Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σε έργα υποδομών υπολογίζει ο Δήμος Ξάνθης

Σε έργα υποδομών υπολογίζει ο Δήμος Ξάνθης

0

Ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα πρόγραμμα που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην υλοποίηση μεγάλων κυρίως έργων, είναι ο «Θησέας» την κατανομή της χρηματοδότησης του οποίου παρουσίασε πριν λίγο καιρό στους ΟΤΑ της Ξάνθης ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στον Δήμο Ξάνθης λοιπόν για φέτος το ποσό από τον «Θησέα» είναι 1.089.481 ευρώ και στην διάρκεια της πενταετίας είναι 4.791.963 ευρώ.

Αυτά τα ποσά σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, αντιπροσωπεύουν το 45% της όλης χρηματοδότησης, ενώ για ένα ποσοστό της τάξης του 20% θα πρέπει να υπάρχει και συμμετοχή ιδιώτη ή ιδιωτών και το υπόλοιπο ποσό θα μοιραστεί εκεί που θα διαπιστωθούν μεγαλύτερες ανάγκες.

Τα έργα που προβλέπονται…

Σε πρώτη φάση ο Δήμος Ξάνθης έχει υποβάλλει προτάσεις για τα εξής έργα:

Απαλλοτρίωση και διαμόρφωση της οδού Τσιμισκή με 1.200.000 ευρώ, ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων οδών του Δήμου Ξάνθης με 1.500.000 ευρώ, διαμόρφωση πεζοδρομίων με 300.000 ευρώ με προτεραιότητα τους δρόμους Καπνεργατών, Δημοκρίτου και Λεωφόρο Στρατού, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στα Κιμμέρια με 300.000 ευρώ, προμήθεια δύο απορριμματοφόρων για την Υπηρεσία Καθαριότητας αξίας 240.000 ευρώ και την προμήθεια πεντακοσίων κάδων αξίας 150.000 ευρώ.

Υπάρχει και υπόλοιπο από το ποσό αυτό αλλά ο Δήμος Ξάνθης το κρατάει για να το διαθέσει για την ύδρευση του Δήμου από τα νερά της περιοχής Γαλάνης και Παραδείσου.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…