Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Εθιμική λειτουργία κόντρα στην καθημερινή πρακτική

Εθιμική λειτουργία κόντρα στην καθημερινή πρακτική

0

Στη θυελλώδη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, έγινε πολλή και έντονη συζήτηση για τις απ’ ευθείας αναθέσεις και τους μόνιμους συνεργάτες του δήμου που απλώς παραμένουν γιατί προσφέρουν καλές υπηρεσίες ενώ έχει πάψει να γίνεται έρευνα αγοράς για νέους.

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007 συνεδρίασε η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης με όλα τα μέλη παρόντα πλην του Κ. Καλογερή που αντικαταστάθηκε απ’ τον Θ. Ξυνίδη ως αναπληρωματικό μέλος. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που μονοπώλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι απ’ ευθείας αναθέσεις που αναφερόταν και αφορούσαν σε διάφορα αντικείμενα παροχής υπηρεσιών από επαγγελματίες της Ξάνθης στο Δήμο όπως κέτεριγκ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, επαγγέλματα συντήρησης αυτοκινήτων, απολυμάνσεις κτιρίων κτλ.

Η αντιπολίτευση του δήμου εξέφρασε εξ’ αρχής την αντίθεσή της στην πρακτική των απ’ ευθείας αναθέσεων και εξέφρασε τον προβληματισμό της για κάποιες περιπτώσεις που αφορούσαν εταιρίες που ανήκαν σε πρώτου βαθμού συγγενείς μεγαλοσχημόνων του Δήμου Ξάνθης κάτι που απαγορεύεται ρητά απ’ τον δημοτικό κώδικα. Το γεγονός αυτό ήταν σε ευθεία αντίθεση με την απουσία δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας ο οποίος είχε αποκλεισθεί ως επαγγελματίας, βάσει του ίδιου άρθρου του δημοτικού συμβούλου, δημιουργώντας μια κατάσταση όπου επικρατούν «δυο μέτρα και δυο σταθμά»

Ένταση και νεύρα

Οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν πολύ και σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Ε’ οι παλαιότεροι, Δήμαρχος και Θ. Ξυνίδης είχαν έντονη αντιπαράθεση ενώ και οι νεώτεροι Α. Αγκόρτζας και Α. Κυριακίδης είχαν τις αντιρρήσεις τους για την τακτική που εθιμικά ακολουθούνταν στο συγκεκριμένο θέμα. Η τακτική αυτή ήθελε να υπάρχουν συμβάσεις με επαγγελματίες, εν αναμονή, που τελικά συνήθως δε χρειαζόταν αφού δεν προέκυπταν λόγοι παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

«Αυτόν ξέρω, αυτόν εμπιστεύομαι!»

Όσον αφορά κάποιους απ’ τους παλιούς συνεργάτες του δήμου, η αιτιολογία από πλευράς δημοτικής αρχής για την αποκλειστική συνεργασία αλλά και μοναδική πρόταση, ήταν «τον ξέρουμε και τον εμπιστευόμαστε» και έφερε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που ζήτησε να γίνεται έρευνα αγοράς πριν παρουσιαστούν οι προτάσεις για συνεργασία του δήμου με τους επαγγελματίες της πόλης.

Τελικές αποφάσεις

Αφού τα «πνεύματα» ηρέμησαν και οι τόνοι έπεσαν, ήρθαν και οι αποφάσεις που ήταν σε δυο επίπεδα, να αποκλεισθούν από τις απ’ ευθείας αναθέσεις οι συγγενείς των δημοτικών συμβούλων και να γίνουν εκ νέου προτάσεις για περισσότερους επαγγελματίες στη νέα συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πείραμα πέτυχε!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο απ’ τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες όσο κι απ’ τους ξανθιώ…