Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Στα σκαριά» Ανεξάρτητο Μειονοτικό κόμμα στην Ξάνθη;

«Στα σκαριά» Ανεξάρτητο Μειονοτικό κόμμα στην Ξάνθη;

0

Η είδηση έρχεται σαν βόμβα και δια στόματος του κ. Μπαράν Μπουρχάν αποκλειστικά στο «Ε» και έχει ως εξής: «Θα περιμένουμε μέχρι τις 1 το μεσημέρι της Πέμπτης τα κόμματα ν’ αποφασίσουν για το 3+1 ή το 3+2», το τελεσίγραφο Μπουρχάν προς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ: «Αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα μας για το 3+1 θα κατεβάσουμε ανεξάρτητο μειονοτικό ψηφοδέλτιο!!! Το γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε πιθανότητες για να βγάλουμε βουλευτή όμως είμαστε αποφασισμένοι ν’ αντιδράσουμε!». Μ’ αυτό το τρόπο ο κ. Μπουρχάν προσπαθεί να …τραβήξει τ’ αυτί των δυο μεγάλων κομμάτων για την παρελκυστική συμπεριφορά τους ως προς το να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους με μειονοτικούς υποψηφίους, να παρέμβει εκβιαστικά στο …πολιτικό πόκερ μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον εκλογικό νόμο 3+2, αλλά και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης σ’ ένα εκλογικό νόμο που μειώνει τις πιθανότητες ανάδειξης βουλευτή από την μειονότητα στην Ξάνθη, όπως πιστεύει ο ίδιος.
Καυτές εξελίξεις
Επί ποδός βρίσκεται αυτές της μέρες η μειονότητα του νομού μας καθώς ακόμη δεν είναι γνωστοί οι υποψήφιοι που θα τους εκπροσωπήσουν στα δύο μεγάλα κόμματα. Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της και η «επιδείνωση» ήλθε από την άκαρπη για το θέμα συνάντηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ (απόγευμα Τετάρτης), όπου παρευρίσκονταν ο κ. Μπαράν Μπουρχάν – για τον οποίο ερίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – και άλλα στελέχη της μειονότητας και εντούτοις συζητήθηκε ακροθιγώς το θέμα – το έθιξε ο Σωτήρης Στολίδης – και μόνο σε επίπεδο τοπικό εν αναμονή των κεντρικών αποφάσεων που αναμένονται σύντομα. Το κλίμα όμως είναι σαφέστατα υπέρ του 3+2 στο ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με δηλώσεις του συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Σωκράτη Ξυνίδη στην εκπομπή «Αναζητήσεις» του Γιάννη Γκορόγια, στο Τρίτο Πρόγραμμα, το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να υποκύψει στους εκβιασμούς του κ. Μπουρχάν και γι αυτό ας πάει στο καλό… Ο κ. Μπουρχάν – σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του στο «Ε» είχε στηρίξει τις ελπίδες του σ’ αυτή τη συνάντηση, ώστε να γνωρίζει τις βουλές του ΠΑΣΟΚ και ν’ αποφασίσει αν θα αποδεχτεί την πρόταση της Ν.Δ., η οποία σημειωτέον του υποβλήθηκε κεντρικά και όχι τοπικά, να είναι μοναδικός μειονοτικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο! Έτσι το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει η σύσκεψη των στελεχών της μειονότητας (το ρεπορτάζ γράφεται το μεσημέρι της Πέμπτης), στην οποία ο κ. Μπουρχάν σύμφωνα με δηλώσεις του αφ’ ενός θέλει να λάβει το… «γαλάζιο φως» από την μειονότητα να μεταπηδήσει από τον πράσινο στον γαλάζιο χώρο αν η Ν.Δ. εμμένει τελικά στην πρότασή της.
«Στα σκαριά» Ανεξάρτητο Μειονοτικό κόμμα στην Ξάνθη;
Σύμφωνα με τον κ. Μπουρχάν, θα εξεταστεί η συγκρότηση ανεξάρτητου μειονοτικού κόμματος στην Ξάνθη το οποίο θα λάβει μέρος στις εκλογές. Όπως σημείωσε ο κ. Μπουρχάν: «Η μειονότητα πρέπει ν’ αντιδράσει», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο κ. Τουρκές δήλωσε ότι θα τεθεί στο πλευρό τους ενώ για τον κ. Τσετίν Μάντατζη που ακολουθεί άλλο δρόμο μίλησε απαξιωτικά.
Και ο προβληματισμός είναι εύλογος: Μετά τον ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές, ένα ανεξάρτητο μειονοτικό κόμμα στα σκαριά…Σε μια εποχή που τα δυο μεγάλα κόμματα είναι πλουραλιστικά και ψηφίστηκε ένας εκλογικός νόμος που δίνει τη δυνατότητα πιο αναλογικής εκπροσώπησης της μειονότητας σε συνάρτηση με την πληθυσμιακή της δομή ΓΙΑΤΙ κάποιοι από τη μειονότητα θέτουν διαχωριστικές γραμμές και αρνούνται την ενσωμάτωσή της, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα; Τι εξυπηρετεί ένα νέο κόμμα αμιγώς μειονοτικό; Απλώς προσωπικά συμφέροντα κάποιων ή γενικότερα συμφέροντα;
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…