Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Δεντροφύτευση της γυμνής ορεινής περιοχής μετά τα Κιμμέρια προς Λευκόπετρα

Δεντροφύτευση της γυμνής ορεινής περιοχής μετά τα Κιμμέρια προς Λευκόπετρα

0

Μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιου Παυλίδη και πρόταση της Νομαρχίας Ξάνθης, εντάχθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κ. Ευάγγελου Μπαλτά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» (ΕΠΠΕΡ) 2000-2006, το έργο:

«ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΟΣΥΝΘΟΥ (ΦΥΤΟΚΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 4 & 5 ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΜΑΪΣΙΑΔΗ & ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ», προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων ενενήντα οκτώ χιλιάδων, διακοσίων ενενήντα ευρώ και τριάντα εννέα λεπτά (2.898.290,39 ευρώ)

Τελικός δικαιούχος – φορέας υλοποίησης είναι το Δασαρχείο Ξάνθης.

 Το έργο αποσκοπεί στη δεντροφύτευση της γυμνής ορεινής περιοχής μετά τα Κιμμέρια προς Λευκόπετρα και στην αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική προστασία της λεκάνης απορροής των δύο χειμάρρων και περιλαμβάνει:

1)Την εκτέλεση φυτοκομικών εργασιών με την φύτευση ενός εκατομμυρίου (1.000.000) περίπου δενδρυλλίων ψευδακακίας, κωνοφόρων ειδών, ατόμων σπάρτου και πικροδάφνης.

2)Την κατασκευή κλαδοπλεγμάτων σε μήκος  800 μ.

3)Την κατασκευή επτά (7) μικρών σκυρόδετων φραγμάτων και τριάντα ενός (31) μικρών ξηρολίθινων φραγμάτων στις κοίτες των μικρορεμάτων και χαραδρώσεων.

Με τις επεμβάσεις αυτές θα επιτευχθεί  η δασοτεχνική διευθέτηση και αντιδιαβρωτική προστασία της ορεινής λεκάνης απορροής του χειμάρρου Κόσυνθου, θα εξασφαλιστεί και θα βελτιωθεί η λειτουργία των αντιπλημμυρικών έργων της πεδιάδας, αυξάνοντας ταυτόχρονα την απόδοση και την αποτελεσματικότητάς της.

Ο Νομάρχης Ξάνθης δήλωσε:«Μια γυμνή περιοχή θα φυτευτεί και θα αλλάξει όψη. Πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να αναδασωθεί το σύνολο της γυμνής ορεινής περιοχής, όπως φαίνεται από την Εγνατία οδό. Ευχαριστώ και συγχαίρω το Δασαρχείο Ξάνθης και τον Δασάρχη κ. Σταμπουλίδη για την άψογη συνεργασία και τη δουλειά που έκαναν ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…