Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Δημοτική Αστυνομία και Ενοποίηση Πλατειών

Δημοτική Αστυνομία και Ενοποίηση Πλατειών

0

Η πλήρης επάνδρωση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ξάνθης αναμένεται  να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο ενώ το έργο της ενοποίησης των πλατειών, θα ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Δυο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή της πόλης φαίνεται ότι μπαίνουν στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης.

Η Δημοτική Αστυνομία

Η Διεύθυνση Αστυνομίας έχει συσταθεί και ανήκει επισήμως στις υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης, το κτίριο που στεγάζεται είναι στο παλιό ΚΤΕΛ και απασχολείται ήδη ένα άτομο. Σε ερώτησή μας στον κ. Στυλιανίδη πού βρίσκεται το όλο το θέμα, η απάντηση είναι: «πριν ένα χρόνο ζητήσαμε 25 άτομα για να επανδρωθεί η Δημοτική Αστυνομία και δεκαπέντε άτομα   περιμένουμε να έρθουν μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του  διαγωνισμού  του ΑΣΕΠ. Υπολογίζουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα στελεχώσουμε την Υπηρεσία που ανήκει στο Δήμο και θα διαθέτει δεκαπέντε άτομα εκ των οποίων οι έντεκα μέσης εκπαίδευσης και οι 4 απόφοιτοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Οι αστυνομικοί θα εκπαιδευθούν στις Σχολές της Αστυνομίας και η υπηρεσία θα έχει τον δικό της Αντιδήμαρχο». Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, όλα αυτά γίνονται μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης που ασχολείται με τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας και σε άλλους δήμους των πέντε νομών.

Το σχέδιο ενοποίησης των πλατειών

Το σχέδιο που προβλέπει την ενοποίηση της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης (Βασιλέων Κωνσταντίνου και Παύλου) με την πλατεία Δημοκρατίας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης όπως όλα δείχνουν αφού οι διαδικασίες «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς.

Όπως μας δηλώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης: «η μελέτη έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μέσα στον Φεβρουάριο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Ελπίζουμε ότι δε θα μας καθυστερήσει η διαδικασία των ενδεχόμενων ενστάσεων ώστε να υπογραφεί η σύμβαση πριν το καλοκαίρι και να ξεκινήσουν οι εργολάβοι».

Είναι γνωστό ότι πολλοί επαγγελματίες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τη σκοπιμότητα υλοποίησης του έργου ενώ εκφράζονται φόβοι και για στέκι περιθωριακών στοιχείων στον πεζόδρομο που θα δημιουργηθεί, κατά τις ώρες που δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρέμετε παραβάτες οδηγοί!

Τρέμετε οδηγοί π^…