Εργολαβίες… με τα σχολεία ανοιχτά

0

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να τα πήγε καλά φέτος αφού έγκαιρα προμήθευσε βιβλία και κάλυψε τα κενά σε διδακτικό προσωπικό σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τις άλλες χρονιές και έτσι οι μαθητές να μην έχουν απώλεια διδακτικών ωρών, δύο στοιχεία που καταδεικνύουν ότι έβαλε μπρος τις μηχανές του από νωρίς- σύμφωνα και με τη γενική εκτίμηση των δασκάλων και των καθηγητών καθώς και με τον προϊσταμένων της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης –όμως η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει στην αρμοδιότητά της τη συντήρηση και την ανακατασκευή ή αποκατάσταση των σχολείων αποδεικνύεται πιο …αργόστροφη!
Έτσι σε 3 σχολεία στο νομό μας: Γυμνάσιο Ερασμίου, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης και 2ο ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης, οι μαθητές κάνουν μάθημα υπό τους ήχους των μηχανημάτων των εργολάβων που έχουν αναλάβει τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών τους συγκροτημάτων. Ειδικότερα στο Γυμνάσιο Ερασμίου γίνεται πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου, στο 3ο Γυμνάσιο επισκευές στα καλοριφέρ της τάξης των 270.000 ευρώ, στο 2ο γυμνάσιο επισκευές σε διάφορους χώρους, όπως και στο 2ο ΕΠΑΛ.
Τώρα αν αυτό αποτελεί όχληση για τους μαθητές καθώς εύλογα τους αποσπά τη συγκέντρωση στο μάθημα είναι ένα θέμα, που μπορεί κάποιος να το κρίνει επουσιώδες αφού κυρίως δεν ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος, όπως μας διαβεβαιώθηκε από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας από τους εργολάβους ώστε να μην τους έρθει …κανένα κεραμίδι στο κεφάλι (τρόπος του λέγειν αφού τα σχολείο είναι μπετοναρισμένα ), ζητούμενο όμως αποτελεί το αυτονόητο: Γιατί η συντήρηση και η αποκατάσταση των σχολείων δεν έγινε μέσα στο καλοκαίρι ώστε τώρα να είναι έτοιμα;
Στο ερώτημα αυτό απαντά ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης καθώς ναι μεν η συντήρηση των σχολείων ως αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στους δήμους αλλά λόγω του ύψους του προϋπολογισμού των έργων που και για τα τρία σχολικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ την έχει αναλάβει η Νομαρχία Ξάνθης.
Ο κ. Νομάρχης δεν μάσησε τα λόγια του… και αιτιολόγησε την καθυστέρηση στη δυσκινησία που διέπει τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και το χρονοβόρο των διαδικασιών προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να λειτουργήσουν όλα με διαφάνεια. Παράλληλα όμως αποδέχεται το γεγονός ότι πρέπει αυτές οι εργασίες να γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

Ισχυρό «πονοκέφα_…