«Αυτοκάθαρση» για τη ΣΕΚΑΠ

0

Το περιστατικό που αποκαλύφθηκε χάριν της παρακολούθησης των στατιστικών στοιχείων που διατηρεί η ΣΕΚΑΠ, οδήγησε στην απόλυση τους δυο εμπλεκόμενους υπαλλήλους και την απόφαση για λήψη αυστηρότερων μέτρων για την προστασία της εταιρίας από μελλοντικούς επίδοξους μιμητές.

Τον τελευταίο καιρό υπήρχε αναστάτωση στην μεγάλη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη λόγω της ανακάλυψης λαθραίας διακίνησης τσιγάρων από συγκεκριμένους υπαλλήλους. Το γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη διοικητικών υπαλλήλων που βάσει των στατιστικών στοιχείων που τηρούνται για την πορεία των πωλήσεων των σημείων που συνεργάζεται η εταιρία, παρατηρήθηκε ραγδαία μείωση σε συγκεκριμένα περίπτερα.

Η διαπίστωση μετατράπηκε σε βεβαιότητα αφού μετά τις υποψίες, ελέγχθηκαν οι κωδικοί των πακέτων που τα συγκεκριμένα σημεία πώλησης διέθεταν και ανακαλύφθηκε ότι δεν είχαν αγοραστεί επισήμως απ’ την εταιρία.

Ακολουθώντας τη σύννομη διαδικασία, κλήθηκε η Ασφάλεια Ξάνθης και ξεκίνησαν οι έρευνες που οδήγησαν σε δυο συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΣΕΚΑΠ, έναν 43χρονο κάτοικο Τυμπάνου κι έναν 39χρονο κάτοικο Ξάνθης. Ο 46χρονος περιπτεριούχος βρέθηκε να κατέχει 919 πακέτα διαφόρων τύπων και απεδείχθη ότι τα προμηθεύτηκε απ’ τους υπαλλήλους με τιμή αγοράς 2 ευρώ αντί της κανονικής που είναι 2,70 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον εργασιακό τους χώρο βρέθηκε ποσότητα πακέτων τσιγάρων της εταιρίας μέσα σε φοριαμό του ενός απ’ τους δυο κι απ’ την προανάκριση προέκυψε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα, την τελευταία διετία, αφαιρούσαν άγνωστο αριθμό πακέτων, τα οποία πουλούσαν στον συγκεκριμένο περιπτεριούχο.

Ν. Παπάς: «είμαστε αμείλικτοι σε τέτοια φαινόμενα»

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, κ. Ν. Παπά και μας ανέφερε τα εξής: «με εσωτερικούς ελέγχους και παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία παρατηρήσαμε τη μείωση των πωλήσεων σε κάποια σημεία πώλησης και απευθυνθήκαμε στην Ασφάλεια όπου απεδείχθη η λαθραία διακίνηση από τους δυο συγκεκριμένους υπαλλήλους και υποψίες για μια τρίτη εργαζόμενη. Οι δυο πρώτοι απολύθηκαν απ’ την εταιρία κι έχουν κάνει έφεση ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται».

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παπάς, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργαζόταν επί σειρά ετών στην εταιρία χωρίς να έχουν δώσει άσχημα δείγματα συμπεριφοράς ενώ στην ερώτησή μας πώς προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι της εταιρίας μας ανέφερε ότι οι υποψήφιοι περνούν από επιτροπή αξιολόγησης στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι τόσο της Διοίκησης όσο και των εργαζομένων και μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία, επικυρώνεται απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο κάθε πρόσληψη.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ μας τόνισε: «δεν είναι τα καλύτερα φαινόμενα για μια εταιρία σαν τη ΣΕΚΑΠ και σίγουρα την πλήττουν. Είμαστε όμως αμείλικτοι σε τέτοιες καταστάσεις και φροντίζουμε για τη διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα. Απ’ το συγκεκριμένο συμβάν αποκομίσαμε εμπειρία την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλους τους τομείς του εργοστασίου».

Τα ονόματα των παρανομούντων υπαλλήλων καθώς και του περιπτεριούχου θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη λήξη της Αστυνομικής έρευνας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιορτή νηστείας και αγάπης

Οι Μουσουλμάνοι `…