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω απ` το δοκάρι
19`: Πέναλτι για τον Πανθρακικό. Ο Μπεβάκουα πέφτει κάτω από μαρκάρισμα του Γκσπούρνινγκ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Σταυρίδης καταλογίζει παράβαση, σε μία δύσκολη και αμφισβητούμενη φάση.
20`: Ο Ολίσε, που αναλαμβάνει να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκσπούρνινγκ, όμως ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πετάγεται και διώχνει σωτήρια.
34`: Εκτέλεση φάουλ από τον Ριζογιάννη η μπάλα περνάει ψηλά άουτ από την εστία του Βρονταρά.
37`: Σέντρα του Πόνσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
44`: Μακρινό σουτ από τον Πόι ο Βρονταράς μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
47`: Λάθος εκτίμηση από τον Κωστούλα η μπάλα φτάνει στον Ριέρα που πιάνει το δυνατό σουτ η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
50`: Σουτ από τον Αγκάλι η μπάλα κοντράρει σε παίκτη του Πανθρακικού και περνάει κόρνερ.
51`: Πάσα του Ντοριβάλ προς τον Πόι στην μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού ο τελευταίος όμως είναι σε θέση οφ σάϊντ.
65`: Εκτέλεση φάουλ από τον Ταϊντέρ η μπάλα περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βρονταρά.
67`: Εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τον Πόνσε που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του γύρισε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και προ του Ριέρα διώχνει ο Τζιωρτζίοπουλος.
70`: Σουτ του Ντιαλό η μπάλα περνάει άουτ.
78`: Μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ξάνθης ο Ντιαλό σουτάρει όμως η μπάλα περνάει λίγο έξω.
81`: Ανγκάλι και Γκρζελακ παίζουν το 1-2 ο τελευταίος μπαίνει στην μεγάλη περιοχή και πριν πλασάρει πέφτει στα πόδια του και μπλοκάρει την μπάλα ο Βρονταράς.
80`: Ο Πόι προσπαθεί με έξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ από την περιοχή να κρεμάσει τον Βρονταρά, αλλά η μπάλα περνάει λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
86`: Ακυρωθέν γκολ για την Ξάνθη. Ο Αβεντάνο, με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Σταυρίδης ακυρώνει το γκολ για φάουλ στον τερματοφύλακα.
ΣΚΟΡΕΡ-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ι. Σταυρίδης (Πιερίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15` Λόπεζ, 28` Ντιαλό, 32` Ζαπρόπουλος, 88` Ολίσε-20` Γκσπούρνινγκ, 26` Παππάς, 79` Κωστούλας.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Βελάσκο, Ρομπίνιο, Ζαπρόπουλος, Κανωτίδης, Ολίσε, Λόπες, Πόνσε, Ενρίκες (90+5΄ Αργυρίου), Μπεβάκουα (26΄ λ. τρ. Ντιαλό), Ριέρα.
ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Τζιωρτζιόπουλος, Παπαδημητρίου, Ριζογιάννης (79΄ Αβεντάνο), Βάλλας, Ταϊντέρ, Κωστούλας, Ντοριβάλ (71΄ Γκρζέλακ), Παππάς (85΄ Σουάνης), Πόι, Αγκάλι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …