Διέρρηξαν 4 καταστήματα

0

Συνεχίζουν ανενόχλητοι το «έργο» τους που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό χωρίς ακόμη να έχουν εντοπιστεί ο – οι δράστες στα Άβδηρα! Έτσι προχθές 4 καταστηματάρχες – σούπερ μάρκετ, κρεοπωλείο, εκκλησιαστικά είδη, ψιλικών –ήρθαν αντιμέτωποι με δυσάρεστη έκπληξη όταν πήγαν ν’ ανοίξουν το πρωί τα καταστήματά τους. Παραβιασμένες κλειδαριές και μέσα γενική ακαταστασία ιδιαίτερα στο σημείο της ταμειακής, ενδεικτικό ότι οι δράστες έψαχναν για χρήματα και αφού δεν βρήκαν, καθώς έχουν γνώση οι καταστηματάρχες μετά και τις τελευταίες διαρρήξεις, πήραν ότι θεωρούσαν πολύτιμο(ένα δαχτυλίδι, φωτογραφική μηχανή και ότι τέλος πάντων τους γυάλισε!). Οι καταστηματάρχες ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έκανε καταγραφή των ζημιών και αποχώρησε. Μπορεί βέβαια οι ζημιές να μην είναι μεγάλης αξίας όμως επιτείνεται η ανασφάλεια των κατοίκων που πραγματικά διερωτώνται ως πότε θα συνεχίζεται αυτό.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αβδήρων είχε κάποτε Αστυνομικό Σταθμό ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια έκλεισε και έτσι ένας δήμος με αρχαιότητες εξυπηρετείται από το Αστυνομικό Τμήμα με έδρα τη Γενισέα στο οποίο υπάγεται και ο Δήμος Βιστονίδας και όπως πληροφορηθήκαμε έχει υποτυπώδη στελέχωση.
Μεγάλη «πληγή» στην Αστυνομία η μη επαρκής στελέχωση
Και αυτή ως φαίνεται είναι η μεγάλη «πληγή» της Αστυνομίας εν γένει και ειδικά για τον νομό. Αυτό τόνισε με έμφαση ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Παναγιώτης Μητσέλος στον οποίο απευθυνθήκαμε ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο να μας πληροφορήσει τις ενέργειες της αστυνομίας ως προς τη φύλαξη της περιουσίας των πολιτών.
Και βεβαίως βρεθήκαμε προ του γνωστού προβλήματος που είναι η μεγάλη λειψανδρία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης που έχει σαν επακόλουθο την μη ικανοποιητική στελέχωση των υπηρεσιών. Και ο κ. Μητσέλος είναι καταπέλτης σ’ αυτό: «Μας λείπουν 100 άτομα! Δεν μπορώ να βγάλω ένα περιπολικό, δεν έχω αντικαταστάτη να βγω να ελέγξω και να συντονίσω το έργο της αστυνομίας! Η πόλη μας έχει τη Σχολή Αστυνομίας και όμως δεν μας στέλνουν ούτε ένα δόκιμο»!.
Παρόλα αυτά ο κ. Μητσέλος υπογραμμίζει ότι η Αστυνομία επιτελεί το έργο της, κάθε υπόθεση εξετάζεται και όσον αφορά τις διαρρήξεις στα Άβδηρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες αφού σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.
Είναι σαφές ότι η Αστυνομία απ’ την πλευρά της προσπαθεί να εφησυχάσει τους πολίτες όμως οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι των Αβδήρων δεν εφησυχάζουν αφού ζουν με την αγωνία ποιανού μαγαζί θα «ανοίξουν» αύριο ή ποιο σπίτι. Και για το λόγο αυτό σκέφτονται – όπως μας πληροφόρησαν – να απευθυνθούν σε εταιρείες seciurity μιας και η αστυνομία δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα. Δεν αφορά τον φορολογούμενο πολίτη η μη επαρκής στελέχωση της αστυνομίας που είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας αλλά η υπεράσπιση του δικαιώματός του στην ασφάλεια της ζωής, της κατοικίας, της περιουσίας του όπως ορίζει το σύνταγμα και η αστυνομία πρέπει να του το διασφαλίζει! Και αυτό αποτελεί έλλειμμα της ελληνικής πολιτείας απέναντι στις υποχρεώσεις της στον πολίτη και οδηγεί τους πολίτες στην ιδιωτική φύλαξη.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…