Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Παραμένει ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης των ταξί

Παραμένει ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης των ταξί

0

Με την εξαγγελία από τον Υφυπουργό Οικονομικών ότι συνεχίζεται για δυο ακόμη χρόνια ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης των ιδιοκτητών ταξί, δείχνει να έχει αίσιο τέλος ο διάλογος μεταξύ τους αφού υιοθετούνται οι προτάσεις των ταξιτζήδων ενώ πολλοί το βλέπουν σαν προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης στον κλάδο.

Σε δημοσίευμα μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας αναφέρεται ότι ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δέχτηκε το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί της χώρας που αφορούσε στον τρόπο φορολόγησής τους.

Όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης, κ. Στεργιόπουλος: «αν ισχύει το δημοσίευμα, το αίτημά μας που ήταν και το θέμα του διαλόγου μας με το Υπουργείο, έγινε δεκτό. Μέχρι και το 2006 λειτουργούσαμε βάσει συμφωνίας που είχαμε με το Υπουργείο για τεκμαρτό τρόπο φορολόγησής μας. Όπως φαίνεται, αυτός ο τρόπος θα συνεχίσει να ισχύει και για την επόμενη διετία, 2007-2008».

Ωστόσο ο κ. Πρόεδρος  μας αναφέρει ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση παρά μόνο οι δηλώσεις του Υφυπουργού στην εφημερίδα.

Συνεχίζοντας ο κ. Στεργιόπουλος μας ενημερώνει για τον τρόπο φορολόγησης: «εμείς έχουμε το μεγάλο ζήτημα απόδοσης του ΦΠΑ τον οποίο θεωρητικά εισπράττουμε από τον πελάτη αφού ενσωματώνεται στο κόμιστρο. Με τον τρόπο φορολόγησης που ισχύει τώρα, ο ΦΠΑ συνυπολογίζεται και θεωρείται ότι αποδίδεται. Υπάρχουν συντελεστές βάσει των οποίων γίνεται η απόδοση φόρου και λαμβάνονται υπ’ όψιν μεταξύ άλλων ο πληθυσμός της πόλης που ανήκει το ταξί και το ποσοστό ιδιοκτησίας του φορολογούμενου στην άδεια του οχήματος».

Κλείνοντας ο κ. Στεργιόπουλος αναφέρει: «μας αιφνιδίασε ευχάριστα το Υπουργείο και το μόνο που απομένει είναι να ενημερωθούμε και επισήμως για την ισχύ της αναγγελίας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νομικό κενό για τη βιοαιθανόλη

Πως χαρακτηρίζετ…