Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Πράσινο φως» από την Περιφέρεια για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Δήμο Μύκης

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Δήμο Μύκης

0

Γούρικη αποδείχθηκε για τον Δήμαρχο Μύκης κ. Μουσταφά Αγγά, όπως φαίνεται,  η περιοδεία της υπουργού Εξωτερικών κας Μπακογιάννη καθώς πριν ακόμη προλάβει να φύγει από τον νομό, του ήλθαν δύο… μποναμάδες που για τον ένα μάλλον έβαλε το χέρι της! Εκλέχθηκε ομόφωνα Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Απορριμμάτων που σημαίνει ότι θα έχει λόγο για τη διαχείριση ο Δήμαρχος μιας περιοχής που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Είναι γνωστό ότι η ορεινή περιοχή βρίθει σκουπιδιών με χιλιάδες ανεξέλεγκτες χωματερές οι οποίες είναι ευδιάκριτες και από κεντρικούς δρόμους με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να …καίγεται ένα μεγάλο χαρτί για τουριστική αξιοποίηση της περιοχής: «Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε την κατάσταση. Μπήκα στον σύνδεσμο για να συμβάλλω στην βελτίωση της εικόνα ς του δήμου μας» , σημείωσε ο κ. Αγγά όμως παράλληλα ο άλλος μποναμάς ήλθε από την περιφέρεια με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που εκκρεμούσε για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαχείρισης.

Όπως είναι γνωστό το θέμα είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Ντουκιαντζή. Είχε επιλεγεί ο χώρος και είχε παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο, όμως η υπόθεση «κόλλησε» στον Νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης που γνωμοδότησε αρνητικά για τους περιβαλλοντικούς όρους. Στο θέμα έπαιξε μεγάλο ρόλο και η κινητοποίηση των Προσκόπων του νομού, καθώς σε απόσταση 50 – 70 μέτρων από το επιλεγμένο σημείο είναι η είσοδος του Κατασκηνωτικού τους κέντρου. Οι Πρόσκοποι επικαλέστηκαν απαξίωση της λειτουργίας του Κέντρου τους που φιλοξενεί κάθε χρόνο τόσο προσκόπους του νομού αλλά και από όλους νομούς αλλά παράλληλα ότι το μέρος είναι ακατάλληλο καθώς βρίσκεται σε απόσταση 65 μέτρων από την κοίτη του ποταμού είναι δε στον κεντρικό οδικό άξονα Ξάνθης  – Σταυρούπολης με αποτέλεσμα να δημιουργεί επιπλέον εκτός από περιβαλλοντική και αισθητική όχληση.

Το θέμα των σκουπιδιών ως από τα πρωτεύοντα προβλήματα της περιοχής, ο κ. Αγγά το έθεσε στην κα Μπακογιάννη, ζητώντας της να αποδοθεί στον Δήμο ένας χώρος από την Κτηματική Υπηρεσία για να γίνει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης. Όμως όπως φαίνεται αυτό δεν χρειάστηκε γιατί η είδηση ήλθε από την περιφέρεια που δίνει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην προηγούμενη θέση. Τώρα πόσο τυχαίο είναι αυτό …είναι υπό σκέψιν.

Την είδηση πληροφορήθηκαν οι Πρόσκοποι και όπως μας πληροφόρησε η κα Διαμαντίδου, μέλος του συλλογικού οργάνου των Προσκόπων, πρόκειται να κάνουν κινητοποιήσεις και δικαστικό αγώνα εναντίον όλων των υπευθύνων προκειμένου να αναστείλουν τη δημιουργία του Σταθμού.

Μαριάννα Ξναθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…