Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Περιπολίες και επεμβάσεις για την Πυροσβεστική Ξάνθης

Περιπολίες και επεμβάσεις για την Πυροσβεστική Ξάνθης

0

Με μικρά συμβάντα που ευτυχώς δεν είχαν άσχημη εξέλιξη, ‘βγήκε’ απ΄τη δύσκολη κατάσταση ο Νομός Ξάνθης τις δύσκολες μέρες που στην υπόλοιπη χώρα αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Απ’ το ‘4’, επιτέλους στο ‘2’!
Στον χάρτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, λόγω πτώσης της υγρασίας κάτω από 40% και ισχυρότατων ανέμων, για ένα εικοσιτετράωρο ο Νομός Ξάνθης βρισκόταν στο επίπεδο ‘4’ και τελικά εκδηλώθηκαν πυρκαγιές που ευτυχώς όμως δεν πήραν έκταση λόγω της; ετοιμότητας και της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής αλλά και τις συντονισμένες ενέργειες όλων των αρμοδίων οργάνων για την πυρόσβεση.
Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Νομός πέρασε στο επίπεδο ‘3’ με σχετική υγρασία στο 49% ενώ απ’ την Τρίτη περνάει στη συνήθη θέση του που είναι το επίπεδο ‘2’. Πολλές και συνεχείς οι περιπολίες των μικτών ομάδων της πυροσβεστικής που έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους και μέσα στην πόλη όλο το σαββατοκύριακο αφού βρισκόταν σχεδόν συνεχώς εν κινήσει.
Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Δ. Γενιτσές: «είχαμε πολλά περιστατικά με αναφλέξεις σε διάφορα σημεία του Νομού που όμως λόγω άμεσης και καθοριστικής επέμβασης της υπηρεσίας μας, δεν πήραν έκταση».
Το πιο σοβαρό απ’ τα συμβάντα ήταν η ανάφλεξη σκουπιδιών στη χωματερή του Εχίνου την Κυριακή που όπως τόνισε ο κ. Γενιτσές είναι απ’ τα συνήθη φαινόμενα το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του εύφλεκτου των υλικών.
Ευχάριστα τα νέα για τις επόμενες μέρες
Μπορεί οι θερμοκρασίες να είναι απ’ τις υψηλές σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη και την Τετάρτη αλλά η σχετική υγρασία αναμένεται ν’ ανέβει λόγω και της πρόβλεψης για την πολυπόθητη βροχούλα που μπορεί να μας έρθει επιτέλους!
Όσο κι αν ενοχλεί τους κατοίκους η αύξηση των υγρασίας της ατμόσφαιρας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί ασπίδα προστασίας για τις δασικές εκτάσεις του Νομού κι αυτό που προέχει είναι να βγούν αλώβητες απ’ το δύσκολο, στεγνό όσο και καυτό καλοκαίρι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…