Τομέας ΕΚΑΒ στην Ξάνθη μέσα στο 2007

0

Πολύχρονες προσπάθειες απ’ την διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης για την πραγματοποίηση Τομέα ΕΚΑΒ στην πόλη, έφεραν αποτελέσματα και μέσα στο 2007 θα εγκατασταθεί κλιμάκιο που θα επανδρωθεί πλήρως και θα διαθέτει καινούργια ασθενοφόρα επιπλέον των υπαρχόντων.

Το πάγιο αίτημα που εξέφραζε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης από το 2004, έρχεται να υλοποιηθεί με τη σύσταση Τομέα Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Ξάνθη. Όπως μας δήλωσε ο βουλευτής Ξάνθης κ. Φ. Τσαλίδης: « σε παλαιότερη επαφή που είχα με τον Υπουργό Υγείας είχα λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα αποκτούσε ΕΚΑΒ η Ξάνθη. Τώρα ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου με διαβεβαίωσε και μπορώ να μεταφέρω ότι μέχρι τέλους του 2007 θα γίνει παράρτημα του Κέντρου στην Ξάνθη. Στον επόμενο διαγωνισμό που αφορά νοσοκομειακά προβλήματα, θα προβλεφθούν 15 θέσεις για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ. Ο σχεδιασμός προβλέπει μέχρι το τέλος του έτους και αφού πραγματοποιηθεί η προκήρυξη και αξιολόγηση των ενδιαφερομένων μέσω του ΑΣΕΠ, να επανδρωθεί και να λειτουργήσει με καινούργια ασθενοφόρα επιπλέον των υπαρχόντων που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ανακουφίζοντας κατά πολύ το φόρτο εργασίας που πρέπει να απορροφήσει σήμερα».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Όπως μας τονίζει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κ. Αντωνακάκης: «ήταν πάγιο αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου απ’ το 2004 που ανέλαβα αφού διαθέτουν   τομείς ΕΚΑΒ η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη και η Δράμα αλλά όχι η Ξάνθη. Λόγω των αναγκών, σα νοσοκομείο, αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε δικό μας κέντρο άμεσης βοήθειας, με ανεπαρκές προσωπικό όμως και με οχήματα 15ετίας και πάνω για τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών αλλά και τη διευκόλυνση των ασθενών που δε μπορούν να κινηθούν. Η προσπάθεια είναι μεγάλη και συνεχίζεται αφού πρόσφατα πραγματοποιήσαμε αγορά μιας ακόμη πλήρους εξοπλισμένης μονάδας και 4 νέων ασθενοφόρων για την Ξάνθη κι ενός τετρακίνητου για το Κέντρο Υγείας Εχίνου».

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακάκης ανέφερε: «οι προσπάθειες που καταβάλαμε ήταν πολλές και με πολλές δυσκολίες προβάλλοντας  το πρόβλημα και πιέζοντας και ιεραρχικά αλλά και εξωθεσμικά κερδίζοντας την επικουρία των πολιτικών του νομού μας. Αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών μας και η ευρεία γνωστοποίηση του αιτήματός μας. Επίσημα δεν έχω ενημερωθεί με κάποιο έγγραφο αλλά ελπίζω ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση για τη δημιουργία του Τομέα στην Ξάνθη».

Στην ερώτησή μας πού θα στεγάζεται και πώς θα λειτουργεί, ο κ. Αντωνακάκης μας είπε: «το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ θα είναι αυτοδιοικούμενο και θα συνεργάζεται με το νοσοκομείο. Θα υπάρξει συνεργασία για να ανεβρεθεί ο χώρος που θα στεγαστεί διότι δεν είναι δομημένη υπηρεσία στο επίπεδο του ΕΣΥ. Θα διαθέτει δικό του προσωπικό και ασθενοφόρα και θα αναλάβει τις εξωτερικές διακομιδές ενώ εμείς θα δρούμε επικουρικά με τα πέντε ασθενοφόρα που διαθέτουμε στις διακομιδές ασθενών. Η λειτουργία του θα συμβάλλει στην απαλλαγή φόρτου εργασίας από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξανθιώτικη Αποκριά: Χθες – σήμερα – πάντα!

Πρώτα «Αποκρηάτικες Θρακικές Γιορτές» έπειτα «Θρακικές Λαογραφικές Εορτές» τώρα «Ξανθιώτικ…