Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρίες

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρίες

0

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των ατόμων με αναπηρίες, όπως έχει καθιερωθεί η 3η Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Νομού Ξάνθης, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που κράτησε περισσότερο από δέκα χρόνια και παρουσιάζεται στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο λόγος για το «Μέλαθρο της Υπέρβασης», όπως ονομάζεται, που αποτελεί μία προσπάθεια του Συλλόγου για την συγκέντρωση και ταξινόμηση όλων εκείνων των ανθρώπων που υπήρξαν μορφές στα διάφορα κοινωνικά πεδία δράσης (τέχνες, γράμματα, αθλητισμός κλπ.) των οποίων όλων η κοινή συνισταμένη ήταν κάποιας μορφής σωματική αναπηρία. Για την ολοκλήρωση μάλιστα αυτής της προσπάθειας, ουσιαστική ήταν και η συμβολή του συντοπίτη μας Υπουργού κ. Α. Κοντού.
Στα πλαίσια του ίδιου εορτασμού, το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008, στις 12:00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, μουσική εκδήλωση από μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ξάνθης, με στόχο τόσο την μουσική έκφραση των μικρών μαθητών και την παρουσίαση της δουλειάς τους στο κοινό, όσο και την ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από ζητήματα που αφορούν το «διαφορετικό», όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τους μαθητές του Ψυχολογικού Κέντρου, καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου.
Την ίδια μέρα και ώρα, η Νομαρχία Ξάνθης, με αφορμή τον εορτασμό θα πραγματοποιήσει αρτοκλασία στον Ι. Ν. της του Θεού Σοφίας, την οποίας θα ακολουθήσει, στις 13:00, εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Έλενα», προς τιμήν των ατόμων με αναπηρία.
Τέλος, με αφορμή και πάλι τον εορτασμό την Παγκόσμιας Ημέρας, η Περιφερειακή Ένωση Θράκης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την ημέρα αυτή ως «ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας και ελέγχου προς την Πολιτεία και την κοινωνία» διατυπώνοντας παράλληλα τα αιτήματα του Συνδέσμου, που αφορούν κυρίως θεσμικά αιτήματα για ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο.

Γ. Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Επιτακτική κι εφικτή η δημιουργία του Κοινωνικό Ταμείο Αλληλεγγύης»

Την πρόταση της δ …