Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Σημαντική η Προσκοπική βοήθεια στους πυροπαθείς

Σημαντική η Προσκοπική βοήθεια στους πυροπαθείς

0

Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης απ’ την ανταπόκριση των ξανθιωτών στο κάλεσμα για συλλογή βοήθειας στους πυρόπληκτους συμπατριώτες της Νότιας Ελλάδας αφού ο απολογισμός των προσπαθειών και της συμμετοχής στις Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι σημαντικός και τα είδη πρώτης ανάγκης όπως και η οικονομική βοήθεια έχουν ήδη αποσταλεί.
Με πολλή προσωπική εργασία και όλες τις δυνάμεις τους οι πρόσκοποι της Ξάνθης προσπάθησαν και ευαισθητοποίησαν τους ξανθιώτες συλλέγοντας βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Νότιας Ελλάδας.
Γέμισαν τα καλάθια που τοποθετήθηκαν στα σούπερ μάρκετ και παρά τη μειωμένη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, το χρηματικό ποσό που συλλέχθηκε απ’ τη συμμετοχή στις Γιορτές Παλιάς Πόλης ανέρχεται στα 2.123 ευρώ. Όπως είχαν δεσμευτεί οι ξανθιώτες πρόσκοποι, έστειλαν τη βοήθεια στη Ζαχάρω απ’ όπου γίνεται η διανομή στους κατοίκους ανάλογα με τις ανάγκες.
Συγκινητική η προσφορά των ξανθιωτών
Όπως μας ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Χ. Νασσόπουλος: «η προσφορά των ξανθιωτών ήταν συγκινητική. Τα καλάθια που είχαμε τοποθετήσει στα σούπερ μάρκετ γέμισαν με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που επέμεναν να κεράσουν τους μικρούς προσκόπους που στέκονταν δίπλα. Η Ξάνθη έχει αποδείξει στο παρελθόν πόσο ευαισθητοποιημένους κατοίκους έχει και για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια που κάναμε της οποίας οι καρποί είναι οι περισσότεροι σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη». Αποτέλεσμα αυτής της ευαισθητοποίησης ήταν η συλλογή και αποστολή δυο τόνων ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στο Δήμο Ζαχάρως.
Καλή αλλά μειωμένη η κίνηση των Γιορτών
Η προσπάθεια όμως των προσκόπων είχε κι ένα άλλο σκέλος, αυτό της συλλογής χρημάτων απ’ τη συμμετοχή στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. ¨όπως μας ανέφερε ο κ. Νασσόπουλος: «η κίνηση φέτος ήταν μειωμένη μέχρι και 50% από άλλες χρονιές και οφείλεται τόσο στην αμφιβολία αν θα πραγματοποιούνταν ή όχι εκδηλώσεις όσο και στον καιρό που φέτος δε βοήθησε. Παρ’ όλα αυτά, το στέκι μας λειτούργησε καλά και έχουμε συλλέξει 2.123 ευρώ τα οποία θα κατατεθούν σε λογαριασμό για τους πυρόπληκτους».
Κλείνοντας ο κ. Νασσόπουλος ευχαρίστησε όλους τους ξανθιώτες, πολίτες και επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βοήθησαν με τις προσφορές τους ενώ τόνισε ότι ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος προσφοράς και δήλωσε ότι οι πρόσκοποι θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή διατεθειμένοι να βοηθήσουν όπου τους χρειάζονται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικρότερος» κατά 8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2006

Το κορυφαίο θέμα, της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης για το έτος 2007, αποτέλ…