Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Μεράκι και φαντασία για μια διαφορετική πρόταση

Μεράκι και φαντασία για μια διαφορετική πρόταση

0

Λειτουργεί πλέον το ανακαινισμένο καφέ ‘Λευκοθέα’ στη κεντρική πλατεία της πόλης με το νέο του σύγχρονο, ζεστό και μοντέρνο πρόσωπο που αποτυπώνει την κουλτούρα των ιδιοκτητών και το μεράκι του αρχιτέκτονα – διακοσμητή, περιμένοντας ξανθιώτες κι επισκέπτες όλο το εικοσιτετράωρο.
Σε μια απ’ τις κεντρικότερες όσο και ομορφότερες γωνίες της Ξάνθης που προτιμούν πολλοί ξανθιώτες και επισκέπτες της πόλης, χρόνια τώρα για ν’ απολαύσουν τον καφέ τους, η γνωστή ‘Λευκοθέα’ επαναλειτούργησε μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισης που έκαναν οι ιδιοκτήτες.
Ένα μαγαζί για όλα τα γούστα
Ο ιδιοκτήτης Μ. Γουδελής αφού δέχτηκε τα συγχαρητήριά μας για τη νέα υπέροχη μορφή του καφέ, στην ερώτησή μας τι χρειάζεται για να κάνει κάποιος μια τόσο μεγάλη όσο και υπέροχη αλλαγή σ’ έναν χώρο, μας απάντησε πολύ συγκεκριμένα αναφέροντας τέσσερα πράγματα: «να είναι ιδιόκτητο το οίκημα, να διαθέτει οικονομική άνεση που επιτρέπει να εκφραστεί η αισθητική παρέμβαση, υπομονή και ‘γερό στομάχι’ και φυσικά ΄τρέλα’» ενώ εμείς έχουμε να προσθέσουμε και την ανάλογη κουλτούρα που απέδειξαν ότι διαθέτουν ο Μιχάλης και η σύζυγός του Λευκή.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Γουδελής: «με την προοπτική των νέων δεδομένων για την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας με την υλοποίηση των σχεδιαζομένων έργων, η ‘Λευκοθέα’ άλλαξε πρόσωπο με προοπτική την δωδεκάμηνη λειτουργία της πλέον. Τα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας απευθύνονται σε άλλο κόσμο απ’ αυτόν της Παλιάς Πόλης ας πούμε. Το ετερόκλιτο πλήθος που επισκέπτεται την πλατεία, με την κοινωνική διαστρωμάτωση που παρουσιάζει, αποτελεί μια ιδιαιτερότητα που οδηγεί στην αναγκαιότητα ενός μαγαζιού για όλα τα γούστα. Αυτό είναι και καλό και κακό. Εκτός απ’ την ολοήμερη λειτουργία, η ‘Λευκοθέα’ προσφέρεται πλέον και για το πρώτο ποτό πριν την βραδινή έξοδο ».
Αυτό που πρεσβεύουν οι ιδιοκτήτες είναι ότι: «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά» ενώ η κουλτούρα των ιδιοκτητών που επένδυσαν μεγάλο οικονομικό ποσό για τη χρήση μοντέρνων υλικών, απαιτεί την αντίστοιχη κουλτούρα για τη χρήση των χώρων απ’ τους πελάτες.
Μοντέρνα διακόσμηση και σύγχρονη αρχιτεκτονική άποψη
Ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας – διακοσμητής Π. Κονταρίδης που συνεργάστηκε με τους ιδιοκτήτες για το θαυμάσιο αποτέλεσμα, ξεκινώντας την ‘ξενάγηση’ στους υπέροχους χώρους μας ανέφερε ότι μόνο άνθρωποι με κουλτούρα και μεράκι που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν πραγματικά, μπορούν να βοηθήσουν να εκφραστεί ο επαγγελματίας για να αποδοθεί παρόμοιο αποτέλεσμα.
Όπως μας έδειξε και μας ενημέρωσε ο κ. Κονταρίδης: «χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα υλικά που δεν τα βλέπεις εύκολα. Η σκάλα έχει αξονική στήριξη κι έγινε όλη από υλικό inox ενώ η επένδυση είναι από συνθετικό γρανίτη που επεξεργάζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνεται εννιαία η επιφάνεια. Τα κρύσταλλα που χρησιμοποιήσαμε είναι τα καινούργια, έγχρωμα με μεμβράνες που δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς ν’ αποκλείουν το φως. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τον πάγκο του μπαρ είναι από βωξίτες και ρυτίνες, μη πορώδες που αν και είναι εύθραυστο, μορφοποιείται πολύ εύκολα».
Τα φωτιστικά αποτελούν ένα μοναδικά υπέροχο κομμάτι του μαγαζιού αφού εναλλάσσουν τα χρώματα δημιουργώντας μια διαφορετική ατμόσφαιρα στο χώρο ενώ τα πλακάκια του δαπέδου είναι σε μεγάλες διαστάσεις που σπάνια βρίσκεις.
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο χώρος των τουαλετών που μπορεί να μπερδέψει τον επισκέπτη αφού δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για χώρο υγιεινής. Πλακάκια με ψήγματα μετάλλου, φωτοκύτταρα, πρωτότυπα υλικά, τον καθιστούν έναν υπερβατικό χώρο απόδειξης υψηλού επιπέδου πολιτισμού.
Η νέα «Λευκοθέα’ αποτελεί ένα στολίδι για την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και μια εναλλακτική σύγχρονη πρόταση για όλους για την απόλαυση του καφέ ή του ποτού σ’ έναν υπερβατικό μοντέρνο χώρο με θέα το κέντρο της πόλης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…