Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Εγκαίνια μιας νέας εποχής για την σχολική στέγη

Εγκαίνια μιας νέας εποχής για την σχολική στέγη

0

Εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή για τη σχολική στέγη στην Ξάνθη, δήλωσε ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης κατά τα εγκαίνια της επέκτασης του  12θέσιου νέου κτιρίου που θα στεγάσει το  2ο και 3ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινού Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης στην οδό Δημοκρίτου. Το νέο κτίριο συγχρηματοδοτήθηκε  από το Γ΄ΚΠΣ  – ΠΕΠ Αν – Μακ.- Θράκης, είναι προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ, μελετήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών  υπηρεσιών  της Νομαρχίας Ξάνθης και κατασκευάστηκε κατόπιν διαγωνισμού από την ξανθιώτικη εταιρεία Δομική Α.Ε. Είναι τριώροφο, περιλαμβάνει 12 ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίες με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τους προβλεπόμενους χώρους (γραφεία καθηγητών κυλικείο κ.λ.π.).

Τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 11 το πρωί από τον σεβασμιώτατο κ.κ. Παντελέημονα, παρουσία του υφυπουργού κ. Κοντού του Νομάρχη κ. Παυλίδη, του Δημάρχου κ. Στυλιανίδη, του περιφερειακού διευθυντής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και των μαθητών.

Ο Νομάρχης Ξάνθης έκανε λόγο για «έκρηξη στη σχολική στέγη στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια» μετά από μια περίοδο υστέρησης. Σημείωσε ότι παραδόθηκαν 350 αίθουσες συνολικά τα τελευταία χρόνια, όταν ο συνολικός αριθμός των απαιτουμένων αιθουσών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμια και μειονοτικής εκπαίδευσης είναι  600 αίθουσες. Επίσης ανήγγειλε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη σ’ όλο το νόμο κατασκευές που φτάνουν συνολικά τις 150 αίθουσες και ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί το 3ο Λύκειο που αποτελεί ένα σχολείο πρότυπο για την περιοχή και τη χώρα, το 7ο Γυμνάσιο και το 13ο και 19ο δημοτικό σχολείο.

Κοινή συνιστώσα των δηλώσεων που ακολουθούν είναι ότι αυτό το άλμα που έγινε στην σχολική στέγη στην Ξάνθη που ειρήσθω εν παρόδω είναι ο νομός με τα μεγαλύτερα ποσοστά αστυφιλίας στην περιφέρεια, γεγονός που «επιβαρύνει την πόλη της Ξάνθης –  όπως σημείωσε ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης –  οφείλεται στην αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών υπηρεσιών με τη τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση της Ξάνθης και τη στήριξη του υφυπουργού κ. Κοντού. Επίσης επισημάνθηκε ότι αποτελεί κεντρική στόχευση η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, που συναρτάται από την ποιότητα στις υποδομές, καθώς δίδονται τα εφόδια στη νέα γενιά να είναι ανταγωνιστική και να έχει τη δυνατότητα της επένδυσης στη γνώση που αποτελεί και το καίριο ζητούμενο.

«Επενδύουμε στην παιδεία»      

 Κοντός: «Είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί σήμερα εγκαινιάσαμε ένα νέο διδακτήριο στην Ξάνθη. Είναι πολύ σημαντικό ότι αναβαθμίζονται κατακόρυφα οι υπηρεσίες πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης στον νομό αφού ένα πολύ μεγάλο έργο ύψους 10 εκ. ευρώ υλοποιείται  ήδη στον νομό Ξάνθης. Είναι σημαντικό ότι 150 σχολικές αίθουσες παραδίδονται ή έχουν παραδοθεί πρόσφατα. Είναι επίσης σημαντικό ότι άλλες 150 αίθουσες έχουν παραδοθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που καθιστά τον νομό Ξάνθης από πλευράς υποδομών ένα από τους σύγχρονους νομούς της χώρας. Ο Νομάρχης Ξάνθης και υπηρεσίες του σημαντικά συμβάλλουν σ’ αυτό , ο δήμαρχος Ξάνθης με τις δικές του υπηρεσίες συμβάλλουν στο να προχωρήσουν τα έργα αυτά, και η πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η εκπαίδευση στον νομό όπως γίνεται και σ’ όλη τη χώρα γιατί θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη επένδυση για ένα τόπο είναι η επένδυση στην παιδεία, η μεγαλύτερη επένδυση είναι τα εφόδια που δίνονται στη νέα γενιά που είναι το εργαλείο για να δώσουν με αποτελεσματικότητα τη μάχη της ζωής. Συγχαρητήρια σ’ όσους δούλεψαν για να παραδοθεί αυτό το άρτιο από κάθε άποψη σχολείο».

«Νέα εποχή για την σχολική στέγη στη Ξάνθη»

Νομάρχης Ξάνθης: «Ο νομός είχε μια υστέρηση δεκαετιών στη σχολική στέγη. Τα τελευταία χρόνια παραδώσαμε πάνω από 150 αίθουσες και άλλες τόσες είναι σε εξέλιξη. Είναι εάν γιγάντιο πρόγραμμα με εκμετάλλευση όλων των πηγών χρηματοδότησης τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τους εθνικούς πόρους. Είχαμε μια σημαντική στήριξη από την κυβέρνηση. Παραδώσαμε σήμερα ένα 12θέσιο σύγχρονο σχολείο με ποιότητα στις υποδομές. Δημιουργούμε σχολεία όπως το 3ο Λύκειο που είναι μοναδικά στη χώρα γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να αγγίξουν την νέα εποχή με νέα δυναμική. Με τη συνδρομή όλων φτάνουμε σ’ ένα τέλος εποχής για τη Ξάνθη  και σε μια νέα εποχή λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στην περιοχή μας έχουμε και την μειονοτική εκπαίδευση που είναι μια ξεχωριστή διάσταση και σημαίνει επιπλέον υποχρεώσεις. Δίνουμε στα παιδιά μας το δικαίωμα να είναι ανταγωνιστικά στο μέλλον».

«Έχουμε καλύψει τις ανάγκες της εκπαίδευσης  όσον αφορά τα διδακτήριά μας»

Δήμαρχος Ξάνθης: «Η Ξάνθη του χθες ήταν μια πόλη 25.000 – 30.000 κατοίκων. Σήμερα έχει υπερβεί τις 65.000 κατοίκους. Νομίζω ότι χάρη στις προσπάθειες του Νομάρχη μας Γιώργου Παυλίδη του υφυπουργού μας του κ. Κοντού που κάνει μια τιτάνια προσπάθεια έχουμε καλύψει τις ανάγκες της εκπαίδευσης  όσον αφορά τα διδακτήριά μας. Με χαρά ακούμε όλοι πως πέρα από τις εγκαινιαζόμενες αίθουσες και διδακτήρια ο νομάρχης μας σε λίγο θα εγκαινιάσει 3 – 4 ακόμη εκπαιδευτήρια που θα λύσουν τα προβλήματα της μαθητιώσας νεολαίας μας για αρκετές δεκαετίες. Θέλω να ευχηθώ τα εγκαίνια αυτού του διδακτηρίου να συνδυαστούν με την καλύτερη γνώση των παιδιών μας και συγχρόνως  με την πνευματική και ηθική τους ανάταση».

«Στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι μόνο να τους κάνουμε καλούς επιστήμονες αλλά καλούς ανθρώπους»

Παπαγεωργίου: «Με τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου αποδεικνύεται ότι μετά από αγαστή συνεργασία της εκπαίδευσης και της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Σύντομα θα τελειώσει το 3ο λύκειο έχει ξεκινήσει το  7ο Γυμνάσιο και το 13ο και 19ο δημοτικό σχολείο. Τα νέα  διδακτήρια που θα προκύψουν θα λύσουν το πρόβλημα της στέγασης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Ξάνθης εξαιτίας της αστυφιλίας. Έχουμε συγκέντρωση πολλών παιδιών του νομού στην πόλη της Ξάνθης κάτι που δεν παρατηρείται στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας. Ελπίζω ότι σε τρία χρόνια η συνεργασία μας με την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκησης και τη στήριξη του υφυπουργού κ. Κοντού, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για οικόπεδο όπως και το δή&#9

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιορτή νηστείας και αγάπης

Οι Μουσουλμάνοι `…