Ατμόσφαιρα ζεστασιάς και αγάπης

0

Στον χώρο του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης έγινε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008, στις 11:00 το πρωί, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Κέντρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Κέντρου, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Πατελεήμων, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, κυρίες Συμπιλίδου και Δημούδη, ο Αντιδήμαρχος κ. Φωτιάδης και άλλοι επίσημοι καθώς και πολλοί συμπολίτες μας.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν κάλαντα και τραγούδια από χορωδία των μαθητών – τροφίμων του Κέντρου, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύντομη θεατρική παράσταση με θέμα τις γιορτινές ημέρες που φτάνουν.
Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Μητροπολίτη Ξάνθης και προέδρου του Κέντρου, κ. Παντελεήμονος, ο οποίος ήταν επαινετικός τόσο απέναντι στην προσπάθεια των παιδιών και των δασκάλων τους, όσο και απέναντι σε όλους όσους, με αφορμή τις άγιες αυτές ημέρες, επισκέφτηκαν τους μαθητές – τροφίμους του Κέντρου, τόσο από αθλητικά σωματεία όσο και από σχολεία ή συλλόγους, προσφέροντάς τους απλόχερα δώρα αλλά κυρίως χαρά και αγάπη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους παρευρισκόμενους για τις επερχόμενες γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και του Νέου Έτους. Στην συνέχεια η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη διανομή δώρων σε όλους τους μαθητές του Κέντρου.
Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης τόνισε: «Πλησιάζουμε στις μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους που είναι ημέρες χαράς, αγάπης, ειρήνης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Εξάλλου γι’ αυτό τον σκοπό ήρθε και ο Χριστός στον κόσμο. Να ειρηνεύσει τους ανθρώπους και να μας κάνει αδέλφια όλους, με κοινό Πατέρα τον Θεό. Με την ευκαιρία των εορτών λοιπόν, άλλη μία φόρά σήμερα, εδώ στο Ψυχολογικό Κέντρο της Πόλης μας καμαρώσαμε, χειροκροτήσαμε και χαρήκαμε τα παιδιά μας, τα οποία κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να μας παρουσιάσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή και να μας δώσουν το μήνυμα αυτών των ημερών. Μας τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι τοπικοί άρχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών, αντιπροσωπείες σχολείων από την περιοχή μας, εκπρόσωποι φορέων αλλά και αντιπροσωπεία του ξανθιώτικου λαού. Θα ήθελα εκ μέρους των παιδιών αλλά και όλων των συνεργατών του Ψυχολογικού Κέντρου, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και για την παρουσία όλων σήμερα εδώ αλλά και για την στήριξη που προσφέρεται στο Κέντρο, το οποίο εδώ και τριάντα χρόνια καταβάλλει προσπάθειες ώστε παιδιά με ειδικές ανάγκες να φιλοξενηθούν αλλά και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους. Πολλά από αυτά βγαίνουν, μετά την φροντίδα του Κέντρου, στην αγορά εργασίας για ν’ απασχοληθούν, ενώ να συμβάλλει ώστε να γίνουν τα υπόλοιπα κοινωνικοί άνθρωποι, βγάζοντάς τα έξω από την οικογενειακή τους απομόνωση. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε την συμπαράσταση της Πολιτείας, των παραγόντων όλης της περιοχής και του λαού. Ευχαριστώ επίσης και τα Μέσα Ενημέρωσης γιατί αυτή την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή θα την πληροφορηθούν όλοι οι συμπολίτες μας. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και να είναι ειρηνικό και ευλογημένο το Νέο Έτος».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

Ισχυρό «πονοκέφα_…