Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Δύο σενάρια του κ. Τσέπελη για το Τέλος (των) Καταναλωτών!

Δύο σενάρια του κ. Τσέπελη για το Τέλος (των) Καταναλωτών!

0

Συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Αυγούστου το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κύριο θέμα της συνεδρίασης η «Τροποποίηση της 168/08 απόφασης που αφορά την επιβολή έκτακτης εισφοράς για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής της εκτέλεσης των έργων της ΔΕΥΑΞ. Πρόκειται για το ποσό των 600.000 ευρώ της ίδιας συμμετοχής της ΔΕΥΑΞ για την εκτέλεση μιας σειράς έργων που όμως αδυνατεί να καλύψει και προστρέχει σύμφωνα με την πρώτη απόφασή της στο ετήσιο πάγιο των 20 ευρώ, «αξιοποιώντας» νομικά το άρθρο 10 της ιδρυτικής πράξης 1069 των ΔΕΥΑ που αναφέρεται στους πόρους από τρίτους.
ΔΕΥΑΞ στο «κυνήγι» πόρων!
Όπως είναι γνωστό η πρώτη απόφαση 168/08 της ΔΕΥΑΞ ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο (τέλος Ιουλίου) για να επιστρέψει τάχιστα στη ΔΕΥΑΞ για τροποποίηση αφού οι Δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της αντιπολίτευσης όσο όμως και της συμπολίτευσης δεν συναίνεσαν με την επιβολή του ετήσιου παγίου των 20 ευρώ, προτείνοντας επανεξέταση και αναλογικότερο ισομερισμό στους δημότες ώστε να μην κληθούν οι μικροί καταναλωτές να πληρώσουν όσο οι μεγάλοι.
Μάλιστα από τη αντιπολίτευση τόσο ο κ. Χρίστος Πούλιος όσο και ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, χαρακτήρισαν «χαράτσι» το μέτρο και εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον της Διοίκησης του κ. Τσέπελη που δεν κατάφερε να έχει στα ταμεία της το ποσό της ίδια συμμετοχής ώστε να μη χρειάζεται να συνεισφέρουν οι δημότες.
Δύο σενάρια για το Τέλος Καταναλωτών
Το θέμα της τροποποίησης συζητήθηκε επισταμένως στη ΔΕΥΑΞ και τελικά πέρασαν κατά πλειοψηφία 6 – 1, μειοψήφησε ο κ. Μελισσόπουλος, τα δύο σενάρια που θα πάνε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.
Τα δύο σενάρια έχουν ως εξής:
Α’ Σενάριο
Ενιαίο ποσό 5 ευρώ με ΦΠΑ (4,20 + 0.80)
Πρόβλεψη εσόδων 500.000 ευρώ για ένα χρόνο
Β’ Σενάριο
Διαφοροποίηση τέλους σε κλίμακα:
Οικιακό
1 – 10 μ3 3 ευρώ με ΦΠΑ
11 – 50 μ3 5 ευρώ με ΦΠΑ
51 – 100 μ3 6 ευρώ με ΦΠΑ
101 και άνω μ3 7 ευρώ με ΦΠΑ
Καταστήματα 10 ευρώ με ΦΠΑ
Βιομηχανίες 15 ευρώ με ΦΠΑ
Πρόβλεψη εσόδων 520.000 ευρώ

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …