Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί

0

Την ερχόμενη εβδομάδα το ραντεβού με τον Υπουργό και αναμένεται να ισχύσουν από τέλη Ιανουαρίου αυξήσεις ύψους περίπου 7%.

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί αποφασίζεται από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας.

Οι τελικές διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων με το υπουργείο Μεταφορών αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λιάπη οι αυξήσεις που τελικά θα εγκριθούν θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό και θα κυμαίνονται μεταξύ 7% και 9%.

Τι ζητούν οι ταξιτζήδες

Μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες των ταξί ζητούν να αυξηθεί κατά 6-12 λεπτά η χιλιομετρική αποζημίωση (μονή-διπλή ταρίφα).

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του κλάδου των ταξί στη συνάντηση που θα έχουν με το υπουργείο Μεταφορών στις 22 Ιανουαρίου θα ζητήσουν να αυξηθεί το τιμολόγιο της μονής ταρίφας από 32 σε 38 λεπτά το χιλιόμετρο (αύξηση 18%) και της διπλής ταρίφας από 60 σε 72 λεπτά (αύξηση 20%).

Ήδη, από τις αρχές του περασμένου χρόνου υπήρξε σημαντική αναπροσαρμογή των κομίστρων, καθώς η σημαία στα ταξί διαμορφώθηκε στο 1 ευρώ από 0,85 λεπτά και η ελάχιστη διαδρομή στα 2,50 ευρώ από 1,75 ευρώ.

Τώρα οι ιδιοκτήτες των ταξί επαναφέρουν το αίτημά τους για την εφαρμογή προκαθορισμένων τιμολογίων σε συγκεκριμένες διαδρομές από και προς τις μεγάλες πιάτσες, κάτι που ισχύει σήμερα για τις μετακινήσεις των επιβατών προς τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.

Σε δυο από τους δέκα συντελεστές ζητούν αύξηση

Όπως μας αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξιτζήδων της Ξάνθης κ. Στεργιόπουλος:

«πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η αύξηση της μονής και διπλής ταρίφας. Από τους δέκα συντελεστές που περιέχει το τιμολόγιό μας, εμείς ζητάμε αύξηση μόνο στους δυο. Αναμένουμε τη συνάντηση των εκπροσώπων του Ομοσπονδιακού μας Οργάνου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑ) για να δούμε τι θα δώσει το Υπουργείο. Ελπίζουμε στα τέλη Ιανουαρίου να ανακοινωθούν οι αυξήσεις που θα ισχύσουν».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την …